|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїЧай з медом і лимоном Якщо ви замерзли до кісток, то чимшвидше заваріть слабкий зелений або чорний чай із додаванням меду і лимона. Тільки у жодному разі не кладіть мед і лимон в окріп – це вбиває всі їхні корисні властивості. Чай з малиною і липою Сухі суцвіття липи і сухі ягоди малини з листочками – чудовий напій, який має протизапальні та потогінні властивості. До того ж такий чай дуже ароматний. Також можна використовувати малинове варення. Відвар із шипшини Ягоди шипшини дуже багаті на вітамін С, мають жовчогінну та потогінну дії. Сухі плоди потрібно подрібнити і залити окропом, після чого дати настоятися і залишити на ніч у термосі. Дехто додає в чашку з відваром мед або кагор. Приймати такий цілющий напій потрібно за півгодини до їди три- чотири рази на день. Журавлинний або брусничний морс Брусниця і журавлина – цінні помічники в боротьбі з застудними захворюваннями, вони мають бактерицидну властивість. Ягоди потрібно розтерти з цукром і залити теплою водою. Молоко з мінералкою Гаряче молоко з додаванням мінеральної води – чудовий засіб у разі кашлю, який сприяє відходженню мокротиння. Молоко з часником Може, це і не найприємніший напій, зате дуже корисний. Його краще пити на ніч. Часник має бактерицидну дію. У тепле молоко додається 10 крапель часникового соку – і напій готовий. Відвар із сухофруктів Нині компоти з сухофруктів поступилися місцем всіляким напоям, які не потрібно варити, а можна просто купити. І даремно, адже відвар із сухофруктів може пом’якшити симптоми застуди і взагалі він має загальнозміцнювальні властивості. Спочатку потрібно проварити сушені груші та яблука протягом півгодини, потім додати чорнослив, а перед закінчення варіння (за п’ять хвилин) кинути в компот курагу та родзинки. Чай з імбиром і лимоном Такий чай чудово зігріє і розслабить. Для його приготування потрібно змішати мед, сік лимона і трохи подрібненого кореня імбиру, наприкінці додати дрібку кориці. Глінтвейн Глінтвейн – дуже корисний, смачний напій, який чудово зігріває. Щоб його приготувати, потрібно 0,5 л червоного сухого вина, дрібка мускатного горіха, 0,5 ч. л. кориці, 1 ч. л. імбиру і приблизно 3 ст. л. цукру. У 100 мл води змішати прянощі, довести цю суміш до кипіння і дати настоятися 10 хвилин. Потім процідити і додати в вино, не забувши про дольку апельсина. Все це довести до кипіння (але не кип’ятити) і додати за смаком мед. Пити гарячим, бажано в теплому ліжку. Чай з ехінацеєю Чудовий засіб від застуди. Він має імуномодулювальні властивості і піднімає життєвий тонус. Готувати його дуже просто: окропом залити 1 ст. л. суцвіть ехінацеї, настоювати протягом 20 хвилин і пити тричі на день до їди. Підготувала Л. Токарюк Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
Щоб курятина була соковитою і не пересушеною, важливо дотримуватися правильних технік приготування
• Теги
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |