Випуск продуктів харчування на підприємствах харчової промисловості області, працівники яких цієї неділі відзначають своє професійне свято, у вересні зріс на третину, порівняно із серпнем, повідомили у Головному управлінні статистики в області. Приріст пов’язаний із переробкою продукції нового врожаю.
За останні роки, на жаль, промислових виробників харчів у області поменшало. Нині не залишилося власних виробників молока – одна з київських фірм у Чернівцях орендує цехи, однак практично всю молокопродукцію вивозить із регіону. Від виробництва кондитерських виробів теж мало що залишилося. Уже давно не виготовляють й алкогольні напої. Єдиний позитив – запрацював цукрозавод "Хрещатик".
– У зв’язку з кризою виробництво продуктів харчування в області суттєво знизилося. Так, порівняно з вереснем минулого року, воно зменшилося на чверть. Але за останні місяці помітно поступове повернення до минулорічних показників, – розповіла Ніна ШАРОВА, начальник відділу статистики промисловості облстатуправління.
За її словами, торік на Буковині було впроваджено 37 найменувань нових видів продукції. Більшість новинок – ковбаси та інші м’ясні вироби підприємства "Колос". Також почали виробляти нові види рибопродуктів та овочевих консервів.
На підприємства харчової промисловості припадає майже чверть обласного обсягу реалізації промислової продукції. (Н. Макушинська)
15-10-2010, 09:39
0
1 590