додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Смійтеся на здоров'я

Сміх полегшує напади астми.

На 2 жовтня, п’ятницю, припадає Всесвітній день посмішки. У цей день усіх людей закликають посміхнутися, змінити свій настрій на краще. Зрозуміло, що всі ми, різні люди.

Щоб домогтися гарного настрою, для кожного з нас, принаймні, необхідно щось особливе. Для когось мир у всьому світі, для когось нове авто. Комусь досить просто прогулятися на свіжому повітрі, а для когось стабільно сірі будні вже викликають відчуття норми і зовсім нічого не хочеться змінювати.

Давайте просто посміхнемося. Підійдемо до дзеркала і посміхнемося самим собі. Зробимо це кілька разів. І ще. І ще, тільки без сарказму. Не будемо себе критикувати! Просто посміхнемося. Посміхнемося без задньої думки.

Ну от. Складний механізм нашого з вами настрою тільки що був зрушений в позитивну сторону. Може бути не на довго. Повторимо процедуру, зауважимо, що нам це нічого не коштує. Руки, ноги, наші гаманці залишаються в спокої. Настрій поступово світлішає - це абсолютно безкоштовно. Щасливим бути набагато простіше і дешевше, ніж нещасним.

Виникненню цього свята посприяв колись зовсім невідомий американський художник Харві Белл, який запропонував одній страховій фірмі усміхнену жовту пику, відому зараз як звичайний "смайлик". Він швидко і широко поширившись, і сьогодні приносить людям стільки задоволення, радості і щастя.

Виявилося, коли ми сміємося, кровоносні судини розширюються, артеріальний тиск падає на 10-20 міліметрів ртутного стовпа. Йде профілактика інфарктів та інсультів.

Сміх покращує імунітет, це підтверджується тим, що тисячі людей, які практикують сміхотерапію в клубах сміху, рідше за інших хворіють застудою.

Сміх полегшує приступи астми, послаблює біль при артриті, гарантує хороший сон ...

У тих хто сміється, підвищуються рівень серотоніну і вироблення ендорфінів - гормонів радості, тому сміх є протиотрутою від депресії.

Двохвилинний сміх рівнозначний 45-хвилинному розслабленню. А коли ми розслабляємося, зникають головний біль і будь-які хворобливі відчуття.

Ми сміємося - і робимось красивішими: лицьові м'язи починають рухатися, активніше скорочується діафрагма, легені працюють на повну силу, прискорюється кровотік, поліпшується живлення шкіри і мозку, щоки рожевіють, поліпшується настрій. Вигляд робиться - свіжий і молодий.

Сміх корисний і для мозку. У людини, що сміється, синхронізується робота лівої і правої півкуль, відповідно, інтелектуальні завдання вона в цей момент вирішує швидше і краще.

Як встановили каліфорнійські вчені, навіть думка про майбутні веселощі покращує стан організму. Після обіцянки добровольцям забезпечити перегляд кінокомедій, вже за два дні до нього у людей знижувалися показники депресії (на 51%), збентеження (на 36%) і втоми (на 15%). Після перегляду комедій депресія зникала на 98%, ніяковість - на 75%, втома - на 87%.

Посміхніться, подаруйте собі гарний настрій. Поділіться посмішкою з рідними, друзями, товаришами по службі, не забудьте посміхнутися кому-небудь по дорозі. Це не складно. Це зробить ваш день набагато приємнішим. Спробуйте!

Тож будьте веселі і життєрадісні!

Карвацька Наталія Семенівна – доцент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М.Савенка БДМУ, к.мед.н., лікар-психіатр, психотерапевт, медичний психолог вищої кваліфікаційної категорії.
0 1 540
3-10-2015, 12:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги