Випуск продуктів харчування на підприємствах харчової промисловості області, працівники яких цієї неділі відзначають своє професійне свято, у вересні зріс на третину, порівняно із серпнем, повідомили у Головному управлінні статистики в області. Приріст пов’язаний із переробкою продукції нового врожаю.
За останні роки, на жаль, промислових виробників харчів у області поменшало. Нині не залишилося власних виробників молока – одна з київських фірм у Чернівцях орендує цехи, однак практично всю молокопродукцію вивозить із регіону. Від виробництва кондитерських виробів теж мало що залишилося. Уже давно не виготовляють й алкогольні напої. Єдиний позитив – запрацював цукрозавод "Хрещатик".
– У зв’язку з кризою виробництво продуктів харчування в області суттєво знизилося. Так, порівняно з вереснем минулого року, воно зменшилося на чверть. Але за останні місяці помітно поступове повернення до минулорічних показників, – розповіла Ніна ШАРОВА, начальник відділу статистики промисловості облстатуправління.
За її словами, торік на Буковині було впроваджено 37 найменувань нових видів продукції. Більшість новинок – ковбаси та інші м’ясні вироби підприємства "Колос". Також почали виробляти нові види рибопродуктів та овочевих консервів.
На підприємства харчової промисловості припадає майже чверть обласного обсягу реалізації промислової продукції. (Н. Макушинська)