додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Черешня лікує суглоби та шлунок

Літо – час вітамінів

В цей час так хочеться їсти смачні, солодкі плоди, набиратися сил і здоров’я на весь наступний рік. В цьому нам може допомогти одна з найулюбленіших і соковитих ягід – черешня.

– Черешню варто їсти для профілактики недокрів’я, – радить лікар-терапевт Інеса ОЛИВКА. – Оскільки ця ягода має ще одну унікальну властивість – знижувати рівень холестерину в крові, вживати її потрібно практично всім любителям смачної і не дуже здорової їжі.
Із черешні також можна робити всілякі маски, які здатні підтягувати шкіру, робити її пружною. У косметичні засоби, які покликані боротися з висипом вугрів, часто додають черешню.

У рослині корисні не тільки ягоди. Наприклад, відвар із черешків і листя черешні – чудовий заспокійливий і тонізуючий засіб.
Черешня заспокоює біль у разі подагри, ревматизму та артриту.
Ця ягода може допомогти позбутися закрепу. Також вона позитивно впливає на роботу всього шлунково-кишкового тракту. А люди, які страждають на ожиріння, можуть порадіти, оскільки черешня – це дуже низькокалорійний продукт. У 100 грамах цих ягід міститься лише 50 калорій.
Черешня допоможе уникнути хвороб нирок, покращить роботу шлунку. До того ж це чудовий сечогінний засіб.

Склад
У черешні містяться вітаміни груп В, вітамін А, вітаміни РР і вітамін Е, каротин, пектини, яблучна кислота, цукру, кумарин. Ця ягода багата на магній та кальцій, йод, фосфор, фтор, мідь і залізо.

Кому не можна
Черешню слід вживати людям, які страждають на гастрит, оскільки ягода здатна збільшувати кислотність шлунку. Також її не варто вживати хворим на цукровий діабет. Їсти ягоди варто або за 15-20 хвилин до їди, або через годину-півтори після. Якщо їсти черешню відразу після їди, вона може викликати нетравлення і газоутворення. (Л. Токарюк)

Цікаво!
Нині всі чудово знають головні відмінності черешні від вишні, а от до 1941 року ці ягоди не розрізняли. Лише в першій половині минулого століття відзначили, що черешня – це інший, особливий рід рослин. Вишня має темні плоди округлої форми, черешня ж може мати різні кольори ягід – від жовтих до темно-бордових. Форма плодів ж цих ягід нагадує серце.

Леся ТОКАРЮК
0 6 009
1-07-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

В Україні розпочався Різдвяний піст, під час якого не можна вживати м'ясо, молочні продукти та яйця
Всі рецепти ...