RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уряд «камікадзе» очолив Азаров

Верховна Рада призначила Миколу Азарова на посаду Прем’єр-міністра України.
За рішенням 11 березня проголосувало 242 із 343 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Президент України Віктор Янукович привітав Азарова і подарував йому букет квітів.

Виступаючи у парламенті перед голосуванням, Микола АЗАРОВ гостро розкритикував роботу уряду, який очолювала прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Він заявив, що "країна розграбована, казна держави порожня, економічний спад продовжується, державний борг збільшився втричі".

Він нагадав, що бюджет на 2010 рік наразі відсутній. "Тому нам доведеться відновлювати Україну, кожну галузь, кожен регіон і систему управління", – підкреслив М. Азаров.

Він запевнив, що буде докладено "максимум зусиль, щоб Україна стала державою з безумовним верховенством законів, без корупції і диктату політичної доцільності, державою з найбільш сприятливим інвестиційним кліматом для громадян і бізнесу".

М. Азаров зауважив, що ВВП повинен бути на рівні "як мінімум країн – нових членів ЄС".
Микола Азаров виголошував промову українською мовою.

Рада також затвердила склад нового Кабміну. "За" проголосувало 240 народних депутатів.
Головою СБУ рада призначила Валерія Хорошковського. "За" проголосувало 238 народних депутатів.

Політолог Ігор ЖДАНОВ прогнозує, що новий уряд буде виконувати технічну функцію.
"Цей уряд буде технічним, це буде уряд-камікадзе", – сказав І. Жданов.
На його думку, новий Кабмін намагатиметься проводити антикризові непопулярні рішення.
Водночас І. Жданов додав, що у випадку, якщо уряду вдасться стабілізувати економічну ситуацію в Україні, можна прогнозувати, що склад коаліції доповниться й іншими депутатами.
Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО з приводу призначення на посаду голови СБУ Валерія Хорошковського наголосив, що на цю посаду "не може бути призначена людина, навіть якщо вона має прекрасні менеджерські здібності, яка є крупним бізнесменом, володіє надпотужним медійним ресурсом".

А. Гриценко наголосив, що на посаду голови СБУ мала би бути обрана людина, "яка не створить конфліктів етичних, корпоративних стандартів, які повинні шануватися в цій спецслужбі".
А лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що в Україну "повертається азаровщина".

"Аналізуючи склад уряду і аналізуючи фігуру прем’єра, я можу сказати... в Україну повертається азаровщина", – сказала Тимошенко.

"Ви дуже добре пам’ятаєте, з чим це було пов’язано: з мегакорупцією, розкраданням стратегічної державної власності, пригнобленням малого і середнього бізнесу, з руйнацією стратегії розвитку держави", – зазначила вона.

"Жодних реформ я щось не пригадую, які відбувалися під час азаровщини, – тільки нищення економіки держави", – наголосила екс-прем’єр.

Тимошенко також заявила, що новопризначений уряд "повністю складений з олігархів".
"Вся олігархія представлена в уряді або безпосередньо лідерами кланів, або їхніми ставлениками", – сказала лідер БЮТ.

"Можу прогнозувати, що перше, чим вони займуться, – це розподілять між собою фінансові потоки, розподілять між собою для тіньової приватизації стратегічні об’єкти, розподілять між собою надра", – впевнена Тимошенко.

"Я була дуже здивована, коли ідеологи, засновники і тіньові власники "Росукренерго" опинилися на ключових посадах в уряді", – обурилася вона. (Підготував О. Мостіпака)

статки

Азаров за рік заробив 304 тисячі

За минулий рік сума сукупного доходу нинішнього глави уряду Миколи Азарова становила 304 тисячі 70 гривень.
Про це йдеться в декларації, яку роздали перед голосуванням.
Із них матеріальна допомога становить 37 тисяч 661 гривню, доходи від наукової, викладацької діяльності – 40 тисяч 800 гривень, а зарплата – 225 тисяч 609 гривень.
Доходи першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва становили 10 мільйонів 495 тисяч 853 гривень. Із них дивіденди, проценти, роялті становили один мільйон 840 тисяч, дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав майже 8,5 мільйона, а заробітна плата – 167,5 тисячі гривень.
12-03-2010, 09:48
Коментарів 0 Переглядів 2 506

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!