В області дорожчають м’ясо, яйця та олія, проте дешевшають курятина та овочі. Про це повідомив Віктор ЛАЩАК, начальник Державної інспекції з контролю за цінами в області.
Овочі дешевшають через сезонний фактор, наприклад, кілограм моркви за десять днів подешевшав з 4,30 гривень до 3,80. А ось курятину здешевив виробник, зокрема це зробила торгова марка "Гаврилівські курчата".
Натомість свинина та яловичина стали для буковинців ще більш недоступними, причому попит на м’ясо не зменшується, а ось пропозицій на ринках області стало менше.
Олія та яйця дорожчають повільно, але процес цей стає стабільний. Вартість піднімають виробники. За прогнозами держінспекції, споживачам варто готуватися до подальшого подорожчання цих продуктів. Крім того, вже дорожчає цукор. (М. Карасьова).
5-08-2008, 10:55
0
2 488