RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Янукович – по десять, Симоненко – по п’ять

Кореспондент "МБ", назвавшись безробітною студенткою-заочницею, намагалася з’ясувати, скільки кандидати в президенти платять за роботу на виборах.
Найбільше наметів – на Соборній площі. Тут агітують і за Януковича, і за Симоненка, і за Литвина. Тут же стоїть намет від організації "Народний закон".
Як розповіли агітатори, "Народний закон" не представляє конкретного кандидата.
– Якщо у другий тур пройдуть Ющенко чи Тимошенко та Янукович, ми підтримаємо останнього, – зазначив агітатор.Хлопці зізналися, що за півдня праці у наметі отримують 80 гривень, а за роботу спостерігачами на виборах їм обіцяють заплатити 100 гривень за день.
Коли ж я зателефонувала за вказаним хлопцями номером телефону їхньому керівникові Миколі і, попросивши взяти мене на роботу, запитала про матеріальну винагороду, він відповів, що у його організації – все на добровільних засадах.
– Якщо хочете грошей – ви не туди потрапили, – зазначив пан Микола. – Мої люди працюють безкоштовно, за ідею.
У наметі від Віктора Януковича розповіли, що отримують десять гривень за годину.
– Це, може, й небагато, але краще, ніж сидіти вдома і нічого не мати, – переконаний агітатор. – На день ми працюємо від шести до восьми годин. У місті було 15 наших наметів, але зараз кілька з них забрали – забагато. Он, бачите, яка Юлька хитра: зараз вона наметів не ставить, а перед самими виборами почне роздавати людям труси та майки.
У виборчому штабі Віктора Януковича мене повідомили, що працівників у них достатньо, тож можуть записати хіба що до резерву, але для цього потрібні паспорт і прописка. Щодо роботи у виборчій комісії, то залишилося ще вільне місце в одній із лікарень.
– Чим більше виборців на вашій дільниці, тим, відповідно, більша зарплатня, – пояснює працівниця штабу. – У лікарні ж виборців буде мало, тож отримаєте ви небагато – припустимо, сто гривень.

"Якийсь хлопець нишком знімає нас на відеокамеру"
Взявши мій паспорт, працівниця довго його вивчає.
– Та ви ж із Галичини, а там всі "помаранчеві"! – вигукує. А потім пильно дивиться мені у вічі. – За кого ви голосували? Ви справді за Януковича? Визначайтеся, бо нам потрібні надійні люди, які би старанно стежили за процесом голосування.
Агітаторів з намету Володимира Литвина я застала не в найкращому гуморі.
– Уявляєте, нам забороняють спілкуватися з людьми з наметів конкурентів, – скаржиться працівниця. – Приходить якийсь хлопець і нишком знімає нас на відеокамеру. Потім показує у штабі. Якщо побачать, що ми підходили до конкурентів – можуть не заплатити за день роботи. Я вже не рада, що тут працюю, хоч нам за півдня і платять 80 гривень.
Чоловік у наметі від Петра Симоненка зізнався, що за повний день роботи – від 10.00 до 17.00 – отримує лише 40 гривень.
– Це мало, але я зараз залишився без роботи, тож поки що підзаробляю тут, – сказав чоловік. – Але через кілька днів хочу йти звідси, тому можете працювати замість мене. Мені також допомагають старші жінки, які позмінно приходять до намету. Але їм партія не платить нічого, вони на добровільних засадах. У Симоненка лише один намет у місті, але й на той не вистачає працівників. За день роботи спостерігачем обіцяли заплатити приблизно 100 гривень.

Для Тимошенко намети –
застарілий метод
З іншого боку площі, подалі від представників лівих сил, розташувався намет Арсенія Яценюка. За словами агітаторів, за півдня роботи у наметі (з 09.00 до 13.00) їм платять 50 гривень, а за працю спостерігача обіцяють 400 гривень.
– Якщо хочете заробити 100 гривень, можна стояти у наметі з 09.00 до 17.00, але це дуже важко, ви не витримаєте, – стверджує хлопець.
На Центральній площі розташовані агітбригади Яценюка, Януковича та Тягнибока.
Дві молоді дівчини від Тягнибока розповіли, що робота у наметі увесь день – з 10.00 до 17.00 – коштує 50 гривень.
– "Свобода" – молода партія. Тягнибок ще не "розкрутився", – виправдовується дівчина. – Зате за роботу членом комісії обіцяють 800 гривень.
Жодного намету ми не побачили від Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко.
– Можливо, намети встановлять з 15 грудня до 15 січня, – повідомили працівники штабу Ющенка. – Можете йти до нас працювати – не хвилюйтеся, вам заплатять. Скільки точно – не відомо. Але торік, наприклад, за роботу в наметах платили 100 гривень на день, а за працю спостерігачем – 175 гривень. Цього року спостерігачі, найімовірніше, отримають по 150 гривень.
У штабі Юлії Тимошенко повідомили, що намети встановлять лише під час масових заходів.
– Наприклад, тоді, коли Тимошенко приїде до Чернівців у рамках передвиборчої кампанії, – пояснили мені. – А взагалі наметів ставити не будуть, це вже застарілі методи. Наші працівники будуть організовувати опитування, спілкуватися з людьми. За це обіцяють заплатити не більше тисячі гривень. До цієї суми, можливо, увійде й оплата за роботу спостерігачем – 200 гривень.
Ганна РОМАНОВСЬКА
3-12-2009, 11:06
Коментарів 0 Переглядів 3 607

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.

-->