RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як студенти можуть підзаробити влітку

Улітку зазвичай є можливість підзаробити школярам та студентам. Наприклад, 17-річна студентка училища №3 Ірина КУНИЦЬКА минулого літа працювала офіціанткою на літньому майданчику готелю "Буковина". Зізнається, що було важко: з 08.00 до 14.00 дівчина була на практиці, а вже на 15.00 поспішала на роботу і працювала там до вечора.
– Дуже втомлювалася, бо майданчик великий за площею, людей багато – і потрібно було багато бігати, – розповідає Ірина. – Клієнти були різні, але неприємних інцидентів не траплялося. Моє коло знайомих там значно розширилося. Пропрацювала офіціанткою місяць і заробила 600 гривень. Витратила гроші на одяг, розваги, ласощі. Цього літа хочу працювати за професією, адже за спеціальністю я – перукар-модельєр. Влаштуюся до перукарні, де працює моя мама. Обіцяють платити 50 відсотків від виробітку. Мама розповідає, що перукарі, які мають своїх клієнтів, можуть заробити 200-300 гривень на день. А тим, у кого немає клієнтів, доводиться важче. Я вже маю клієнтів – це мої подруги. З них і почну.
У міській молодіжній біржі праці повідомили: вакансій для молоді взагалі немає.
"Якщо раніше ми могли забезпечити роботою навіть на неповний робочий день, то тепер взагалі не можемо знайти робочих місць, – розповіли на біржі. – Ми скрізь розмістили оголошення для роботодавців, але поки що "глухо".
Зате в акціонерному товаристві відкритого типу "Трембіта", за словами голови правління Стелли СТАНКЕВИЧ, робота знайдеться. Потрібно обрізати нитки, прасувати, шити вручну. При цьому вам має бути не менше 16 років. Робочий день – чотири години. Заробіток, як зауважила пані Станкевич, залежить від виробітку.
Потрібні працівники й у туркомплексі "Аква-плюс", зокрема офіціанти, помічники кухаря. "Офіціантами мають бути молоді жваві люди (можуть бути і школярі, і студенти) з приємною зовнішністю, – повідомило керівництво комплексу. – Їм доведеться багато працювати. До помічників кухаря вимог більше. У них повинна бути хоча б якась кулінарна освіта, адже доведеться не просто картоплю чистити. Наприклад, це можуть бути студенти кулінарного технікуму. Спочатку усі стажуються від двох днів до тижня. За стажування не платимо. Якщо молоді люди нам підійдуть, ми їх візьмемо на роботу.
Рекламній компанії "Стім" на роботу потрібні дизайнери (інтер’єру, логотипів, одягу, буклетів тощо) та комерційні менеджери.
– Нам не важливий вік, головне, щоби мали бажання працювати, – запевнив директор компанії Сергій КУЛІПАНОВ. – Графік вільний, але працівник повинен у будь-яку хвилину виконати замовлення. Зарплатня залежить від виробітку.
Невтішну інформацію повідомила й директор кадрової компанії "Протеже" Олена САНДУЛ: "Для школярів вакансій взагалі немає. Та й для студентів їх не більше десятка. Потрібні офіціанти, бармени, помічники кухарів до кафе, ресторанів, закладів швидкого харчування. Також молоді люди потрібні на виїзд до Криму працювати в закладах швидкого харчування. Але тут уже важко гарантувати надійність такої роботи. Взагалі зараз сутужно не тільки з тимчасовою, а й із постійною роботою. Майже всі роботодавці тепер вимагають досвіду роботи. А де ж студентам взяти цей досвід? На жаль, якщо минулими роками в нас черги стояли за студентами, які хочуть підзаробити влітку, то зараз тихо. Скільки років працюю, такого застою не було".
Тим, хто шукає тимчасову роботу, Олена Сандул радить звертати увагу на оголошення в закладах громадського харчування . Також запитувати про роботу в закладах із літніми майданчиками, виносною торгівлею.
Галина МАРКІВ
18-06-2009, 11:15
Коментарів 0 Переглядів 3 467

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.