додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Кішки лікують головний біль та серце

Тварини усувають депресію і сприяють довголіттю.
Домашні тварини можуть бути не лише друзями чи членами сім’ї, а справжніми лікарями. Вони заспокоюють, дарують чудовий настрій, нормалізують тиск та ритм серця.

Першого березня у світі відзначали Всесвітній день кішок.
– Присутність кішки в домі – це запорука затишку і тепла, – говорить Оксана КУШНІР, старший викладач кафедри гігієни та екології БДМУ. – Коли господар втомлений повертаєтеся з роботи, саме пухнастик зустріне його щирою радістю і лагідним мурчанням. Коти здатні не лише усувати психоемоційну напругу і дарувати позитивні емоції, але й полегшувати стан при певних захворюваннях.
Кішки усувають втому, знижують тиск, послаблюють суглобовий чи головний біль. Пухнасті лікарі відчувають енергетичні зміни на певній ділянці тіла свого господаря і одразу ж розпочинають лікування: якщо є схильність до головного болю чи гіпертензії, вкладаються біля голови, при захворюваннях серцево-судинної системи вмощуються на плечі чи лягають на грудну клітку, а проблеми з суглобами чи органами черевної порожнини допомагають лікувати, вмостившись на колінах.
Найпростіше пояснення "котячої терапії" – ефект грілки, адже нормальна температура кішки – 38 С. Під впливом тепла м’язи людини розслаблюються, усувається спазм судин, зменшується нервове збудження. Коли ми гладимо кішку, шерсть електризується і утворюється низькочастотне електричне поле, яке, контактуючи зі шкірою людини, забезпечує протизапальну дію,
зменшує частоту серцевих скорочень.
Корисне навіть муркотіння котів, завдяки якому покращується мозковий кровообіг, нормалізується серцевий ритм, зміцнюється імунітет. Звичайно ж, ефект "котячої терапії" не миттєвий: щоб відчути його, варто регулярно спілкуватися з пухнастиком. Достатньо навіть 10-15 хвилин на день.
– Прихильники "котячої терапії" вважають, що різні породи котів мають свою "спеціалізацію": пухнасті коти (сибірські, персидські, ангорські) допомагають впоратися з невралгією, депресією, безсонням і остеохондрозом, гладкошерсті допомагають у лікуванні захворювань печінки та нирок, "британці" спеціалізуються на справах серцевих, короткошерсті та безшерсті (сфінкси, сіамські, абісінські) – на захворюваннях травного тракту, – пояснює Оксана Кушнір. – Колір також має значення: чорні пухнастики нейтралізують негативну енергію, кремового кольору та руді – щедро діляться своєю позитивною енергетикою, сірі – заспокоюють, а білі – взагалі вважаються неперевершеними лікарями. Існують навіть гендерні особливості: коти спеціалізуються на проблемах з суглобами (артрит, артроз, остеохондроз, переломи), а кішечки краще лікують нервові хвороби і захворювання внутрішніх органів.
Тривала дружба з кішкою сприяє здоров’ю та довголіттю: за статистикою, власники котів живуть у середньому на 10 років довше за тих, хто ніколи не мав домашніх тварин.

Тварини-цілителі
- Рибки
Спостереження за рибками в акваріумі допоможе усунути стрес людям, викликає почуття радості і благополуччя.

- Гризуни
Білі щури є прекрасними цілителями неврозів, а хом’яки, миші та кролики – хвороб суглобів.

- Собаки
Здатні вилікувати аритмію, виразкову хворобу, хронічний бронхіт, серцеву недостатність і остеохондроз хребта. Усувають передінфарктний стан, нормалізують тиск, допомагають відновитися після інсульту і сприяють схудненню.

- Птахи
Роблять свого господаря життєлюбом, підвищуючи працездатність і творчу активність. Канарки своїми піснями усувають напругу, заспокоюють нерви і покращують настрій. Хвилясті папуги полегшують біль у серці, а великі папуги птахи є неперевершеними лікарями загикування, шкірних захворювань і неврозів.

- Рептилії
Допомагають зміцнити нервову систему, полегшити перебіг епілепсії та нейродерміту, незамінні при лікуванні неврастенії, хронічній пневмонії та вродженого недобоумства.

- Коні
Незамінні при травмах хребта, паралічі ніг і артриті, змушують працювати вестибулярний апарат і м’язи людини. Кінні прогулянки допомагають при психічних розладах, алкогольній та наркотичній залежності, пробуджуючи інтерес до життя у безнадійно хворих людей.

- Дельфіни
Неперевершені лікарі при аутизмі, затримках розумового розвитку, травмах головного мозку і хребта. Спілкування з ними заспокоює, покращує емоційний стан і усуває напругу.

Леся ТОКАРЮК
0 4 308
12-03-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...