RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Новообраним депутатам облради VI скликання напередодні першої сесії, яка відбулася 19 листопада, пояснили, як користуватися системою для голосування "Рада-2".

– Картку для голосування потрібно вставляти стрілкою догори. Перша кнопка – для реєстрації та голосування "за", друга – для запису на виступ або "утримався", третя – відмова від виступу або для голосування "проти", – проінструктували обранців.

Перші ряди в алфавітному порядку зайняли 48 депутатів, обраних за списками та на мажоритарних округах від Партії регіонів. За ними – депутати від "Фронту змін". Далі – фракція "Батьківщини". Найдалі від президії розмітилися дев’ятеро депутатів від "Нашої України", четверо від "Свободи" та по одному представникові від Народної партії, Соцпартії та "Громадянської позиції".

Перед прийняттям порядку денного голова фракції "Фронту змін" Максим Бурбак запропонував внести на розгляд сесії звернення депутатів облради до президента щодо ветування Податкового кодексу. Пропозицію голова ОВК відхилив, пояснивши, що Максим Бурбак ще навіть не набув статусу депутата, щоби вносити такі пропозиції.

"Регіони" проводили першу сесію

Голова обласної виборчої комісії оприлюднив результати виборів. Переможця в округу №24 – представника "Фронту змін" – Василя Шемчука комісія реєструвати відмовилася. Через це "Фронт змін" відмовився брати участь у виборах голови облради.

Після вручення кожному депутатові посвідчення та червоної гвоздики сесія обрала президію з представників п’яти політичних сил: "Свободи", "Батьківщини", Партії регіонів, "Нашої України" та "Фронту змін".

Найстарший депутат обласної ради Георгій БЕРЕЗОВСЬКИЙ на посаду голови від Партії регіонів висунув, як і передбачалося, кандидатуру директора цегельного заводу №3 Василя Ватаманюка.

– Нам потрібні виробничники. Пропоную досвідчену людину – Василя Ананійовича Ватаманюка, – сказав із трибуни Георгій Васильович.

Представник "Свободи" Віталій МЕЛЬНИЧУК запропонував альтернативу – кандидатуру Назара Горука.
– Через те, що представники демократичних сил не висунули свого кандидата, задля дотримання справедливості від ВО "Свобода" висуваємо Назара Горука, – сказав він.

"Батьківщина" підтримала регіонала

Керівник фракції "Батьківщина" Сільвія ВІЩУК оголосила, що вся фракція голосуватиме за кандидатуру регіонала:
– Наша фракція у минулому скликанні була найчисленнішою, тому ми мали моральне право висувати свою кандидатуру на голову. Нині є інша фракція, яка теж має моральне право висунути свою кандидатуру. Голова ради – особа, яка повинна згуртувати й об’єднати всіх депутатів від політичних сил. Наша фракція обговорювала кандидатуру Василя Ананійовича. Цього разу політична приналежність відійшла на другий план, адже Василя Ананійовича знають як порядного господарника та порядну людину.

На підтримку кандидатури Назара Горука висловився лише його однопартієць Степан СПІЖАВКА.

– Якщо одна політична сила ставить завдання, виконує його і здійснює контроль за виконанням, це неправильно, – аргументував Степан Георгійович.

Від Партії регіонів на підтримку Василя Ватаманюка висловилася Лівія НИКИФОР:

– Це людина, яка зуміла організувати виробництво, керувати ним і яка не розказуватиме, як треба розвивати економіку на Буковині, а буде це робити.

Для проведення таємного голосування з обрання голови обласної ради сформували лічильну комісію у складі п’ятьох депутатів. Виготовили 103 бюлетені жовтого кольору. До сесійної зали внесли кабінку для таємного голосування. Процедура голосування та підрахунок голосів забрали приблизно півтори години. Депутати нудилися в коридорі, палили біля сесійної зали. За час голосування представники різних політичних сил встигли перекинутися слівцем – колишній голова облради Іван Шилепницький із колишнім головою ОДА Володимиром Кулішем, "фронтовик" Сергій Герасимов із регіоналом Іваном Семенюком, керівник фракції "Батьківщина" Сільвія Віщук із начальником міліції Миколою Харабарою, а представники "Свободи" із губернатором Михайлом Папієвим.
Оголошені результати не стали несподіванкою – переміг Василь Ватаманюк. За нього проголосували 73 депутатів із 79, які брали участь у голосуванні. Назар Горук отримав підтримку лише чотирьох депутатів. Двоє проголосували проти обох.
Ольга ГНІДАН
23-11-2010, 09:46
Коментарів 0 Переглядів 2 117

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.