|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїВін нормалізує тиск та лікує нирки Смачні природні ласощі – виноград – джерело не лише задоволення, а й корисних вітамінів, які дозволять вам не хворіти весь рік. Якщо їстимете виноград, щодня, про аптечні таблетки зможете забути. У винограді містяться важливі для здоров’я людини речовини – вітаміни, мінерали, клітковина й навіть протеїни. Вони забезпечують винограду лікувальні властивості, завдяки яким він може використовуватися як домашній засіб від безлічі недуг. Виноград – багате джерело вітамінів А, С, В6 і фолатів (похідних фолієвої кислоти), а також важливих мінералів – калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і селену. Виноград містить флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що зменшують збиток, нанесений вільними радикалами і уповільнює процес старіння. Також шкірка винограду багата на ресвератрол, який має протипухлинну, протизапальну та інші корисні властивості. З якими хворобами бореться Астма Завдяки своїй чудовій лікувальній цінності виноград можна застосовувати для лікування астми. Виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів загалом. Недуги серця Виноград збільшує вміст у крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи ймовірність серцевих нападів. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, запобігають окисленню LDL-холестеролу, який блокує кровоносні судини. Мігрень Сік зрілого винограду – хороший засіб для лікування мігрені. Його варто приймати рано-вранці, не змішуючи з водою. Закреп Виноград – ефективний засіб подолання закрепів. Він вважається проносним продуктом, оскільки містить органічні кислоти, цукор і целюлозу. Він також допомагає при хронічних закрепах, тонізуючи кишечник і шлунок. Нетравлення шлунку Виноград допомагає подолати біль у шлунку. Він найкращий засіб під час нетравлення ще й тому, що є легкою їжею для шлунку. Втома Світлий і білий виноградний сік поповнює вміст заліза в організмі і запобігає втомі. Вживання виноградного соку також забезпечує людину миттєвою енергією. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, стимулюють імунну систему. Однак темний виноградний сік, навпаки, не поповнює організм залізом, а знижує його рівень. Хвороби нирок Виноград може істотно знижувати кислотність сечової кислоти, допомагає нейтралізувати кислоту в організмі, тим самим полегшуючи роботу нирок. Рак молочної залози Темно-червоний сік винограду (наприклад, "Конкорд"), допомагає запобігти раку молочної залози. Значне зменшення розміру пухлини молочної залози було відзначено у лабораторних пацюків після того, як їх поїли виноградним соком. Хвороба Альцгеймера Ресвератрол, корисний поліфенол, що міститься у винограді, знижує рівень амілоїдних бета-пептидів – патогенних молекул у тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера. Дослідження показують, що виноград може зміцнювати здоров’я мозку і затримувати наступ його захворювань. Поганий зір Виноград може запобігти пов’язаній із віком втраті зору – макулярній дегенерації, а також катаракті. Три порції винограду на день можуть знизити ризик макулярної дегенерації майже на 40 відсотків. Антибактеріальна активність Червоний виноград має сильні антибактеріальні та антивірусні властивості і може захистити від інфекції. Коментар лікаря "Цінніші темні сорти винограду" Олександр ВОЛОШИН, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, голова асоціації терапевтів Буковини: – Розрізняють два основні види винограду: білий і чорний. Ціннішими вважають темні сорти винограду: у них більше рослинних пігментів. Найбільш цінні мускатні сорти винограду: Ізабелла, Тайфі, Мускат гамбурзький. Особливо корисний виноград тим, хто страждає на гострі чи хронічні захворювання бронхів та легень, туберкульоз, хвороби серця, печінки і нирок, знижений та підвищений артеріальний тиск, має нервове виснаження, безсоння, порушення обміну речовин. Виноград вживають у вигляді ягід або соку до 1,5-2 кг на добу або 1-2 склянки соку протягом дня за два-три прийоми. Курс оздоровлення – 1-2 місяці. Не варто поєднувати виноград із стравами із жирного м’яса, некип’яченим молоком. Цифра 10-15 ягід винограда на день – норма, якщо слідкуєте за фігурою. Леся ТОКАРЮК Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |