додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Смійтеся на здоров’я!

Сміх знеболює та зміцнює імунітет
Дивно, але факт. Сміх лікує практично всі хвороби. Навіщо купувати пігулки, якщо можна вилікуватися позитивними емоціями?

Сміх активізує всі системи організму. По-перше, кардинально змінюється дихання: стає переривчастим, коротким і більш глибоким. Відбувається гіпервентиляція легенів, а це означає, що в організм надходить більше кисню. У крові підвищується рівень так званих "гормонів щастя" – ендорфінів. При цьому людина відчуває почуття радості і задоволення. Такім чином завдяки сміху організм звільняється від напруги, отримує розрядку.

Сміх заспокоює
Сміх вивільняє ендорфіни – гормони щастя, які допомагають позбутися роздратування та смутку. Навіть якщо ви просто згадаєте на хвилинку, як нещодавно сміялися, настрій покращиться. Дослідження британських психологів показали, що після перегляду смішного фільму рівень роздратування в людини знижується в кілька разів.

...Покращує шкіру
Якщо ви часто смієтеся, можете забути про дорогі лікувально-косметичні процедури для покращення шкіри, бо сміх тонізує м’язи обличчя і покращує циркуляцію крові, завдяки чому з’являється природний рум’янець.

...Зміцнює стосунки
Здатність сміятися разом надзвичайно важлива для хороших стосунків. Зв’язок людей і їхнє загальне уявлення про те, що може бути смішним, дозволяє їм бути більш відкритими одне з одним. Якщо ви жартуєте чи не боїтеся здатися смішним, значить ви довіряєте.

...Підвищує імунітет
Сміх допомагає боротися з інфекціями. Після хвилини щирого сміху організм викидає в дихальні шляхи велику кількість антитіл, які захищають від бактерій і вірусів. Сміх також збільшує вироблення лейкоцитів, що борються з різними захворюваннями, у тому числі з раком.

...Оздоровлює серце
Завдяки сміху розширюються кровоносні судини і кров краще циркулює. Десять хвилин сміху можуть істотно знизити кров’яний тиск і зменшити ризик виникнення холестеринових бляшок. Сміх допомагає навіть тим, хто пережив серцевий напад – лікарі вважають, що гарний настрій знижує ймовірність другого нападу.

...Усуває біль
Гормони щастя ендорфіни, які виробляються, коли людина сміється, – природні знеболювальні речовини нашого організму. Крім того, коли ви смієтеся, ви відволікаєтеся від поганого самопочуття і хоча б на кілька хвилин забуваєте про біль. Лікарі давно помітили, що пацієнти, які налаштовані позитивно і знаходять у собі сили сміятися, переносять біль набагато легше ніж ті, хто сумує.

...Розвиває легені
Сміх – одна з найкращих вправ для людей, які страждають на астму та бронхіт. Під час сміху діяльність легенів активізується і таким чином збільшується надходження кисню в кров, що дозволяє усунути застій мокротиння.

...Перемагає стрес
Коли ми сміємося, посилюється фізичне навантаження на всі відділи організму. Коли ми припиняємо сміятися, наше тіло розслаблюється і заспокоюється. А значить, сміх допомагає нам позбутися фізичного та емоційного напруження. Вчені стверджують, що хвилина щирого сміху рівноцінна 45 хв. глибокої релаксації.

...Допомагає бути у формі
Фактично сміх – це один з видів аеробних вправ, адже сміючись ви вдихаєте більше кисню, що стимулює роботу серця і циркуляцію крові. Він навіть вважається "внутрішньою" аеробікою, оскільки під час сміху відбувається масаж всіх внутрішніх органів, що дозволяє їм ефективніше працювати. Сміх також хороший для зміцнення м’язів живота, спини і ніг. Одна хвилина сміху рівносильна 10 хв. занять на весловому тренажері або 15 хв. їзди на велосипеді. А якщо ви будете щиро сміятися протягом години, то спалите до 500 калорій – стільки ж можна спалити, швидко бігаючи протягом години.

Підготувала Л. Токарюк
0 1 273
8-04-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги