додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Виноград – чудова їжа для серця

Він нормалізує тиск та лікує нирки

Смачні природні ласощі – виноград – джерело не лише задоволення, а й корисних вітамінів, які дозволять вам не хворіти весь рік. Якщо їстимете виноград, щодня, про аптечні таблетки зможете забути.

У винограді містяться важливі для здоров’я людини речовини – вітаміни, мінерали, клітковина й навіть протеїни. Вони забезпечують винограду лікувальні властивості, завдяки яким він може використовуватися як домашній засіб від безлічі недуг.
Виноград – багате джерело вітамінів А, С, В6 і фолатів (похідних фолієвої кислоти), а також важливих мінералів – калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і селену. Виноград містить флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що зменшують збиток, нанесений вільними радикалами і уповільнює процес старіння. Також шкірка винограду багата на ресвератрол, який має протипухлинну, протизапальну та інші корисні властивості.

З якими хворобами бореться
Астма
Завдяки своїй чудовій лікувальній цінності виноград можна застосовувати для лікування астми. Виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів загалом.

Недуги серця
Виноград збільшує вміст у крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи ймовірність серцевих нападів. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, запобігають окисленню LDL-холестеролу, який блокує кровоносні судини.

Мігрень
Сік зрілого винограду – хороший засіб для лікування мігрені. Його варто приймати рано-вранці, не змішуючи з водою.

Закреп
Виноград – ефективний засіб подолання закрепів. Він вважається проносним продуктом, оскільки містить органічні кислоти, цукор і целюлозу. Він також допомагає при хронічних закрепах, тонізуючи кишечник і шлунок.

Нетравлення шлунку
Виноград допомагає подолати біль у шлунку. Він найкращий засіб під час нетравлення ще й тому, що є легкою їжею для шлунку.

Втома
Світлий і білий виноградний сік поповнює вміст заліза в організмі і запобігає втомі. Вживання виноградного соку також забезпечує людину миттєвою енергією. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, стимулюють імунну систему. Однак темний виноградний сік, навпаки, не поповнює організм залізом, а знижує його рівень.

Хвороби нирок
Виноград може істотно знижувати кислотність сечової кислоти, допомагає нейтралізувати кислоту в організмі, тим самим полегшуючи роботу нирок.

Рак молочної залози
Темно-червоний сік винограду (наприклад, "Конкорд"), допомагає запобігти раку молочної залози. Значне зменшення розміру пухлини молочної залози було відзначено у лабораторних пацюків після того, як їх поїли виноградним соком.

Хвороба Альцгеймера
Ресвератрол, корисний поліфенол, що міститься у винограді, знижує рівень амілоїдних бета-пептидів – патогенних молекул у тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера. Дослідження показують, що виноград може зміцнювати здоров’я мозку і затримувати наступ його захворювань.

Поганий зір
Виноград може запобігти пов’язаній із віком втраті зору – макулярній дегенерації, а також катаракті. Три порції винограду на день можуть знизити ризик макулярної дегенерації майже на 40 відсотків.

Антибактеріальна активність
Червоний виноград має сильні антибактеріальні та антивірусні властивості і може захистити від інфекції.

Коментар лікаря
"Цінніші темні сорти винограду"
Олександр ВОЛОШИН, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, голова асоціації терапевтів Буковини:
– Розрізняють два основні види винограду: білий і чорний. Ціннішими вважають темні сорти винограду: у них більше рослинних пігментів. Найбільш цінні мускатні сорти винограду: Ізабелла, Тайфі, Мускат гамбурзький.
Особливо корисний виноград тим, хто страждає на гострі чи хронічні захворювання бронхів та легень, туберкульоз, хвороби серця, печінки і нирок, знижений та підвищений артеріальний тиск, має нервове виснаження, безсоння, порушення обміну речовин.
Виноград вживають у вигляді ягід або соку до 1,5-2 кг на добу або 1-2 склянки соку протягом дня за два-три прийоми. Курс оздоровлення – 1-2 місяці.
Не варто поєднувати виноград із стравами із жирного м’яса, некип’яченим молоком.

Цифра
10-15 ягід винограда на день – норма, якщо слідкуєте за фігурою.

Леся ТОКАРЮК
0 2 833
4-09-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги