додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Березовий сік – від кашлю

Наприкінці березня – на початку квітня саме час насолодити дарами природи: березовим соком.
– Ще з давніх літописів відомо, що слов’яни поклонялися березі, вважаючи її богинею, – говорить Юлія КОЛОТИЛО, сімейний лікар Коровійської лікувальної амбулаторії. – Лікувалися її бруньками, листям і, звичайно, соком. Це – смачний цілющий напій (якщо ви не збирали його біля траси або в промисловій зоні міста).
Найкраще березовий сік пити свіжим по 3 скл на день протягом усього періоду збирання. Березовий сік приймають для загального зміцнення організму, підвищення імунітету. Він очищає кров, покращує обмін речовин, сприяє розчиненню каменів у нирках та в сечовому міхурі фосфатного і карбонатного походження.
Також березовий сік – чудовий відхаркувальний, жовчогінний, сечогінний, протипухлинний і протизапальний засіб. Його п’ють у разі застуд та хвороб дихальних шляхів. Соком полощуть горло при ангіні й стоматитах.
Особливо корисний березовий сік для тих, хто страждає від цукрового діабету, адже він має здатність зменшувати кількість цукру в крові.
Окрім впливу на внутрішні системи організму, березовий сік застосовується при лікуванні різних шкірних захворювань, таких як нейродерміт, екзема, фурункульоз.
Проте потрібно застерегти: не всім можна пити сік берези. Людям із сечо-кам’яною хворобою та виразкою шлунку варто проконсультуватися з лікарем, перш ніж вирішили оздоровитися за допомогою березового соку. Він протипоказаний тим, у кого алергія на пилок берези. (Л. Токарюк)

Цілющі рецепти
- Березово-вівсяний напій. 1 скл добре промитого вівса залити 1,5 л березового соку, настояти в холодильнику 10-12 годин, поставити на вогонь, довести до кипіння й варити в закритому посуді на слабкому вогні, доки не википить половина соку, потім перецідити. Приймати по 100-150 мл тричі на день за 30 хв. до їди протягом місяця. Цей напій особливо рекомендується тим, хто страждає від шлункових захворювань, обтяжених хронічним гепатитом або панкреатитом.
- Березово-лимонний напій. Допоможе хворим на гіпотонію (знижений тиск). 6 лимонів добре помити, видалити насіння, перекрутити на м’ясорубці, покласти в трилітрову банку, залити 1 л березового соку. Настояти, щільно закривши, у холодильнику 36 годин, потім додати 500 г меду, ретельно перемішати й знову поставити в холодильник на 36 годин. Приймати по 50 мл тричі на день за 30 хв. до їди.
- Березово-аїрний напій. 1 ст. л. кореневищ аїру залити 3 скл березового соку і варити в щільно закритому посуді 15 хв., зняти з вогню, настояти, утепливши, 2 год., процідити. Приймати по 0,5 скл тричі на день за 30 хв. до їди, можна підсолодити медом. Застосовувати як протигарячковий і відхаркувальний засіб у разі кашлю.
0 2 681
26-03-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...