RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » економіка, бізнес » Ціни на цукор і олію потроху зростатимуть

Ціни на продукти, що зміцнюють імунітет, які в пік епідемії стрибнули в півтора-два рази, повертаються до попереднього рівня. Чернівчани вже не закуповують кілограмами лимони, часник, цибулю, гранати.
Наприклад, на ринках за кілограм часнику просять вже 20-30 гривень, а не 40, як тиждень тому. Так само чи не вдвічі подешевшали лимони: з 30-35 гривень за кілограм до 17-19.
Інших цінових форс-мажорів на ринку продуктів не передбачається.
Молоко, сир, сметана, масло почали дорожчати приблизно з середини жовтня через сезонний фактор.
– За другу декаду листопада основні виробники підвищили ціни на молоко і молокопродукти на два-чотири відсотки, – говорить Віктор ЛАЩАК, на­-
чальник державної інспекції з контролю за цінами в області. – Надої зменшуються, годувати корів стає дорожче, і сільгоспвиробники закономірно підвищують ціни на молоко. Тенденція до подорожчання молочних продуктів зберігатиметься.
Так само сезонно дорожчають яйця: домашні яйця пропонують за 1,2-1,5 гривні за одне, фабричні дешевші – 70-80 копійок.
Також можна прогнозувати поступове повільне подорожчання олії та цукру.
– Цукру нового врожаю на ринку дуже мало, – пояснює Віктор Лащак, – оскільки було мало засіяно цукрового буряку. Така кількість не задовольняє потреб ринку. Вартість цукру взимку залежатиме від того, чи будуть завозити його з-за кордону. Зараз в області переважно реалізують старі запаси.
Цукор в область завозять з Вінниці, Тернополя, Києва. Якщо ще місяць тому його
можна було знайти по 6,5 гривні за кілограм, тепер ціна сягає 7,5 гривні.
Курятина за останній місяць подешевшала на кілька гривень.
Вартість яловичини та свинини останнім часом особливо не змінюється. Хоча тенденції до подешевшання є: попит на цю продукцію знижуватиметься через піст, а селянам вигідніше реалізувати м’ясо зараз, а не годувати худобу взимку.
Вартість картоплі, капусти, моркви, буряку, яблук ста­більна. Хоча можна натрапити на продукцію дешевшу, ніж, наприклад, у вересні. Це стосується тих овочів та фруктів, які сільгоспвиробники не можуть зберігати всю зиму і тому намагаються продати зараз.
Марина Карасьова
26-11-2009, 11:03
Коментарів 0 Переглядів 2 756

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.