додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Продукти від раку

Соя
Соєві боби і будь-які продукти, приготовлені з сої (тофу, темпех, місо і соєвий соус) запобігають розмноженню злоякісних клітин. Крім того, вони містять ізофлавони і фітоестрогени, які мають протипухлинну активність. Соєві продукти знижують токсичний вплив опромінення та хіміотерапії.

Цибуля різних сортів і часник
Часник має хелаторні властивості, тобто здатність зв'язувати токсини і видаляти їх з організму. Також він активує білі кров'яні клітини, які знищують ракові клітини. Цибуля має подібну дію.

Бурі водорості
Містять багато йоду, який необхідний для щитовидної залози, яка регулює метаболізм цукру (енергії) в крові. Відомо, що, починаючи приблизно з 25 років, щитовидна залоза поступово зменшується в розмірі, і у багатьох людей з віком з’являється зниження вироблення гормонів, а це створює сприятливі умови для виникнення раку. У бурих водоростях міститься багато селену, який є потужним антиоксидантом.

Горіхи та насіння плодів
У мигдальних горішках є леатріл, натуральна речовина, в складі якої є ціанідоподібна речовина, яка є смертоносною для злоякісних клітин. Лляне і кунжутне насіння, гарбузове та соняшникове насіння містять в своїй твердій зовнішній оболонці лігнани. Це так звані фітоестрогени (речовини, що імітують гормон естроген), які сприяють видаленню надлишкового естрогену з організму. Надлишок естрогену, як відомо, стимулює виникнення гормонозалежних видів раку, зокрема, раку молочної залози, яєчників і матки.

Помідори
Помідори містять лікопен - потужний антиоксидант.

Риба і яйця
Вони - багаті джерела омега-3 жирних кислот, які пригнічують утворення ракових клітин. Перевагу з порід риби надається камбалі.

Цитруси і ягоди
Цитрусові фрукти і журавлина містять біофлавоноїди, що підтримують і підсилюють антиоксидантну активність вітаміну С. У полуниці, малині та гранаті міститься еллагова кислота - сильний антиоксидант, який попереджає ушкодження генів і уповільнює зростання ракових клітин. З чорницею ми також отримуємо речовини, що запобігають окислювальні процеси і сповільнюють процеси старіння.

Корисні приправи
Куркума (турмерик) - порошок яскраво-жовтого кольору з бульб рослини із сімейства імбирних. Куркума має хороші антиракові властивості, особливо в лікуванні раку кишечнику і сечового міхура. Вона здатна зменшувати вироблення організмом особливих ензимів, пов'язаних із запальними процесами, кількість яких ненормально висока у пацієнтів з деякими видами запальних захворювань і раку.

Чай
І зелений, і чорний містить деякі антиоксиданти, відомі, як поліфеноли (катехіни), які мають здатність перешкоджати поділу ракових клітин. Найбільш ефективний у цьому відношенні зелений чай, трохи менше – чорний.
0 1 273
10-09-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

В Україні розпочався Різдвяний піст, під час якого не можна вживати м'ясо, молочні продукти та яйця
Всі рецепти ...