RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » Пиріг-рекордсмен пектимуть десятеро пекарів

Пиріг-рекордсмен пектимуть десятеро пекарів

Чернівецькі кондитери взялися за випікання найбільшого в історії кулінарного мистецтва України пирога. "Буковинський перекладанець" повинен не лише вразити гігантськими розмірами чернівчан, але й побити рекорд України. Кондитери приватного підприємця Терешкіна вже взялися до роботи. "Творчих людей у колективі не бракує, хочемо прикрасити пиріг картиною зі здобної випічки", – говорить завідувач виробництва кондитерського цеху приватного підприємця Терешкіна Людмила МЕЛЕНКО.
– Таємниця смачного пирога дуже проста, – діляться пекарі. – Головне – щоб його готувала добра людина й у гарному настрої. А ще завжди починаємо роботу з молитви.
Велетенський перекладанець обіцяють випекти розміром два на три метри. Для начинки використають горіхи, мак, сливи і вишні. Пекарі планують викласти на одному пласті всі начинки. Прикрасять перекладанець випічкою у формі вуликів, ялинок, гір, колосків та квітів.
Кондитери обіцяють, що представлять справжній витвір мистецтва. Всі охочі зможуть скуштувати перекладанець після фіксації рекорду представниками "Книги рекордів України". Урочисте поїдання пирога відбудеться третього жовтня на Центральній площі на фестивалі "Чернівецький калач". Робітники ПП Терешкіна старатимуться не лише з нагоди Дня міста – цього дня вони
святкуватимуть 10-річчя фірми.
– Ще ніколи такого не робили, – продовжує Людмила Миколаївна. – Тісто випікатимемо за домашнім рецептом. Ми дуже давно практикуємо випічку за домашніми рецептами, попередньо узгодивши їх з лабораторією та
держстандартом.
"Буковинський перекладанець" матиме п’ять шарів начинки з вишень, яблук, слив, горіхів та маку. Випікатимуть його на молоці, дріжджах і маслі.
– Звісно, всі ми хвилюємося. Адже пиріг може і присісти, і підгоріти. Та люди у нас працюють вже роками. Обов’язково впораємося. Всю ніч пектимемо. Потім прикрасимо наш пиріг, – говорить пані Людмила. – Ідеї вже є: хочемо і пори року з випічки на перекладанці викласти, і квітами з мастики прикрасити (волошки, маки), обов’язково колосками, а ще вуликами і Карпатськими горами – всім, чим славна наша
земля. А посередині буде напис "Чернівці – 601".
– Пиріг випікатимемо частинами на деко розміром 80 на 60 сантиметрів, – продовжує Людмила Меленко. – Випічка важитиме 250 кілограмів. На її виготовлення піде 86 кілограмів пшеничного борошна вищого гатунку, п’ять кілограмів дріжджів, 16,5 кілограма цукру, 20 кілограмів масла, п’ять кілограмів сметани, по 15 кілограмів вишень, яблук та слив, дев’ять кілограмів маку та три кілограми горіхів, п’ять кілограмів солі та 300 яєць.
– Третього жовтня о 06.00 вже будемо на площі. Викладемо перекладанець частинами та прикрасимо його. Пригощатимуть чернівчан нашою випічкою студенти-технологи, – завершує Людмила Меленко.
Антоніна БАБЧУК
2-10-2009, 10:42
Коментарів 0 Переглядів 7 074

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.