|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїЯкщо вживати їх щодня, за місяць можна позбутися п’яти зайвих кілограмів Баклажан – звичний для багатьох овоч, його можна смажити, тушкувати, запікати. А можна з його допомогою й лікуватися. Також його люблять ті, хто прагне схуднути, адже в 100 його грамах лише 28 ккал. – Склад баклажана не багатий вітамінами, серед них можна виділити групу В, а також вітаміни С і РР, – пояснює сімейний лікар Світлана ТОКАРЮК. – Зате в ньому багато клітковини, пектину, білку, заліза та інших мінералів і мікроелементів. Завдяки великому вмісту вітаміну РР цей овоч корисно їсти тим, хто мріє кинути палити. РР – це нікотинова кислота, і якщо вживати щодня баклажан, то організм краще впорається з нікотиновою залежністю. Баклажан – продукт, що містить мало калорій і тому допомагає боротися із зайвою вагою. Якщо готувати з нього страви, потрібно враховувати, що овоч добре вбирає олію, в якій смажиться, тому перед тим, як готувати баклажан, варто нарізати його і помістити на 20 хвилин в холодну воду. Таким чином можна вбити двох зайців: просочити продукт водою, щоб менше вбирався жир, і прибрати з нього гіркоту. Пектин з іншими мікроелементами виводить токсини з організму, при цьому заважає холестерину засвоюватися. Калій покращує роботу серця, нирок, усуваючи набряки в організмі. Також корисний баклажан і при анемії, подагрі та атеросклерозі. Особливо корисні такі страви людям похилого віку. Народні цілителі часто використовують сік баклажана. Для його приготування потрібно зняти шкірку з молодих баклажанів і вичавити сік соковижималкою. Такий сік варто приймати у разі шлунково-кишкових захворювань. Кому не можна Обмежити вживання баклажанів потрібно, якщо у вас: - гастрит або ризик його розвитку, виразки шлунку і дванадцятипалої кишки; - проблеми з підшлунковою залозою; - артроз; - проблеми в роботі нирок (особливо, якщо є оксалатні камені); - цукровий діабет із застосуванням інсуліну (баклажани можуть викликати гіпоглікемію). Баклажанова дієта Якщо правильно додати до свого раціону баклажани, то можна непомітно скинути до п’яти кілограм зайвої ваги, а якщо "сісти" на баклажанну дієту, то можна позбутися до 8 кг за місяць. Корисні речовини, які містяться в цьому продукті, підтримають організм у тонусі під час дієти. Сама по собі дієта дуже проста – потрібно ввести баклажан в основну страву в обід і на вечерю їсти тільки страви з цього продукту. Готувати їх потрібно або на парі, або відварюючи. Таким чином у страві буде мало калорій, і вона збереже всі корисні речовини. Під час такого харчування немає інших обмежень в їжі, але дієтологи радять все ж виключити солодощі, борошняні вироби і алкоголь – тоді результат вас потішить ще більше. Як дієтичне харчування страви з варених і печених баклажанів варто вживати людям із проблемами кишечнику і травлення. Рецепт народної медицини Якщо є проблеми з виведеням жовчі з організму, то підійде такий народний засіб: очистити від шкірки один баклажан середнього розміру, порізати його на дрібні шматочки, залити склянкою окропу. Після того, як баклажан запариться, потрібно поставити його на водяну баню, проварити півгодини і процідити. Баклажанний настій пити щодня за півгодини до їди. Олександра ЛИТВИНОВА Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|