додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Студенти БДМУ успішно навчаються та ведуть активне суспільне життя

Разом з тим, студентське життя – це не лише посібники, конспекти, недоспані ночі та модулі, а ще й можливість віднайти себе і реалізувати свій творчий потенціал. З нагоди Міжнародного дня студента хочеться поділитися інтелектуальними пошуками, захоплюючими мандрами та й загалом розповісти про дозвілля студентів-медиків.
Майбутні лікарі та фармацевти не лише активно відвідують наукові форуми у пошуках відкриттів, а й підтверджують свої знання на державному рівні, беручи активну участь та перемагаючи у Всеукраїнських студентських предметних олімпіадах. У бажанні поділитись своїми науковими напрацюваннями з колегами молодим науковцям БДМУ немає рівних. З року в рік вони доповідають на Всеукраїнських та Міжнародних конгресах, форумах, симпозіумах, демонструючи високий рівень підготовки. За результатами минулого навчального року 511 студентів стали учасниками Міжнародних наукових форумів, 199 студентів взяли участь у Всеукраїнських конференціях, симпозіумах, круглих столах; 96 студентів здобули перемогу на міжнародних наукових форумах, 22 стали призерами Всеукраїнських наукових заходів; студентами опубліковано 719 наукових праць.
Сьогодні понад 1250 студентів займаються у 50 наукових гуртках кафедр університету, у тому числі англійською мовою. З 2014 року студентське наукове товариство БДМУ є повноцінним членом Всеукраїнської асоціації студентів-медиків UMSA, яка є офіційним членом Міжнародної федерації студентських медичних асоціацій (IFMSA).
Слід відмітити, що наші молоді науковці підтримують престиж університету серед вищих навчальних закладів інших міст, а саме: м.Тюбінген, м.Штутгарт (Німеччина), м.Лейден (Королівство Нідерланди), м.Краків, м.Познань (Польща), м.Крайова (Румунія), м.Берлін та багатьох інших. Зокрема, вересень цього року видався теплим і зустрів наших студентів у столиці Німеччини – Берліні, на 25-тій Міжнародній конференції медичної студентської молоді. Основним лейтмотивом зустрічі понад 400 представників із 75 країн світу став перегляд парадигми наукового пошуку. Серед шукачів наукових знань було п’ятеро студентів Буковинського державного медичного університету. Спікерами ключових лекцій були: Prof. Amit Meller, Prof. Barry R Bloom, Prof. John P.A. Ioannidis, Prof. Marianne Legato, Prof. Ulrich Dirnagl.
Кращі з кращих студентів БДМУ є стипендіатами Верховної Ради України, Президента, Кабінету Міністрів.
Студентська медична спільнота не лише гарно вчиться та презентує свої наукові здобутки, а й проводить спортивно-оздоровчі заходи, змагання, майстер-класи з надання невідкладної медичної допомоги, що відбуваються на базі спортивно-оздоровчого табору відпочинку БДМУ "Здоров'я".
Можна стверджувати, що медики стають волонтерами за покликом душі. Професія медичного працівника не мислиться без милосердя, саме милосердя є основою совісті людини. Не можна стояти осторонь людської біди та самотності. Необхідно вселяти надію тим, хто її втратив, допомагати людині відчути себе потрібною, повернути їй радість життя.
Жодної хвилини, не забуваючи про своє покликання, студенти медичного університету є активними волонтерами та організаторами акцій милосердя не лише на рівні навчального закладу, а й Буковини. Розуміючи, як ніхто інший, цінність людського життя та відчуваючи необхідність творити добрі справи, студенти-медики не втрачають можливості допомогти хворим, знедоленим і всім тим, хто цього потребує.
Зокрема, студенти-волонтери спільно з викладачами університету організовують благодійні заходи, які стали вже традиційними: поїздка в с. Залуччя, Снятинського р-ну в дитячий будинок-інтернат для дітей з вадами розвитку, відвідування геріатричного пансіонату, благодійні акції до дня онкохворих дітей, відвідування дитячих будинків міста та області, надання адресної допомоги важкохворим. Також студенти та викладачі долучаються до вшанування пам’ятних дат, святкування державних та релігійних свят.
Ще одним з напрямків роботи є інформативно-просвітницька діяльність. Студенти-волонтери спілкуються з жителями та гостями міста, надаючи їм докладну інформацію про перші симптоми, методи лікування та профілактику різноманітних захворювань та роздають брошури, флаєри, пам’ятки. Традиційними для студентів БДМУ стали акції "Здай кров – врятуй життя", "Серце до Серця", "Хто, як не ти?", "Полювання на усмішку", "Світ очима дітей", "Подаруй дитині книгу" тощо.
Хороший лікар – справжній митець. Студенти і викладачі університету є учасниками та лауреатами різноманітних мистецьких конкурсів. Виставка художніх робіт студентів-медиків, яка відкрилася у жовтні з нагоди 70-річчя Буковинського державного медичного університету глибоко вразила краян. Діяльність студентського аматорського театру та народного аматорського ансамблю пісні і танцю "Трембіта", до складу якого входять студенти та викладачі БДМУ, сповідує кращі традиції народної творчості та фольклорного багатства нашого краю, а також є ще одним підтвердженням того, що талановита людина – талановита у всьому.
Усвідомлюючи, що студентські роки – найкращі, майбутні лікарі не гають дарма часу, проводять його з користю, досягають поставленої мети і ніколи не опускають рук.
0 1 104
19-11-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги