|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїЯкщо вживати їх щодня, за місяць можна позбутися п’яти зайвих кілограмів Баклажан – звичний для багатьох овоч, його можна смажити, тушкувати, запікати. А можна з його допомогою й лікуватися. Також його люблять ті, хто прагне схуднути, адже в 100 його грамах лише 28 ккал. – Склад баклажана не багатий вітамінами, серед них можна виділити групу В, а також вітаміни С і РР, – пояснює сімейний лікар Світлана ТОКАРЮК. – Зате в ньому багато клітковини, пектину, білку, заліза та інших мінералів і мікроелементів. Завдяки великому вмісту вітаміну РР цей овоч корисно їсти тим, хто мріє кинути палити. РР – це нікотинова кислота, і якщо вживати щодня баклажан, то організм краще впорається з нікотиновою залежністю. Баклажан – продукт, що містить мало калорій і тому допомагає боротися із зайвою вагою. Якщо готувати з нього страви, потрібно враховувати, що овоч добре вбирає олію, в якій смажиться, тому перед тим, як готувати баклажан, варто нарізати його і помістити на 20 хвилин в холодну воду. Таким чином можна вбити двох зайців: просочити продукт водою, щоб менше вбирався жир, і прибрати з нього гіркоту. Пектин з іншими мікроелементами виводить токсини з організму, при цьому заважає холестерину засвоюватися. Калій покращує роботу серця, нирок, усуваючи набряки в організмі. Також корисний баклажан і при анемії, подагрі та атеросклерозі. Особливо корисні такі страви людям похилого віку. Народні цілителі часто використовують сік баклажана. Для його приготування потрібно зняти шкірку з молодих баклажанів і вичавити сік соковижималкою. Такий сік варто приймати у разі шлунково-кишкових захворювань. Кому не можна Обмежити вживання баклажанів потрібно, якщо у вас: - гастрит або ризик його розвитку, виразки шлунку і дванадцятипалої кишки; - проблеми з підшлунковою залозою; - артроз; - проблеми в роботі нирок (особливо, якщо є оксалатні камені); - цукровий діабет із застосуванням інсуліну (баклажани можуть викликати гіпоглікемію). Баклажанова дієта Якщо правильно додати до свого раціону баклажани, то можна непомітно скинути до п’яти кілограм зайвої ваги, а якщо "сісти" на баклажанну дієту, то можна позбутися до 8 кг за місяць. Корисні речовини, які містяться в цьому продукті, підтримають організм у тонусі під час дієти. Сама по собі дієта дуже проста – потрібно ввести баклажан в основну страву в обід і на вечерю їсти тільки страви з цього продукту. Готувати їх потрібно або на парі, або відварюючи. Таким чином у страві буде мало калорій, і вона збереже всі корисні речовини. Під час такого харчування немає інших обмежень в їжі, але дієтологи радять все ж виключити солодощі, борошняні вироби і алкоголь – тоді результат вас потішить ще більше. Як дієтичне харчування страви з варених і печених баклажанів варто вживати людям із проблемами кишечнику і травлення. Рецепт народної медицини Якщо є проблеми з виведеням жовчі з організму, то підійде такий народний засіб: очистити від шкірки один баклажан середнього розміру, порізати його на дрібні шматочки, залити склянкою окропу. Після того, як баклажан запариться, потрібно поставити його на водяну баню, проварити півгодини і процідити. Баклажанний настій пити щодня за півгодини до їди. Олександра ЛИТВИНОВА Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |