|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / Публікації– Перець дуже багатий на вітаміни, особливо на вітамін С (не поступається лимону і чорній смородині), говорить Інеса ОЛИВКА, лікар-терапевт. – Достатньо з’їсти невеликий шматочок сирого солодкого перцю, всього 30-40 г, щоб задовольнити добову норму людини. Важливо, що цей вітамін у перці не руйнується 70-80 днів. Найбільша концентрація аскорбінової кислоти (вітаміну С) міститься біля плодоніжки. Усуває депресію Зрілі плоди перцю в 100 г містять 289-324 мг вітаміну С. Крім того, плоди перцю багаті на каротин і рутин, який має Р-вітамінну активність. У медицині рутин застосовують як засіб, що зміцнює стінки кровоносних капілярів. У перці також містяться вітаміни В1, В2 і Е. У цьому овочі вітамін С поєднується з великою кількістю вітаміну Р (рутину). Таке поєднання дарує перцю дуже корисну властивість – перець сприяє зміцненню кровоносних судин і зниженню проникності їхніх стінок. Завдяки вмісту в перці провітаміну А щоденне вживання 30-40 г плодів перцю стимулює ріст волосся, покращує зір, а також стан шкіри і слизових оболонок організму. Перець багатий на вітаміни В1, В2, В6 і РР, що пояснює його корисні властивості людям, які страждають на депресію, цукровий діабет, набряки, дерматит, а також на погіршення пам’яті, безсоння, занепад сил. Перець у високій концентрації багатий вмістом мінеральних солей калію і натрію, а також мікро- і мікроелементами – такими, як залізо, цинк, йод, кальцій, фосфор, магній, що робить його незамінним продуктом при таких недугах, як анемія, низький імунітет, раннє облисіння і остеопороз. Перешкоджає утворенню тромбів – До складу перцю (як пекучого, так і солодкого) входить алкалоїд капсаїцин, який надає овочу характерного смаку, – говорить Інеса Оливка. – Але капсаїцин має не тільки специфічний смак – він володіє корисними і лікувальними властивостями, а саме стимулює роботу шлунку і підшлункової залози, збуджує апетит, знижує артеріальний тиск, розріджує кров, перешкоджаючи утворенню тромбів. Cолодкий перець рекомендується до вживання при авітамінозі і як загальнозміцнювальний засіб після важких захворювань. Завдяки високому вмісту клітковини солодкий перець активно перешкоджає проникненню в організм радіації. Незважаючи на таку високу поживність плодів, вживати перець потрібно обережно, особливо при захворюваннях шлунку, кишечнику, печінки і нирок, оскільки в ньому багато ефірних олій і грубої клітковини. Сік перцю багатий кремнієм, необхідним для нігтів і волосся, допомагає сальним залозам і протоках. Сік перцю в суміші з морквяним соком (від 25 до 60% перцевого соку) дає чудові результати в очищенні шкіри від плям. Корисно від утворення газів у кишечнику, кольок, спазмів у шлунку, кишечнику вживати 50 мл соку перцю щодня. Леся ТОКАРЮК Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
Щоб курятина була соковитою і не пересушеною, важливо дотримуватися правильних технік приготування
• Теги
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |