додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Сигнали організму, які не можна ігнорувати

Наше тіло постійно посилає сигнали про те, чи все добре зі здоров’ям.
Однак ми не завжди ставимося до цього серйозно. Однак деякі з таких підказок не можна ігнорувати в жодному разі!

- Відсутність менструації
Якщо критичні дні відсутні вже два місяці й немає причин думати про вагітність – це привід для хвилювання. Причин збоїв менструації може бути багато: надто жорстка дієта, запалення сечостатевої системи, навіть онкологія. Тому необхідно терміново звернутися до гінеколога.

- Сіпання повіка
Тривале сіпання повіка може свідчити про перенапруження очей, якщо, наприклад, ви протягом тривалого часу дивилися в монітор комп’ютера. Щоб позбутися цього неприємного симптому, зробіть примочку з холодного ватного тампона. Якщо це не допоможе й сіпання не мине, потрібно звернутися по допомогу до невропатолога. Це може бути сигналом про серйозний нервовий розлад – аж до склерозу або загрози інсульту.

- Чорні цятки перед очима
Вони можуть виглядати як завгодно: як плями, крапки, смужки тощо. З’являються завжди раптово й особливо видно проти яскравого і білого світла. Якщо такий неприємний зоровий ефект не минає протягом тижня, зверніться до офтальмолога. Це може бути вісником катаракти та інших серйозних проблем із зором.

- Ви прокидаєтеся вночі і більше не можете заснути
Такий вид безсоння може бути сигналом нервового розладу, виразки та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом, а також хвороби кори головного мозку. Якщо триває більше тижня, варто звернутися до терапевта.

- Темні кола під очима
Темні кола під очима можуть з’явитися внаслідок недосипання. Медики рекомендують спати не менше семи-восьми годин на добу. Однак темні кола можуть бути викликані і абсолютно іншою причиною, наприклад, анемією: в організмі виробляється занадто мало еритроцитів (червоних кров’яних тілець), через що шкіра під очима починає темніти.
Подібних серйозних сигналів може бути багато, тому не варто відкладати візит до лікаря на потім. Пам’ятайте, що будь-яку хворобу легше попередити, ніж потім лікувати.
0 1 346
22-01-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги