Значні зміни відбулися цього року у випуску деяких видів продукції на Буковині. Так, за перше півріччя цього року, порівняно з січнем-липнем 2007-го року, в області більше виготовили напоїв (на 53%), шоколаду, шоколадних і цукристих кондитерських виробів (на 23,2%), консервованих і перероблених овочів та фруктів (на 14,9%), молочних продуктів та морозива (на 14,8%), борошна і круп (на 14%), м'яса та м'ясних продуктів (на 9,1%). Разом із тим, знизили випуск продукції підприємства з виробництва олії на 24,4%.
На 20,5% зріс випуск свіжого та охолодженого м’яса птиці та субпродуктів із неї. На 14,4% побільшало ковбасних виробів. Натомість зменшився випуск яловичини і телятини свіжих (парних) чи охолоджених - на 35,9%, яловичини і телятини морожених - на 19,3%, свинини свіжої (парної) чи охолодженої - на 9,7%. Про це повідомляє Головне управління статистики в області.
На підприємствах із виробництва хліба та хлібобулочних виробів зменшився випуск пряників, солодкого печива, вафель на 53,2%, тістечок - на 18,2% та виробів хлібобулочних - на 2%. Збільшився випуск тортів на 9,2%.
За січень-липень цього року наполовину скоротився випуск чоловічих та хлопчачих пальт, плащів, піджаків та теплих курток. На 61 відсоток менше почали виробляти штанів та бриджів. Водночас зріс випуск вітрозахисних курток та подібного жіночого й дівчачого одягу на 56,5%, костюмів чоловічих та хлопчачих - на 15,5%, взуття - на 6,3%.
Збільшився випуск сумішей бетонних готових для використання на 51,3%, цегли керамічної невогнетривкої будівельної - на 9,1%, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону чи штучного каменю - на 4%.
Скоротилося виробництво продукції на підприємствах із видобування піску та гравію на 30,6%, каменю - на 22,3%.
2-09-2008, 12:15
0
2 656