|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / Публікації– Вітаміни А і Е, які містяться у гарбузі, є головною перешкодою що не дозволяє з’являтися раннім зморшкам і передчасним ознакам старіння, – говорить лікар-терапевт Євген ГОРОБЧЕНКО. – Але особливо цінується гарбуз за вміст важливого вітаміну К, який сприяє згортанню крові і практично не міститься в інших овочах. Є в гарбузі й інший рідкісний вітамін – Т, який особливо важливий для тих, хто стежить за своєю вагою, оскільки цей вітамін допомагає організму засвоювати важку їжу і перешкоджає ожирінню. Тому гарбуз вважається ідеальним гарніром до страв з яловичини та іншої жирної і важкої їжі. Такий склад гарбуза допомагає всім охочим позбутися зайвих кілограмів. За словами лікаря, гарбуз – справжній чемпіон серед овочів за вмістом заліза, а тому всі шанувальники цього овочу мають гарний колір обличчя і перебувають у чудовому настрої. – Сік гарбуза особливо корисний чоловікам – для підтримання чоловічої сили та сексуальності, – говорить пан Євген. – Таку ж дію має і гарбузове насіння. Немає більш корисної їжі для людей із серцево-судинними захворюваннями, ніж страви з гарбуза, оскільки високий вміст в гарбузі калію сприяє покращенню роботи серця, зміцненню судин, а також позбавленню від набряків. Якщо турбують проблеми з печінкою, то варто вживати сиру м’якоть гарбуза або гарбузові каші з пшоном, манкою або рисом. А ось гарбузовий сік і відвар з гарбуза з додаванням меду здавна застосовуються для боротьби з безсонням. Свіжої кашкою, приготовленою з м’якоті гарбуза, лікують шкіру, уражену екземою. Цю кашку також прикладають на місця опіків, прищі, шкірні запалення і висипання. Для тих, хто худне Меню на день Сніданок Салат. натираємо на тертці 200 г моркви, 200 г яблук, 50 г хрону. Можна подрібнити у бленд ері, але не до стану пюре. В отриману масу додаємо по дрібці солі і цукру, заправляємо 50 г сметани жирністю 15% і перемішуємо. Напій. Натираємо на тертці середню морквину, заливаємо склянкою охолодженої кип’яченої води і залишаємо настоюватися 2-3 години. Після цього проціджуємо отриманий настій і, додавши 1 ч. л. цукру, з’єднуємо його з 0,5-1 скл соку – журавлинного, гарбузового або яблучного (найкраще свіжого). Щоранку ваш коктейль має бути свіжим. Обід Суп. Нарізаємо середню цибулину на півкільцями і обсмажуємо дві хвилини на рослинній олії. Додаємо кілька шматочків гарбуза (10-15 шматочків розміром 3х3 см), морську сіль за смаком, трохи води і тушкуємо 10 хвилин. Окремо підсмажуємо 1 ст. л. борошна до коричневого кольору і додаємо до гарбуза. Викладаємо все в каструлю і доливаємо воду і варимо суп до легкого запустіння. Не варто варити суп більш ніж на два дні. Для різноманітності гарбуз можна замінювати цвітною капустою або морквою. Короп з червоним перцем. Беремо одну почищену рибу, натираємо її сіллю, перцем і розрізаємо на 3-4 однакові шматочки. Наливаємо в каструлю 1,5 ложки олії, вкриваємо дно нарізаною кружальцями морквою і поміщаємо зверху коропа. Заливаємо нежирною сметаною і ставимо в духовку на 15 хвилин. Потім посипаємо коропа ріпчастою цибулею, знову додаємо кілька ложок сметани і запікаємо ще 10 хвилин. Полуденок Яблучний мус. 400 г яблук варимо у двох склянках води з лимонною цедрою. Потім подрібнюємо у бленд ері. В отримане пюре додаємо 80 г меду, 60 г манної крупи і доводимо до кипіння. Потім збиваємо все міксером до утворення густої маси. Перед подаванням мус необхідно остудити, можна прикрасити ягодами. Напій. Змішуємо 2 ст. л. бурякового соку, склянку кислого молока, сік половини лимона і 1 ст. л. відвару шипшини. Вечеря Завершувальний етап – непізня вечеря (за 3-4 години до сну). Каша. Для її приготування необхідно завчасно замочити 0,5 скл рису, після чого помити його і підсмажити з незначною кількістю олії. Потім рис висипаємо у каструлю, зверху викладаємо 500 г дрібно нарізаного гарбуза. Додаємо 3-4 ст. л. масла, 0,5 ч. л. цукру, сіль за смаком, 1 скл води і варимо на слабкому вогні під покришкою. За бажання перед споживанням кашу можна заправити 1-2 ч. л. масла. Увага! На гарбузовій дієті не варто сидіти більше десяти днів. Підготувала Леся Токарюк Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |