Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Пиріг-рекордсмен пектимуть десятеро пекарів

Чернівецькі кондитери взялися за випікання найбільшого в історії кулінарного мистецтва України пирога. "Буковинський перекладанець" повинен не лише вразити гігантськими розмірами чернівчан, але й побити рекорд України. Кондитери приватного підприємця Терешкіна вже взялися до роботи. "Творчих людей у колективі не бракує, хочемо прикрасити пиріг картиною зі здобної випічки", – говорить завідувач виробництва кондитерського цеху приватного підприємця Терешкіна Людмила МЕЛЕНКО.
– Таємниця смачного пирога дуже проста, – діляться пекарі. – Головне – щоб його готувала добра людина й у гарному настрої. А ще завжди починаємо роботу з молитви.
Велетенський перекладанець обіцяють випекти розміром два на три метри. Для начинки використають горіхи, мак, сливи і вишні. Пекарі планують викласти на одному пласті всі начинки. Прикрасять перекладанець випічкою у формі вуликів, ялинок, гір, колосків та квітів.
Кондитери обіцяють, що представлять справжній витвір мистецтва. Всі охочі зможуть скуштувати перекладанець після фіксації рекорду представниками "Книги рекордів України". Урочисте поїдання пирога відбудеться третього жовтня на Центральній площі на фестивалі "Чернівецький калач". Робітники ПП Терешкіна старатимуться не лише з нагоди Дня міста – цього дня вони
святкуватимуть 10-річчя фірми.
– Ще ніколи такого не робили, – продовжує Людмила Миколаївна. – Тісто випікатимемо за домашнім рецептом. Ми дуже давно практикуємо випічку за домашніми рецептами, попередньо узгодивши їх з лабораторією та
держстандартом.
"Буковинський перекладанець" матиме п’ять шарів начинки з вишень, яблук, слив, горіхів та маку. Випікатимуть його на молоці, дріжджах і маслі.
– Звісно, всі ми хвилюємося. Адже пиріг може і присісти, і підгоріти. Та люди у нас працюють вже роками. Обов’язково впораємося. Всю ніч пектимемо. Потім прикрасимо наш пиріг, – говорить пані Людмила. – Ідеї вже є: хочемо і пори року з випічки на перекладанці викласти, і квітами з мастики прикрасити (волошки, маки), обов’язково колосками, а ще вуликами і Карпатськими горами – всім, чим славна наша
земля. А посередині буде напис "Чернівці – 601".
– Пиріг випікатимемо частинами на деко розміром 80 на 60 сантиметрів, – продовжує Людмила Меленко. – Випічка важитиме 250 кілограмів. На її виготовлення піде 86 кілограмів пшеничного борошна вищого гатунку, п’ять кілограмів дріжджів, 16,5 кілограма цукру, 20 кілограмів масла, п’ять кілограмів сметани, по 15 кілограмів вишень, яблук та слив, дев’ять кілограмів маку та три кілограми горіхів, п’ять кілограмів солі та 300 яєць.
– Третього жовтня о 06.00 вже будемо на площі. Викладемо перекладанець частинами та прикрасимо його. Пригощатимуть чернівчан нашою випічкою студенти-технологи, – завершує Людмила Меленко.
Антоніна БАБЧУК
Рейтинг:
(голосів: 1)
2-10-2009, 10:42
Коментарів 0 Переглядів 4806

загрузка...
Популярне Коментують
• Новини
«Свиноматка» на бусику і Мак’явеллі за фіранкою. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Свято морозива "Рудь" об’єднало чернівецькі родини (новини компанії)

У Чернівцях 12 травня пройшло "Мегасвято Морозива" від компанії "Рудь" - найбільшого виробника "солодкого холоду". Вкотре компанія "Рудь" подарувала мешканцям та гостям міста незабутні враження та яскраві емоції
З таким молодим поколінням на Україну чекає успіх (на правах реклами)

У Чернівцях вже вдруге відбувся "Форум стартапів", який організувала філія Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків "Miniboss Business School" у м.Чернівцях за сприяння [b]Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу (ЄАРБ).
Чернівчан та гостей міста запрошують на "Форум стартапів" для дітей і підлітків (на правах реклами)

28 квітня 2018 року о 11:00 год., в ресторанному комплексі "Palazzo" (м.Чернівці, вул. Руська, 242) за сприяння Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу відбудеться Форум стартапів, який організовує філіал Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків Miniboss Business School у м.Чернівці.
І знесла курочка яєчко, не золоте, а просте... (на правах реклами)

Куряче яйце – це справжня скарбничка вітамінів та мікроелементів. У цьому продукті високий вміст вітамінів групи А, D, Е, фолієвої кислоти, вітамінів В3, В12, біотину і холіну.
Ідеальна шкіра обличчя – тепер це реально! (на правах реклами)

Здорова пружна ідеальна шкіра обличчя – це візитівка будь-якої людини. Щоб досягти такого результату, часто витрачають неймовірно великі кошти на косметичні засоби для догляду за шкірою, які, на жаль, не завжди ефективні...
Ощадбанк діє: Голову правління Ощадбанку Андрія Пишного визнано Банкіром року (прес-реліз)

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний посів І місце в номінації "Банкір року" рейтингу "Фінансовий Оскар 2017" від ділового тижневика "Бізнес".
Lifecell першим запустив 4.5G у Чернівцях (новини компанії)

31 березня lifecell запрошує всіх бажаючих мешканців Чернівців взяти участь у промо-акції, що відбудеться на перетині вул. Героїв Майдану та проспекту Незалежності з 12:00 до 18:00
Передменстуральний синдром: що відбувається у вашому тілі?

Предменструальний синдром – це складний патологічний симптомокомплекс, що з’являється за 1-14 днів до менструації і зникає відразу після її початку.
Рубрика здоров'я ...