RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Банки підвищують відсоткові ставки й у гривнях, і у валюті
Банки навипередки підвищують відсоткові ставки за депозитними вкладами. Поклавши на рахунок гривні, за рік можна заробити до 20%. Банкіри кажуть, що такими високими ставки ще не були. При цьому чимало фінансових установ пропонують вкладникам ще й можливість виграти приз – поїздку на море, авто чи хлібопічку.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", середні відсоткові ставки за депозитами в гривні за останній місяць зросли на 0,75%. Гривневі вклади зараз за рік приносять у середньому 16,12% річних – за дохідними депозитами (без можливості поповнення і часткового зняття коштів), 15,52% – за накопичувальними (з можливістю поповнення, але без можливості часткового зняття) та 16,48% – за заощаджувальними (без можливості поповнення й зняття).
Експерти прогнозують подальший ріст ставок, причому більш швидкими темпами. Зростають відсотки і за вкладами у валюті. Причиною цього стала кредитна криза, яка панує на світових ринках. Для багатьох вітчизняних банків стали недоступними закордонні позики. І вони змушені залучати долари і євро у населення. Очікується, що криза на світовому ринку капіталу продовжиться аж до кінця 2008 року. А це може викликати подальше підвищення відсоткових ставок за валютними вкладами.
Довідка
За оцінками Асоціації українських банків, за перше півріччя поточного року громадяни довірили банкірам понад 40 мільярдів гривень. Це практично вдвічі перевищує торішній показник. Фахівці очікують, що загальна сума депозитів до початку 2009 року може досягти 60 мільярдів, що стане абсолютним рекордом Східної Європи.
Поради вкладникам:
– Не довіряйте сліпо рекламі. Іноді значно вищі за середньоринкові ставки можуть приховувати підводні камені. Тому перед оформленням вкладу поцікавтеся репутацією банку та уважно читайте договір. Особливо звертайте увагу на пункт про те, що депозитна ставка залишається незмінною упродовж усього терміну дії вкладу.
– Український фонд гарантування вкладів фізичних осіб зобов’язується виплатити кожному вкладникові до 50 тисяч гривень, якщо котрийсь із банків, що є членом Фонду, раптом стане неплатоспроможним. Тому перед тим, як довірити банку свої гроші, переконайтеся, що він є членом Фонду гарантування вкладів. І не тримайте на одному рахунку більше вказаної суми.
Пряма мова
Тетяна ПАНТЮХІНА, начальник операційного відділу АБ ВАТ "Укргазбанку":
– Ставки за гривневими вкладами зараз найвищі за останні роки. Тому клієнтам рекомендуємо зберігати заощадження саме у гривнях. Гадаю, що надалі відсоткові ставки ще збільшуватимуться. Тому зараз вигідно класти гроші на невеликий термін. Скажімо, на шість місяців, щоби потім, коли ставки зростуть, покласти їх на ще вигідніший депозит.
Андрій ЦИКТОР, голова правління банку "Фінансова ініціатива":
– Той рівень процентних ставок, який зараз є на ринку, можна назвати верхньою межею для більшості учасників ринку. Тому нашим та потенційним клієнтам рекомендуємо цим моментом скористатися. Вкладникам зараз можу порадити надати перевагу вкладам у гривні через більш високі відсоткові ставки і привабливі умови щодо ліквідності цих вкладів.
Скільки триватиме така ситуація на ринку депозитів, прогнозувати важко. Можливо, восени ситуація зміниться.

Рейтинг ощадних депозитів банків (у гривні на 6 місяців)
(дані компанії "Простобанк Консалтинг")
Банк Назва депозиту Ставка,% Виплата відсотків Мінімаль-на сума
1 Актив-банк Актив прибутковий 20,00 Наприкінці строку 50 000
2 Терра Банк Родинна відпустка 19,50 Наприкінці строку 1 000
3 Фінансова ініціатива Добробут 19,50 Наприкінці строку 25 000
4 Актив-банк Актив прибутковий 19,00 Наприкінці строку 500
5 Арма Особливий 18,50 Наприкінці строку 5 000
6 Фінансова ініціатива Добробут 18,00 Наприкінці строку 2 000
7 Кредит-Дніпро Стандартний 17,65 Наприкінці строку 100 000
8 Кредит-Дніпро Стандартний 17,50 Наприкінці строку 300
9 Терра Банк Добробут 17,50 Наприкінці строку 1 000
10 Індекс-банк Терміновий 17,50 Наприкінці строку 250 000
11 Універсальний Банк Розвитку й Партнерства Елітний 17,50 Наприкінці строку 500 000
12 Індекс-банк Терміновий 17,25 Наприкінці строку 50 000
24-07-2008, 13:24
Коментарів 0 Переглядів 4 948

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.