додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Зміцнюйте імунітет восени

- Живіть для себе
Саме так вчить відома красуня, французька актриса Катрін Деньов: "Ми, французи, дозволяємо собі двогодинні обіди в розпал робочого дня і чи не найбільш тривалі відпустки в світі. І відпочивати і працювати треба так, щоб це приносило задоволення. Не варто мучити себе в спортзалі, якщо ненавидиш спорт: станете ще більш втомленими і злими!". Але навіть якщо заняття просто почали здаватися надто важкими, зробіть тайм-аут.

- Тренажерний зал зачекає
Жовтень і листопад – не найвеселіші місяці для жителів наших широт. Ми стаємо менш активними, тому що організм відчуває стрес, та й витрачає більше калорій на обігрів тіла, ніж у більш теплу пору року. А ми, не зважаючи ні на що, продовжуємо наполегливо ходити в спортзали, буквально з під палки змушуючи собе займатися, навіть якщо застуджені або хворіємо.
А дехто навіть вважає, що за гарного навантаження організм швидше впорається із застудою. Медики не згідні з цим і наполягають: імунна система ефективніше впорається з хворобами, якщо не піддається стресам. Доки ви остаточно не одужали, перейдіть на більш спокійні заняття.
Наприклад, спробуйте пілатес.
Ці вправи можна робити в ліжку. У ті самі ранкові хвилини, коли так не хочеться вставати і виходити на сіру вулицю, можна розбудити своє тіло і налаштувати його на робочий лад за допомогою лише шести вправ. Адже в основі вправ пілатесу – плавність рухів і м’язовий контроль.
Пілатес у ліжку
1. Плавання. Лежачи на животі, витягніть руки вперед, ноги розташуйте на ширині плечей. На видиху підніміть ліву руку і праву ногу на 30 см і замріть на 10 секунд. Потім поверніться у вихідне положення.
2. Кік на боці. Ляжте на правий бік і витягніть праву руку уздовж ліжка. Лівою рукою зіпріться перед собою. Тримайте голову рівно, не нахиляючи її ні до одного з плечей. Підійміть обидві ноги одночасно і через кілька секунд поверніться у вихідне положення.
3. Плечовий міст. Лежачи на спині, зігніть ноги в колінах, а стопи поставте на ширину стегон. Руки витягніть уздовж тіла. На видиху втягніть живіт і повільно підніміть таз, спираючись на ноги. Через кілька секунд плавно опустіть.
4. Поза планки. Ляжте на живіт, зіпріться ліктями і пальцями ніг в підлогу. Ноги на ширині плечей. Під час вдиху втягніть живіт і плавно відірвіть таз від підлоги, щоб ваше тіло мало вигляд прямої лінії. Затримайтеся на кілька секунд.
5. Витягування ніг. Лежачи на спині, витягніть руки уздовж тулуба, а ноги підніміть, зігнувши в колінах. На видиху випряміть ногу і потягніть її вперед. Затримайте на кілька секунд і поверніться у вихідне положення.
6. Розтяжка. Зігнувши ноги, сядьте на п’яти. Притисніть голову до колін, а руки витягніть вперед. Затримайтеся з такому положенні на кілька секунд.

Японський масаж для кольору обличчя
2. Щодо здоров’я у японців є чому повчитися. Чому б не спробувати масаж?
1. Кінчиками вказівних і середніх пальців обох рук повільно "намалюйте" пряму лінію від центру чола до скронь.
2.Зробіть уздовж брів по тій самій лінії десять спіралеподібних рухів.
3. Проведіть 15 раз від перенісся до кінчика носа і стільки ж – уздовж, з кожного боку носа від крил до перенісся.
4. Виконайте по 10 погладжувань починаючи з повік – від внутрішнього куточка ока до зовнішнього; від крил носа і підборіддя – до скронь.

- 15 хвилин сміху на день
Сміх зміцнює серцевий м’яз, стабілізує діяльність мозку, покращує роботу системи кровообігу, послаблює біль. У США "сміхолікування" є загальновизнаною наукою і називається гелотологією ("гело" – посміхатися). Вчені кафедри сміхотерапії Лос-Анджелеського університету підрахували, що 27 секунд сміху нормалізує тиск так само, як десятихвилинна медитація. А 15 хвилин сміху допоможуть організму впоратися з навантаженнями і покращать стан ваших судин.

- Щеплення від грипу
Кінець жовтня – початок листопада – саме час зробити щеплення від цієї "загальнонародної" недуги. У грудні робити це буде вже пізно. Лікарі-вірусологи останнім часом зазначають, що щеплення значно знижує ризик захворювання.

- Пілінг
Мінімум сонця – саме час для хімічного пілінгу та інших процедур із відлущування і боротьби з пігментацією. Обов’язково потрібно потішити не тільки обличчя, а й тіло.
Скраб із кави для домашнього SPA
Змішати 2 скл меленої кави, 1/2 скл тростинного цукру або морської солі і 2-3 л. масажної олії. Після гарячого душу широкими круговими рухами втерти скраб. Потім змити водою і нанести улюблений лосьйон для тіла.

- Рахуємо застуди
Чотири застуди на рік – максимум для людини з нормальним станом імунітету. Якщо ви застуджуєтеся частіше, продумайте заходи щодо зміцнення захисних сил організму. Порадьтеся з лікарем щодо вітамінів та інших способів покращити свій імунітет.

- Візьміть на роботі вихідний
За статистикою, кожен другий офісний працівник у нашій країні працює понаднормово. А психологи в один голос радять: зупиніться на хвилинку у своїй гонитві кар’єрними сходами. Дозвольте собі в один із похмурих днів залишитися вдома, влаштуйте собі свято, навіть якщо доведеться збрехати начальнику про те, що у вас захворіла тітка...

Підготувала Л. Токарюк
0 1 434
10-10-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги