|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / Публікації– Перець дуже багатий на вітаміни, особливо на вітамін С (не поступається лимону і чорній смородині), говорить Інеса ОЛИВКА, лікар-терапевт. – Достатньо з’їсти невеликий шматочок сирого солодкого перцю, всього 30-40 г, щоб задовольнити добову норму людини. Важливо, що цей вітамін у перці не руйнується 70-80 днів. Найбільша концентрація аскорбінової кислоти (вітаміну С) міститься біля плодоніжки. Усуває депресію Зрілі плоди перцю в 100 г містять 289-324 мг вітаміну С. Крім того, плоди перцю багаті на каротин і рутин, який має Р-вітамінну активність. У медицині рутин застосовують як засіб, що зміцнює стінки кровоносних капілярів. У перці також містяться вітаміни В1, В2 і Е. У цьому овочі вітамін С поєднується з великою кількістю вітаміну Р (рутину). Таке поєднання дарує перцю дуже корисну властивість – перець сприяє зміцненню кровоносних судин і зниженню проникності їхніх стінок. Завдяки вмісту в перці провітаміну А щоденне вживання 30-40 г плодів перцю стимулює ріст волосся, покращує зір, а також стан шкіри і слизових оболонок організму. Перець багатий на вітаміни В1, В2, В6 і РР, що пояснює його корисні властивості людям, які страждають на депресію, цукровий діабет, набряки, дерматит, а також на погіршення пам’яті, безсоння, занепад сил. Перець у високій концентрації багатий вмістом мінеральних солей калію і натрію, а також мікро- і мікроелементами – такими, як залізо, цинк, йод, кальцій, фосфор, магній, що робить його незамінним продуктом при таких недугах, як анемія, низький імунітет, раннє облисіння і остеопороз. Перешкоджає утворенню тромбів – До складу перцю (як пекучого, так і солодкого) входить алкалоїд капсаїцин, який надає овочу характерного смаку, – говорить Інеса Оливка. – Але капсаїцин має не тільки специфічний смак – він володіє корисними і лікувальними властивостями, а саме стимулює роботу шлунку і підшлункової залози, збуджує апетит, знижує артеріальний тиск, розріджує кров, перешкоджаючи утворенню тромбів. Cолодкий перець рекомендується до вживання при авітамінозі і як загальнозміцнювальний засіб після важких захворювань. Завдяки високому вмісту клітковини солодкий перець активно перешкоджає проникненню в організм радіації. Незважаючи на таку високу поживність плодів, вживати перець потрібно обережно, особливо при захворюваннях шлунку, кишечнику, печінки і нирок, оскільки в ньому багато ефірних олій і грубої клітковини. Сік перцю багатий кремнієм, необхідним для нігтів і волосся, допомагає сальним залозам і протоках. Сік перцю в суміші з морквяним соком (від 25 до 60% перцевого соку) дає чудові результати в очищенні шкіри від плям. Корисно від утворення газів у кишечнику, кольок, спазмів у шлунку, кишечнику вживати 50 мл соку перцю щодня. Леся ТОКАРЮК Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |