RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Акція нагородження кращих підприємств Чернівців "Визнання" відбулася в театрі. Переможці отримали бронзові статуетки роботи скульптора Івана Салевича, які вже встигли охрестити "Буковинськими Оскарами".

Підприємства оцінювали за результатами діяльності впродовж 2009 року. До конкурсної комісії входили представники бізнес-структур, громадських організацій, Торгово-промислової палати, управління Нацбанку в області, Державної податкової інспекції у місті Чернівці, депутати та керівники виконавчих органів міської ради.

– Мені завжди хотілося залишити якийсь слід після себе, – розповів керівник "Боянівки" Дмитро РАВЛЮК, який отримав нагороду першим. – І я знайшов таких однодумців у своїй сім’ї – уся моя сім’я працює на фірмі "Боянівка". Знайшов друзів, співробітників, які справді вклали часточку своєї душі в цю "Панораму". Ми створили дуже серйозну проектну групу на чолі з Віталієм Жоріним, знайшли талановитих дизайнерів Сергія Чорного та Івана Цуркана, які поєднали в цій "Панорамі" те, чого не можна поєднати: різні стилі і різні технології. Порівняно з найбільшими центрами в Києві, Тернополі, Хмельницькому, ми побудували на 45 відсотків дешевше квадратний метр завдяки такому колективу. Коли приїжджають іноземці і запитують, звідки взяли архітектора – із Європи чи США? Запевняю, 95 відсотків робіт виконали буковинці.

– При визначенні переможців враховували прибуткову діяльності підприємства, позитивну динаміку обсягів виробництва, відсутність боргів із зарплати та з платежів до бюджету, участь у житті міста, – розповіла Світлана ХІМІЙЧУК, начальник відділу інвестицій міської ради. За її словами, підприємства самі подають заяви на участь в акції. Скажімо, машзавод, який торік здобув нагороду, тепер не брав участі в акції. Цьогоріч учасників акції було більше сотні.

Переможці:
 Номінація "Успішне промислове підприємство року" – ВАТ "Чернівецький хлібокомбінат". Одне з минулорічних досягнень підприємства – відкриття нового кондитерського цеху. Обсяг реалізації продукції торік тут збільшили на 27 відсотків – до 71 мільйона гривень, продуктивність праці зросла на чверть. Лауреати номінації "Арніка" та "РОЗМА".

 "Європейська якість року" – ПБП "Кліпсидра". Підприємство опанувало торік 15 видів нової продукції і значно розширило її збут. Тістечка та торти продає у понад 70 супермаркетах і магазинах нашої, а також Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей. Лауреати номінації – ПП "Мелауда", ТОВ "Малбі-Захід".

 "Місцева марка року" – АТВТ "Трембіта". 2009 року фабрика розширила співпрацю з фірмою "Бенеттон", для якої вже виготовила 38 тисяч швейних виробів. Також опанувала випуск 29 нових моделей костюмів, 13 – брюк, 21 – піджаків, 18 – пальто. Заплатила найбільше податків до місцевого бюджету, порівняно з іншими представниками цієї номінації. Лауреати – ТОВ "Галс-2000", ВАТ "Чернівецький емальзавод "Карпати".

 "Інвестиція року" – ТОВ "Боянівка". Основне минулорічне досягнення – відкриття розважального комплексу "Панорама-Чернівці" площею понад 26 тисяч кв. метрів. За рік створила 373 нові робочі місця. Лауреати – ВАТ "Чернівецький олійно-жировий комбінат", ТОВ "Олбі-Рос Корона".

 "Будівельна компанія року" – ТОВ будівельна фірма "Чернівціжитлобуд". За кризовий для будівництва 2009 рік компанія збільшила обсяг виконаних робіт та чистий прибуток. Лауреати – ВАТ "ПМК-76", ТОВ "Буковинський ремонтник".

 "Краще підприємство житлово-комунального господарства" – КП "Чернівцітеплокомуненерго". У цій номінації враховувався обсяг наданих послуг у перерахунку на одного працюючого – у теплокомун­-енерго він виявився найвищим – 198 тисяч гривень. Тут запроваджували нові технологічні процеси та заходи з енергозбереження. Значна заборгованість чернівчан за тепло на "рейтинг" підприємства не вплинула, адже це не вина теплокомуненерго. Номінанти – КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці", КП "Аварійно-диспетчерська служба 0-80".

 "Кращий роботодавець року" – КП "Чернівецьке тролейбусне управління". Перемогло за створення належних умов для працівників: тут діють медпункт, стоматкабінет, їдальня, роздягальні, душові, ветеранам праці виплачується матеріальна допомога. Минулого року тут створено 11 нових робочих місць. Лауреати – ТОВ ВКФ "Балакком", ВП "Черемош" Українського товариства глухих.

 "Краще підприємство туристичної галузі" – ТОВ "Бізнес-центр "Буковина". Перемогу отримав за обслуговування найбільшої кількості туристів, які відвідали Буковину. Лауреати: ВКПФ "Навколо світу", "Європа плюс".

 "Кращий заклад сфери послуг міста" – мережа кафе "Челентано" і "Картопляна хата". За 2009 рік тут розширили асортимент та збільшили обсяг наданих послуг на 20 відсотків. Найбільше серед лауреатів вклали коштів у розвиток своєї діяльності. Лауреати: мережа кафе "Піца-парк", мережа хімчисток "Батерфляй".

Надія МАКУШИНСЬКА
13-04-2010, 10:18
Коментарів 0 Переглядів 3 630


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!