додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

«Де у нас лікують п’явками?»

За допомогою гірудотерапії можна позбутися багатьох недуг
До редакції "МБ" звертаються читачі з проханням розповісти, чому в Чернівцях ніхто не займається гірудотерапією – лікуванням п’явками. Ми знайшли фахівців, які можуть надати таке лікування.

– Моя сусідка витратила на лікування три тисячі гривень! – говорить чернівчанка Галина Григорівна. – Чому їй не запропонують лікування п’явками? Це набагато дешевше й не менш корисно. Де в Чернівцях можна знайти відповідних фахівців?
Професійно займаються гірудотерапією у фізіотерапевтичному відділенні міської поліклініки №1.
Лікування безкоштовне
– До нас може звернутися будь-хто, ми приймаємо навіть людей з районів області. Просто потрібно буде пацієнтові написати заяву на ім’я головного лікаря, – пояснює Іван МАРЧУК, завідувач фізіотерапевтичного відділення КМУ "Міська поліклініка №1". – У нас комунальна установа, тому лікування безкоштовне. Пацієнт сплачує лише за п’явки, які купує в аптеці, та за перев’язочний матеріал.
П’явка, як і шприц, одноразового використання. Щоб уберегтися від можливого зараження різноманітними захворюваннями крові (таких, як СНІД, гепатити тощо), після використання п’явку утилізують.
Перед сеансом пацієнта попереджають, щоб не застосовував жодні косметичні засоби (гель для душу, лосьйон для тіла, парфуми тощо), адже п’явки дуже чутливі до запаху. Якщо відчують запах косметичного засобу, не кусатимуть, а значить і не лікуватимуть.
Перед розміщенням п’явки ми протираємо серветкою, змоченою в гарячій воді, необхідну ділянку тіла. Інтенсивно масажуємо, щоб був притік крові. За допомогою пробірки приставляємо п’явку. У п’явки – дві присоски (ротова й хвостова). Ротовою присоскою за допомогою зубчиків вона прокушує шкіру і присмоктується до тіла.
Самолікування небезпечне
При цьому людина відчуває легенький укус, схожий на укус комара, а потім – легеньке поколювання, ніби жалить кропива. За кілька хвилин пацієнт вже не відчуває жодного дискомфорту. Річ у тім, що у слині п’явки міститься знеболювальний фермент. А загалом у слині п’явки – до 100 біологічно активних речовин, тобто ціла аптека.
Після сеансу лікування п’явка відпадає, і ми стерильною серветкою заклеюємо рану. Рана може кровоточити приблизно до півдоби – це нормальне явище. Важливо, щоб пацієнти не хвилювалися. Через добу серветку можна зняти, і на тілі залишається знак від укусу п’явки, подібний до знаку мерседеса – зірочки.
При захворюваннях певних органів ми розміщуємо п’явку на проекції органа. По капілярах корисні ферменти потрапляють до органа, і таким чином відбувається лікування. Внаслідок цього покращуються кровообіг та обмінні процеси хворої ділянки.
Дехто вважає, що може самостійно застосовувати п’явку вдома. Однак все-таки раджу прийти до спеціаліста. Самолікування – небезпечне, адже п’явки відчувають вену і можуть навіть прокусити її. Кровотечу, яка може виникнути після цього, не завжди людина зможе зупинити без допомоги медика. До того ж після застосування п’явок можуть виникнути різноманітні ускладнення (наприклад, фурункульоз). Тому раджу все-таки звертатися до спеціалістів, які закінчували курси гірудотерапевта і працюють в обладнаних спеціалізованих кабінетах.

Що лікують п’явками:
- варикозне розширення вен;
- трофічні виразки;
- тромбофлебіти, тромби;
- виразки шлунку;
- високий тиск, гіпертонію;
- целюліт, розгладжують зморшки на обличчі;
- гінекологічні захворювання (ерозії шийки матки, полікістози тощо);
- захворювання нирок;
- захворювання лор-органів (гайморити тощо);
- коліти;
- використовують для покращення мозкового кровообігу;
- пародонтоз.

Протипоказання:
- гемофілія (вроджена хвороба, коли не згортається кров);
- низький гемоглобін;
- анемія;
- низький артеріальний тиск;
- вік до семи років.

Скільки триває сеанс?
Сеанс гірудотерапії триває до 40 хвилин. Курс лікування – до 10 сеансів (чотири-п’ять п’явок на один сеанс). Через півроку курс лікування можна повторити.

Леся ТОКАРЮК
0 8 223
26-02-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...