додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Аборт – не метод контрацепції

Варто не переривати, а попереджувати небажану вагітність.

Небажана вагітність, аборти і захворювання, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ) руйнують здоров'я молодих людей і ставлять під загрозу їхню здатність мати дітей у майбутньому.

Планування родини покликане забезпечити здоров'я жінки для народження бажаних і здорових дітей саме тоді, коли це буде потрібно.

Аборт не повинен бути методом планування родини!!!

Варто не переривати, а попереджувати небажану вагітність. Розумною альтернативою аборту є контрацепція. Ризик, пов'язаний із застосуванням контрацептивних засобів, значно нижчий, ніж ризик, пов'язаний з небажаною вагітністю й абортом.

У Нідерландах, Канаді, Англії, США ефективними методами контрацепції користуються 50-70% жінок, при цьому рівень абортів у цих країнах – 3-20 на 1000 жінок у рік.

Сьогодні реальність така, що близько 60% молодих людей мають досвід статевого життя до 18 років.

Таким чином, "період небезпеки" небажаної вагітності збільшується, а знання про те, як її уникнути, мають далеко не всі. Це призвело до того, що зараз лікарів не дивує вагітність у дівчаток 13-16 років. Навряд чи знайдеться хоча б одна людина, яка позитивно ставиться до абортів.

Але, на жаль, у нашій країні аборт залишається основним способом регулювання народжуваності. Кожний десятий аборт – у молодих жінок до 19 років. Близько 30-50% абортів у жінок старше 19 років – повторні.

Аборт негативно впливає на перебіг наступних вагітностей. Крім того, штучне переривання вагітності часто призводить до дисгормональних станів, що у майбутньому проявляється порушенням менструального циклу, мастопатіями, безплідністю.

Ясніковська С.М., доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології БДМУ.
0 1 731
29-09-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...