додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Влаштуйте шлунку вихідний

Вживаючи раз на тиждень один із продуктів із низькою калорійністю, а в інші дні не вживаючи смаженої картоплі, ви зможете назавжди позбутися двох-трьох зайвих кілограмів.

Оберіть "свій" розвантажувальний день
Яблучний (мінус 2 кг)
Для розвантажувального дня вам знадобиться 1,5 кг яблук кислих або нейтральних сортів. Протягом дня користуйся відомим жартівливим правилом: якщо голодні – з’їжте яблуко, а якщо не хочете яблуко – значить, не голодні. Крім фруктів, за день необхідно випивати 1,5-2 л чистої води без газу.
Мінуси. Яблука мають властивість стимулювати апетит.

Гречаний (мінус 1 кг)
Головна особливість розвантаження на гречці – у способі приготування цього продукту. Крупу в жодному разі не можна варити. Тільки запарювати! Звечора залийте одну частину гречаної крупи двома частинами окропу і залишіть набрякати до ранку. Бажано з’їдати 1 склянку запареної гречки кожні дві-три години. Крім того, за день необхідно випити приблизно 2 л чистої води без газу.
Мінуси. Вага знижується незначно.

Кефірний (мінус 2 кг)
У розвантажувальний день на кефірі необхідно випити від 1,5 до 2 літрів напою. Це "найголодніший" варіант. Легка версія припускає вживання овочів чи фруктів, які не місять крохмаль (банани і виноград виключити). Щоб голод не встигав давати про себе знати, необхідно випивати по 80-100 мл кефіру дрібними ковтками.
Мінуси. Кефір має послаблю вальну дію.

Білковий (мінус 1,5 кг)
Основа раціону – нежирне м’ясо (куряче філе, яловичина) і риба (тріска, судак, окунь, щука) у вареному вигляді. Добову норму (350 г) потрібно розділити на чотири порції. Доповнити раціон можна склянкою нежирного кефіру (на ніч), а також чаєм і негазованою водою. Сіль і цукор використовувати не можна. Білковий розвантажувальний день витримати відносно просто (протеїни добре насичують). Хоча все залежить від обраних продуктів.

Соки і фреші (мінус 2,5 кг)
Для розвантажувального дня знадобиться 1,5 л свіжого соку (овочевого чи яблучного). Також можуть бути коктейлі: яблучно-морквяний, капустяно-морквяно-буряковий. Варіанти розвантажень різні: наприклад, можна випивати по 2 склянки соку замість звичайних прийомів їжі, до яких ви звикли, або пити сік, розбавлений чистою водою 1:1. Соку можна використовувати до двох літрів.
Мінуси. Таке розвантаження протипоказане людям, які мають хвороби нирок.

Важливі правила
- Починайте готуватися до розвантаження звечора. Останній прийом їжі до розвантажувального дня повинен бути необтяжливим для шлунку. Ідеально підходять овочевий суп, молочна каша або вівсянка на воді.
- Пийте воду! У розвантажувальні дні необхідно випивати не менше 2,5 літра. До того ж вода допоможе притупити відчуття голоду.
- Не голодуйте! Розвантажувальний день – це не повна відмова від їжі, а обмеження калорійності раціону до 1000 ккал. Норму розділіть на шість рівних порцій. Це дозволить прискорити обмінні процеси і знизити вагу. Якщо бажання перекусити переслідує, не мордуйте себе – випийте склянку кефіру.
- Не відмовляйтеся від улюблених продуктів. Обирайте для розвантаження низькокалорійні продукти, які любите. Так вам буде легше протриматися на них увесь день.
- Налаштуйтеся на позитив. Планувати розвантажувальний день потрібно в спокійний час, коли немає стресових ситуацій. Добре, якщо він припаде на вихідний. І головне: не налаштовуйтеся заздалегідь на болісні обмеження.
- Влаштовуйте розвантажувальні дні не частіше одного-двох разів на тиждень. В іншому разі обмінні процеси в організмі сповільняться, і жир буде відкладатися набагато швидше.
- Не перевтомлюйтеся! У розвантажувальний день організм повинен відпочивати повністю. Не варто бігти у фітнес-центр з надією, що таким чином швидше позбудетеся великої кількості кілограмів. Саме за відсутності фізичних навантажень організм у дні розвантажень буде ефективно спалювати калорії.

Навіть один розвантажувальний день…
- Допоможе позбутися частини шлаків і токсинів, продуктів розпаду, тобто непотрібного баласту.
- Дасть можливість відпочити травній системі, яка щодня змушена перетравлювати багато їжі, більшість якої не дає жодної користі.
- Дозволить скинути вагу, неістотно, звісно, але організму без цих 0,5-1 кг буде значно легше.
- Тренує силу волі. Обмежили себе у харчуванні раз на тиждень? Поїли замість пиріжків і смаженої свинини корисних продуктів? Чудово, це уже маленька перемога, яка за бажання може закінчитися повним переходом на правильне харчування.
0 1 349
15-01-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги