|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїВін нормалізує тиск та лікує нирки Смачні природні ласощі – виноград – джерело не лише задоволення, а й корисних вітамінів, які дозволять вам не хворіти весь рік. Якщо їстимете виноград, щодня, про аптечні таблетки зможете забути. У винограді містяться важливі для здоров’я людини речовини – вітаміни, мінерали, клітковина й навіть протеїни. Вони забезпечують винограду лікувальні властивості, завдяки яким він може використовуватися як домашній засіб від безлічі недуг. Виноград – багате джерело вітамінів А, С, В6 і фолатів (похідних фолієвої кислоти), а також важливих мінералів – калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і селену. Виноград містить флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що зменшують збиток, нанесений вільними радикалами і уповільнює процес старіння. Також шкірка винограду багата на ресвератрол, який має протипухлинну, протизапальну та інші корисні властивості. З якими хворобами бореться Астма Завдяки своїй чудовій лікувальній цінності виноград можна застосовувати для лікування астми. Виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів загалом. Недуги серця Виноград збільшує вміст у крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи ймовірність серцевих нападів. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, запобігають окисленню LDL-холестеролу, який блокує кровоносні судини. Мігрень Сік зрілого винограду – хороший засіб для лікування мігрені. Його варто приймати рано-вранці, не змішуючи з водою. Закреп Виноград – ефективний засіб подолання закрепів. Він вважається проносним продуктом, оскільки містить органічні кислоти, цукор і целюлозу. Він також допомагає при хронічних закрепах, тонізуючи кишечник і шлунок. Нетравлення шлунку Виноград допомагає подолати біль у шлунку. Він найкращий засіб під час нетравлення ще й тому, що є легкою їжею для шлунку. Втома Світлий і білий виноградний сік поповнює вміст заліза в організмі і запобігає втомі. Вживання виноградного соку також забезпечує людину миттєвою енергією. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, стимулюють імунну систему. Однак темний виноградний сік, навпаки, не поповнює організм залізом, а знижує його рівень. Хвороби нирок Виноград може істотно знижувати кислотність сечової кислоти, допомагає нейтралізувати кислоту в організмі, тим самим полегшуючи роботу нирок. Рак молочної залози Темно-червоний сік винограду (наприклад, "Конкорд"), допомагає запобігти раку молочної залози. Значне зменшення розміру пухлини молочної залози було відзначено у лабораторних пацюків після того, як їх поїли виноградним соком. Хвороба Альцгеймера Ресвератрол, корисний поліфенол, що міститься у винограді, знижує рівень амілоїдних бета-пептидів – патогенних молекул у тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера. Дослідження показують, що виноград може зміцнювати здоров’я мозку і затримувати наступ його захворювань. Поганий зір Виноград може запобігти пов’язаній із віком втраті зору – макулярній дегенерації, а також катаракті. Три порції винограду на день можуть знизити ризик макулярної дегенерації майже на 40 відсотків. Антибактеріальна активність Червоний виноград має сильні антибактеріальні та антивірусні властивості і може захистити від інфекції. Коментар лікаря "Цінніші темні сорти винограду" Олександр ВОЛОШИН, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, голова асоціації терапевтів Буковини: – Розрізняють два основні види винограду: білий і чорний. Ціннішими вважають темні сорти винограду: у них більше рослинних пігментів. Найбільш цінні мускатні сорти винограду: Ізабелла, Тайфі, Мускат гамбурзький. Особливо корисний виноград тим, хто страждає на гострі чи хронічні захворювання бронхів та легень, туберкульоз, хвороби серця, печінки і нирок, знижений та підвищений артеріальний тиск, має нервове виснаження, безсоння, порушення обміну речовин. Виноград вживають у вигляді ягід або соку до 1,5-2 кг на добу або 1-2 склянки соку протягом дня за два-три прийоми. Курс оздоровлення – 1-2 місяці. Не варто поєднувати виноград із стравами із жирного м’яса, некип’яченим молоком. Цифра 10-15 ягід винограда на день – норма, якщо слідкуєте за фігурою. Леся ТОКАРЮК Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|