RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

В ОДА чиновники чекають звільнень


Президент Янукович 18 березня призначив головою Чернівецької ОДА екс-міністра соціальної політики, народного депутата Михайла Папієва.

Перед представленням Папієв сходив до церкви
У п’ятницю, 19 березня, ще задовго до представлення на майданчику біля будинку з левами прогулювалися міліціонери й люди у цивільному: чекали на приїзд Михайла Папієва. У відчинені навстіж двері швидко заходили керівники районів, різних установ та організацій, правоохоронних органів. О 13.30 до малого залу ОДА зайшли віце-прем’єр Володимир Сівкович, Михайло Папієв та вже колишній губернатор Володимир Куліш. Зал був переповнений. Чиновники стояли у проходах і коридорі. Одним із останніх зайшов голова облради Іван Шилепницький. Його побачив Михайло Папієв і вигукнув: "Іване Орестовичу, йдіть сюди, тут є ваша карточка". – "А я й не знав, що є, мені ніхто не сказав", – відповів той і теж сів у президію – судячи з сумного обличчя, настрою у нього не було.

Сівкович оголосив указ Президента про звільнення Куліша з посади голови ОДА й подякував йому за роботу, висловивши сподівання, що той допомагатиме новій команді. Потім гість із Києва оприлюднив указ Віктора Януковича про призначення Михайла Папієва губернатором Буковини.

– Вашій області пощастило, бо сюди повернувся керівником ваш земляк, який знає всіх, і всі знають його, – сказав Сівкович. – А ви повинні дивитися, щоби не було корупції!

Останні слова стосувалися прокурора області, голови Апеляційного суду та начальника міліції, які сиділи біля стіни перед президією: силовики встали й зашарілися. Далі Сівкович нагадав представленому, що має дбати про добробут людей.

– Говоріть голосніше, бо нічого не чути. Це ж не похорони, а представлення нового керівника області, – вигукнув депутат облради Василь Ватаманюк.

– А хто там такий сміливий? – голосно запитав Папієв.

– Це я, Ватаманюк.

– А, Василь Ананійович, – подобрішав Папієв.

У своєму виступі Михайло Папієв нагадав присутнім, що 1997-2000 років працював заступником губернатора краю.

– Ситуація зараз тяжка, немає бюджету, треба боротися з бідністю, на порозі весняно-польові роботи, але немає таких завдань, яких ми би не виконали. Для мене найвищий критерій у підлеглих – це професіоналізм, – сказав новий голова ОДА і вийшов, нагадавши, що о 15.00 проведе нараду.
Вже у коридорі почулося: "Напевно, збиратиме заяви на звільнення".

– На скільки відсотків буде змінено нинішній склад обл­дер­жадміністрації? – запитали журналісти у Папієва в коридорі.

– Суттєво, але цінуватиму професіоналізм, – відповів той і пішов у вже власний кабінет.
А чиновники в коридорах висловлювали свої здогади, хто буде першим заступником нового губернатора: Михайло Романів, Франц Федорович чи Григорій Галиць. Веселі обличчя були лише у голів райрад – у них посади виборні, хвилюватися нічого.

Заступники Куліша написали заяви на звільнення
Як повідомив керівник апарату ОДА Аркадій Мунтяну, усі заступники колишнього голови ОДА Володимира Куліша написали заяви про складання обов’язків.

– Але поки що всі працюють на своїх місцях. Новий губернатор ще не дав відповіді, – зауважив Аркадій Павлович. – Про скорочення штату також ще рано говорити.

Коли кореспондент "МБ" зателефонувала до першого заступника екс-губернатора Віктора Павлюка, він прокоментував свою заяву про звільнення, зважуючи кожне слово.

– Заяву написав, як того вимагає закон та етика державного службовця, – сказав Віктор Павлюк.

– Чи вже відомо, яку посаду займете при новому губернаторі?

– Про мою посаду розмови з губернатором ще не було. Губернатор розглядає мою заяву. Про його рішення буде відомо пізніше.
Заступник Куліша Борис Баглей теж написав заяву і чекає рішення губернатора. Проте бути заступником Михайла Папієва не збирається.

– Як ви собі уявляєте, щоб я, представляючи в області "Нашу Україну", був заступником голови ОДА, який належить до Партії регіонів? – категорично висловився Борис Баглей. – Як державний службовець я готовий прийняти від Михайла Папієва будь-яку посаду держслужбовця в обласній адміністрації, але не його заступника.

– Продовжуємо працювати. Заяви про звільнення поки що ніхто не писав, – повідомив голова Глибоцької райдержадміністрації Петро Панчук. – Нас поки що ніхто не звільняв.

На Заставнівщині теж повідо­мили, що керівництву РДА заяв про складання обов’язків писати поки що ніхто не казав.

– Продовжуємо працювати на своїх посадах, – сказав перший заступник голови Заставнівської РДА Юрій Косар. – Голова райдержадміністрації перебуває у відпустці. Тож поки що я виконую його обов’язки.

А ось голова Вижницької РДА та його заступники заяви про звільнення написали. Але, щоправда, ще не подали.

– Ми виконуємо свої обов’язки до призначення нового голови РДА. Поки що перебуваємо у статусі чинних голови та заступників. Коли губернатор задовольнить заяви про складання обов’язків, перейдемо у статус "в.о." – прокоментував голова Вижницької РДА Олександр Гриндей.
Василь Гринюк, Ольга Гнідан
В ОДА чиновники чекають звільнень
В ОДА чиновники чекають звільнень
23-03-2010, 10:41
Коментарів 0 Переглядів 4 875

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.