|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїНаприкінці березня – на початку квітня саме час насолодити дарами природи: березовим соком. – Ще з давніх літописів відомо, що слов’яни поклонялися березі, вважаючи її богинею, – говорить Юлія КОЛОТИЛО, сімейний лікар Коровійської лікувальної амбулаторії. – Лікувалися її бруньками, листям і, звичайно, соком. Це – смачний цілющий напій (якщо ви не збирали його біля траси або в промисловій зоні міста). Найкраще березовий сік пити свіжим по 3 скл на день протягом усього періоду збирання. Березовий сік приймають для загального зміцнення організму, підвищення імунітету. Він очищає кров, покращує обмін речовин, сприяє розчиненню каменів у нирках та в сечовому міхурі фосфатного і карбонатного походження. Також березовий сік – чудовий відхаркувальний, жовчогінний, сечогінний, протипухлинний і протизапальний засіб. Його п’ють у разі застуд та хвороб дихальних шляхів. Соком полощуть горло при ангіні й стоматитах. Особливо корисний березовий сік для тих, хто страждає від цукрового діабету, адже він має здатність зменшувати кількість цукру в крові. Окрім впливу на внутрішні системи організму, березовий сік застосовується при лікуванні різних шкірних захворювань, таких як нейродерміт, екзема, фурункульоз. Проте потрібно застерегти: не всім можна пити сік берези. Людям із сечо-кам’яною хворобою та виразкою шлунку варто проконсультуватися з лікарем, перш ніж вирішили оздоровитися за допомогою березового соку. Він протипоказаний тим, у кого алергія на пилок берези. (Л. Токарюк) Цілющі рецепти - Березово-вівсяний напій. 1 скл добре промитого вівса залити 1,5 л березового соку, настояти в холодильнику 10-12 годин, поставити на вогонь, довести до кипіння й варити в закритому посуді на слабкому вогні, доки не википить половина соку, потім перецідити. Приймати по 100-150 мл тричі на день за 30 хв. до їди протягом місяця. Цей напій особливо рекомендується тим, хто страждає від шлункових захворювань, обтяжених хронічним гепатитом або панкреатитом. - Березово-лимонний напій. Допоможе хворим на гіпотонію (знижений тиск). 6 лимонів добре помити, видалити насіння, перекрутити на м’ясорубці, покласти в трилітрову банку, залити 1 л березового соку. Настояти, щільно закривши, у холодильнику 36 годин, потім додати 500 г меду, ретельно перемішати й знову поставити в холодильник на 36 годин. Приймати по 50 мл тричі на день за 30 хв. до їди. - Березово-аїрний напій. 1 ст. л. кореневищ аїру залити 3 скл березового соку і варити в щільно закритому посуді 15 хв., зняти з вогню, настояти, утепливши, 2 год., процідити. Приймати по 0,5 скл тричі на день за 30 хв. до їди, можна підсолодити медом. Застосовувати як протигарячковий і відхаркувальний засіб у разі кашлю. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |