RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Азаров роздавав ордени і мучився з вітальною промовою


Минулої суботи об’їзну дорогу не відкрили, а мешканці Герцаївщини, які постраждали від стихії, спілкування з Президентом України Віктором Януковичем так і не дочекалися... Обіцяний візит глави держави скасували.

У п’ятницю після обіду в Чернівцях оперативно знімали білборди "Буковина вітає Президента України Віктора Януковича" (вони були трохи скромнішими, ніж нещодавні в Криму: "Янукович – надія Криму"). А вітати область із 70-літтям від дня утворення прилетів прем’єр-міністр.

Миколі Яновичу вітальні білборди не писали. Але зробили інший подарунок – завершили роботу на об’їзній дорозі. Але в суботу об’їзну було перегороджено вантажівками. Дорогу не відкрили, і транспорт по ній не пустили.

Пізніше Микола Азаров пояснив журналістам: "Знаєте, яка зараз температура асфальту? А даремно вас це питання не цікавить. Зараз внаслідок такої спеки технологічно здавати дорожнє полотно в експлуатацію не можна. Тому ми не прив’язуємо відкриття дороги до якоїсь дати. Якби сьогодні температура була 18-20 градусів на вулиці, а температура асфальту відповідала нормативам, напевно, ми її сьогодні відкрили б. Найголовніше – що дорога вже є".

Але якщо об’їзну не прив’язували до дати, тоді навіщо її було доробляти напередодні свята вночі? Тим паче, їздити нею все одно ще не можна.

Азаров "від’єднав" Крим і Закарпаття

Урочистості до 70-річчя області за участю прем’єра відбулися в Мармуровій залі ЧНУ. Напередодні тут встановили кондиціонери (а між іншим резиденція все ще претендує потрапити до списку культурної спадщини ЮНЕСКО). І не даремно – прочитати вітальну промову українською мовою Миколі Яновичу вартувало певних зусиль. Навряд чи нашому губернаторові і прем’єрові промову писала одна людина, але наголос на одну і ту саму фразу: "Буковина завжди була прикладом міжнаціональної злагоди і толерантності" – на початку промови зробили обоє промовців.

При цьому Михайло Папієв подякував голові уряду, завдяки якому на Буковині розпочали відновлювальні роботи після нещодавньої стихії та виплачують компенсації людям, які втратили житло. А Микола Азаров нагадав, що наслідків стихії цього року можна було б уникнути, якби не системні прорахунки минулих років (читайте "минулої влади", – авт.) "Ми профінансуємо і відновимо всі об’єкти, які не було здано в експлуатацію 2008 року", – пообіцяв глава уряду і зауважив, що в Україні зараз розробляють комплексну програму, що дозволить захистити мешканців від стихії раз і назавжди.

Вітаючи Буковину зі святом, прем’єр-міністр не уникнув історичного казусу, "від’єднавши" Закарпаття і Крим від України. "Очень полезно иногда вспоминать историю, полезно вспомнить и о том, что именно 70 лет назад окончательно оформились границы сегодняшней нашей Украины, границы незыблемые, нерушимые, навечно", – заявив журналістам Микола Азаров (щоправда, вже після Чернівецької області, 1945 року, до УРСР приєднали Закарпаття, а Крим передали зі складу РРФСР на честь 300-річчя Переяславської Ради 1954 року, – авт.).

Прем’єр побачив в області "творчий колектив керівників"

Під час урочистостей кілька десятків буковинців отримали з рук прем’єр-міністра Миколи Азарова звання народних і заслужених, ордени, грамоти і подяки.

Азаров роздавав ордени і мучився з вітальною промовою


Орденом "За заслуги" III ступеня нагороджено листоношу відділення поштового зв’язку села Подвір’ївка Кельменецького району Раїсу Зеленчук, голову правління акціонерного товариства "Чернівецький цегельний завод №3" Василя Ватаманюка, директора Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка Антоніну Іваницьку.

Орденом Данила Галицького нагороджено Сторожинецького міського голову Миколу Карлійчука, матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу з Кіцманського району Ольгу Корж.

Також присвоєно почесні звання "Народний артист України" художньому керівникові, диригентові академічного камерного оркестру Чернівецької обласної філармонії Павлу Чеботову, "Заслужений артист України" – артистові Академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії Ярославу Крижевському, "Заслужений будівельник України" – машиністові філії "Хотинський райавтодор" Леоніду Каспруку тощо.

Голова уряду був щедрим і на нагороди, і на обіцянки. Після нетривалих урочистостей і понад годинної наради з керівництвом області щодо підготовки до осінньо-зимового сезону Микола Янович зауважив журналістам, що в нього склалося позитивне враження від області. Він пообіцяв третю-четверту черги об’їзної дороги в Чернівцях вже найближчим часом, дешевий хліб, субсидії без вистоювання в чергах тощо. І похвалив керівництво області за те, що немає пожеж: "В області склався дуже хороший творчий колектив керівників, які розуміють і знають свою відповідальність. І в такий складний час в області не сталося жодного випадку пожежі".

Запитання журналістів про кошти на ліквідацію наслідків повені та компенсації буковинцям, які втратили житло, викликали легке невдоволення голови уряду і він зауважив: "Так ми же щомісяця фінансуємо. Вам що, Михайло Миколайович (Папієв, – авт.) не розповідає, що він 48 мільйонів вже отримав?" І щоб остаточно закінчити фінансову тему, Микола Азаров наголосив: "Любі мої, ви будете сипатися, а ми щоразу вам… Давайте робити так: один раз укріпимо, щоби ви більше не сипалися і не зсувалися. А ми більше коштів на вас не витрачатимемо. Один раз (зробимо, – авт.), але надійно".

І на завершення: Вікторе Федоровичу, "лякайте" нас своїми візитами частіше. Бо хоч і запевняли керівники області та міста, що порядок навели не до приїзду президента, а це лише поточні роботи, але чомусь пришвидшили їх перед сьомим серпня.

Шкода тільки, що на білборди "Буковина вітає Президента України Януковича" витратилися даремно. А може, їх просто заховали до кращих часів. Тим паче Микола Азаров пообіцяв, що президент невдовзі відкриватиме третю-четверту чергу об’їзної.
Марина КАРАСЬОВА

До 70-річчя області
буковинці отримали:
2 – ордени Данила Галицького;
3 – ордени "За заслуги" III ступеня;
1 – звання Народного артиста;
10 – звань Заслужених (в різних сферах).
10-08-2010, 11:12
Коментарів 0 Переглядів 3 745

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.