додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Тест: чи гнучкий ваш хребет?

Тест 1. Станьте прямо, ноги разом. Нахиліться якомога нижче вперед, опустивши руки вниз. Кінчики пальців рук повинні торкнутися підлоги.
Тест 2. Лежачи на животі із закріпленими стопами, прогніться, відриваючи груди від підлоги. Відстань між грудиною і підлогою має становити 10-20 сантиметрів.
Тест 3. Встаньте спиною до стіни, ноги на відстані 30 сантиметрів одна від одної. Нахиліться якомога нижче вбік, торкаючись спиною стіни. Те саме повторіть в інший бік. Кінчики пальців повинні опуститися трохи нижче колінної чашечки.
Тест 4. Сядьте на стілець обличчям до його спинки і зіпріться руками в коліна розведених ніг. Не змінюючи позиції тазу і ніг, повертайте голову і тулуб назад. Ви повинні побачити підняті над головою руки партнера, який стоїть на відстані двох метрів позаду.

Щоб покращити рухливість суглобів хребта
Необхідно виконувати вправи, які повторюють основні його рухи: згинання і розгинання, нахили праворуч і ліворуч, кругові рухи, скручування. Вправи, які ми вам пропонуємо, допоможуть уповільнити вікові зміни рухливості суглобів хребта. З метою зниження навантаження на міжхребцеві диски в більшості вправ вихідне позиція – лежачи або сидячи.
1. Початкова позиція – стоячи в горизонтальному нахилі вперед, ноги нарізно, руки на колінах. На рахунок 1-2 вивести поперек вгору, голову опустити, спину округлити; на рахунок 4-5 опустити поперек, голову підняти, прогнутися. Повторити 16 разів.
2. Початкова позиція – сидячи, ноги зігнуті, груди притиснута до стегон, руками взятися за п’яти. На рахунок 1-4 спробувати випрямити ноги, не відриваючи тулуб від ніг; на рахунок 5-8 повернутися до початкової позиції. Повторити 12 разів.
3. Початкова позиція – лежачи на спині, руки вздовж тіла. На рахунок 1-4 поставити ноги на підлогу за головою; на рахунок 5-8 повернутися до початкової позиції. Повторити 12 разів.
4. Початкова позиція – лежачи на спині, руки вздовж тіла. На рахунок 1-4 прогнутися, спираючись на лікті і не відриваючи таз і голову від підлоги; на рахунок 5-8 повернутися до початкової позиції. Повторити 16 разів.
5. Початкова позиція – лежачи на животі, розведені ноги зігнути, руками взятися за стопи. На рахунок 1-4 спробувати випрямити ноги, піднімаючи верхню частину тулуба; на рахунок 5-8 повернутися до початкової позиції. Повторити 12 разів.
6. Початкова позиція – лежачи на спині, ноги трохи нарізно, руки вздовж тіла. На рахунок 1-2 відвести тулуб праворуч, не відриваючи спину від підлоги; на рахунок 3-4 повернутися до початкової позиції. Те саме повторити в інший бік. Повторити 16 разів.
7. Початкова позиція – сидячи, ноги якнайширше нарізно, руки за голову. На рахунок 1-2 нахилитися праворуч, намагаючись торкнутися ліктем підлоги за коліном правої ноги; на рахунок 3-4 повернутися до початкової позиції. Те саме повторити в інший бік. Повторити 16 разів.
8. Початкова позиція – лежачи на спині, руки за голову, ноги зігнуті. На рахунок 1-2 постаратися торкнутися колінами підлоги праворуч, голову повернути ліворуч; на рахунок 3-4 повернутися до початкової позиції. Те саме повторити в інший бік. Повторити 16 разів.
9. Початкова позиція – сидячи, зігнуті ноги нарізно, руки перед грудьми. На рахунок 1-2 поворот корпусу ліворуч, правим ліктем торкнутися лівого коліна, ліву руку відвести якнайдалі назад і торкнутися підлоги; на рахунок 3-4 повернутися до початкової позиції. Те саме повторити в інший бік. Повторити 16 разів.
10. Початкова позиція – стоячи, ноги нарізно. На рахунок 1-4 круговий рух тулубом праворуч; на рахунок 5-8 – те саме в інший бік. Повторити 16 разів.
0 1 589
18-09-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги