RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чи не соромно селити гостей міста у чернівецьких готелях, днями перевірили незалежні фахівці. 6 та 7 серпня вони побували у 16-ти чернівецьких готелях (усього в місті зареєстровано 18 таких закладів). Звертали увагу на все: чи можна забронювати номер, чи зручний у готелі вхід, чи дають там візитки, чи вміє посміхатися клієнтам персонал.
До всіх готелів завітав фахівець з наступною “легендою”: людина хотіла дізнатися вартість тримісного номера (за відсутності тримісного – дво- чи одномісного). Номер потрібно було забронювати для гостей з Великої Британії, які володіють лише англійською та німецькою мовами. Потім готелям виставили оцінки за різними параметрами: від 1 (найнижчий бал) до 10.
Дослідження здійснено за підтримки Німецького технічного бюро. Результати його оприлюднили під час круглого столу в Чернівецькому бізнес-центрі. Співпраця з німецькими дослідниками буде тривати. Передбачається також навчання чернівецьких працівників готельно-ресторанного господарства.
- Наші готелі практично не готові до прийому гостей до дня міста, - дійшов висновку Василь КИФЯК, професор Чернівецького торгово-економічного інституту КНТЕУ, який також брав участь в вивченні послуг чернівецьких готелів. – Ще перше враження – без особливих проблем. Але жоден з наших готелів не відповідає навіть національним, а не те що міжнародним стандартам.
За словами професора, в жодному номері немає правил розміщення туристів. Ці правила, за нормами, повинні бути в кожному номері. Типова ситуація, коли клієнтам готелю пропонують багате меню, а замовити більшість страв з нього – неможливо, їх просто не готують. Не кажучи вже про норми щодо площі номера. Скажімо, в тризірковому готелі він має бути не меншим за 16 квадратних метрів. А перебудувати чимало готельних споруд у Чернівцях немає змоги.
- Похвалитися нічим, - визнав Євген КРАМАРЕНКО, заступник директора департаменту економіки міської ради. – Селити в готелях приїжджих з України – ще півбіди, а зустріти іноземців у деяких готелях – сором. Сьогодні мало просто прийняти і розмістити клієнта. Готель повинен ще й надавати мінімум сорок послуг. “Черемош”, “Буковина”, “Турист” ще можуть забезпечити обслуговування клієнта, решті готелів треба хоча б підтягнутися до їх рівня. Хол, кафе, номер – це все, що пропонують деякі готелі. Зараз дуже модне слово “комплекс”. Ми вже маємо косметичний комплекс на 20-ти квадратних метрах, на 9-ти квадратних метрах – салон краси. Давайте думати, щоб не отримати туристичний комплекс з п’ятьма номерами, де не готують навіть сніданок.
Надія МАКУШИНСЬКА

Пряма мова
Ілля КІНАЩУК, генеральний директор ОДП “Чернівцітурист”
- Різні форми власності в ОДП “Чернівцітурист” несумісні з тим, щоби розвиватися. Є технічна сторона – побудована у 1980-их роках споруда не підлягає реконструкції, щоб змінити площу номерів, під’їздів, дотримуватися рекреаційних вимог. Для розвитку готелю хотів би знайти фінансову підтримку місцевих банків чи інших структур.

Юрій КОВАЛЬ, директор ТОВ ”Бізнес-центр „Буковина”:
- Ми здійснили повну реконструкцію готелю до Дня міста. З одного боку споруди розширили номери за рахунок балконів. Площа номерів тепер відповідає європейським вимогам. Але ми переконалися, що переробляти старе приміщення (“Буковина” будувалася у 1965 році – авт.) важче, ніж будувати нове. Готель взяв досить велику позику в банку на цю реконструкцію. Ми вважаємо, що брати кредити вигідніше, ніж шукати інвестора.

Як оцінили фахівці чернівецькі готелі
КритеріїНазва готелю Перше враження Як зустріли Дотримання етикету Включення сніданку у вартість номера Знання мови Зовнішній вигляд готелю Внутрішній вигляд готелю Вартість
Корал 4 4 5 Ні Ні 6 8 Сер.
Кайзер 10 10 10 Ні Так (нім.) 10 10 Висока
Вокзал 6 7 5 Ні Ні 6 6-7 Низька
Магнат 8 9 7 Ні Ні 8 8 Сер.
Люкс-апартаменти 5 6 7 Ні Ні 6 9 Сер.
Кнаус 10 10 10 Так Так (основи англ.,) 10 10 Висока
Магнат Люкс 10 10 10 Ні Ні 9 10 Сер.
Київ 7 8 7 Ні Так (є перекладач) 7 7 Сер.
Буковина 10 10 10 Так Так (цілодобово) 10 10 Сер.
Турист 6 8 7 Так Ні 7 8 Сер.
Дельта 9 10 9 Ні Так (нім., частково англ.) 9 10 Сер.
Черемош 9 10 10 Так Так 9 9 Сер.
Леотон 9 10 8-9 Ні Ні 10 10 Сер.
Прем’єр-клуб 9 9 8 Ні Ні 10 9 Сер.
Мрія 9 8 7 Є номери з, є без Так (італ.) 9 9 Сер.
Бульвар 9 10 10 Ні Так (англ.) 10 10 Сер.
28-08-2008, 10:38
Коментарів 0 Переглядів 3 055

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!