додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Ідеальне тіло «будуйте» вдома

Насправді для того, щоб виглядати ідеально, не потрібно так багато зусиль, як нам здається. Психологи радять початківцям не задумуватися, як ви це будете робити, не будувати далекоглядних планів, а просто щодня потихеньку йти до своєї мети.
"Я ще рік тому купив кросівки спеціально для тренувань, – каже чернівчанин Василь ЖЕЛЄЗНИЙ. – Ще тоді думав, що буду займатися. А насправді почав ходити в зал тільки тепер. Надто довго планував, але не діяв".
До того ж займатися можна й удома. Головне – уміти технічно правильно виконувати вправи й не "занепадати духом", а займатися.

Коментар фахівця
"Найдоступніші вдома – присідання та випади"
Павло СЕМЕНОВ, лікар-травматолог, тренер тренажерного залу БДМУ:
– Вдома можна займатися щодня, але краще тричі на тиждень (якщо у вас важка робота чи напружений графік). Заняття мають тривати 45-60 хв. Найкращий варіант – поділити групи м’язів на дві частини і чергувати тренування А і тренування Б. Наприклад, у день А тренувати груди, плечі й тріцепси, а в дні Б – ноги спину і біцепси. М’язи черевного пресу можна тренувати двічі-тричі на тиждень.
Найдоступніші вправи для домашніх умов – присідання (звичайні або на одній нозі), випади, віджимання від підлоги під різними кутами і з різною шириною постановки рук, підтягування на перекладині прямим і зворотнім хватом (також може змінюватися ширина хвата). За наявності гантель можна непогано прокачати біцепси, тріцепси, дельтоподібні м’язи (жими сидячи чи стоячи, розведення гантелей в боки стоячи чи в нахилі для заднього пучка дельт), для грудних м’язів можна робити розведення з гантелями лежачи. Для пресу найпростішою і водночас ефективною вправою будуть скручування лежачи на підлозі, помістивши ноги на підвищення, наприклад, на диван.
Звичайно, краще спочатку навчитися правильно виконувати всі вправи. Для цього можна взяти кілька занять у спортзалі з тренером, який з боку побачить всі помилки виконання тієї чи іншої вправи і допоможе їх усунути. Також необхідно врахувати стан свого здоров’я. Непогано було б попередньо проконсультуватися у лікаря, щоб не зашкодити собі надмірними навантаженнями.

Базові вправи – це легко!
1. Присідання
Обов’язкова частина будь-якої програми базових вправ, які дають силу і тонус м’язів ніг і сідниць. Водночас є безліч варіантів того, як їх можна виконувати. Наприклад, присідання з вільним вагою (штангою або гантелями) – правильний і екстрений спосіб привести в форму всю поверхні ноги від сідниць до литок, а заодно "підбадьорити" м’язи спини, живота і плечей, які також отримають свою частку навантаження. Повторіть 15 разів.
2. Стрибуча жаба
Нехай ця назва вас не бентежить. Це саме той випадок, коли "жаба" гарантовано допоможе перетворитися на прекрасних принцесу або принца. Імітація стрибків дозволить вам зміцнити м’язи ніг, а заодно сідниці й прес. Встаньте на підлогу, широко розставивши ноги, носки ніг розверніть назовні під кутом 45 градусів. Зробіть присідання: ноги зігнуті, коліна розведені в боки, стегна паралельні до підлоги. Складіть руки перед собою в замок на рівні грудей. Напружте сідниці і відведіть плечі назад. А тепер... вперед! Стрибніть з цього положення якомога вище і м’яко приземліться. Повторіть 15 разів.
3. Випади
Випади допомагають сформувати сексуальні сідниці і міцні ноги. Як і у разі з присіданнями, правильне виконання зміцнить і інші м’язи, у тому числі і рук. Незважаючи на те, що практика ефектних "випадів" стара, як світ, це одна з тих вправ, яка допомагає спалити якомога більше калорій в проблемних зонах. Збільшити або зменшити навантаження можна, дотримуючись правила: чим ширший крок – тим інтенсивніший вплив. Можна виконувати випади з легкими гантелями. Повторіть 15 разів для кожної ноги. Увага! Якщо у вас проблеми з колінами – вправу краще замінити.
5. Віджимання
І хто сказав, що це тільки чоловіча прерогатива? Саме віджимання – "зарядка" для всього організму, яка може замінити жінці, як і чоловікові, цілий комплекс вправ. За 15 віджимань ви зможете непогано зміцнити прес (він працює під час підйому), м’язи ніг і головне – візуально збільшити груди, адже саме на них припаде основне навантаження. Є заради чого попітніти. Чим краще ви концентруватиметеся на техніці виконання, тим більше буде у вас сил.

Леся ТОКАРЮК
0 2 242
4-12-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Якщо ви не знаєте, що приготувати на сніданок або перекус - спробуйте зробити "швидкі" хачапурі з сиром
Всі рецепти ...
• Теги