|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїЗа словами Інеси ОЛИВКИ, лікаря-терапевта, яскраве червоне забарвлення томатам надає лікопин. Це один із найсильніших антиоксидантів, які є в організмі людини. – Ця речовина запобігає розвитку раку, її використовують для профілактики онкологічних захворювань простати, шлунку, легенів, шийки матки, молочної залози, підшлункової, прямої кишки, ротової порожнини, – говорить Інеса Оливка. – Термічна обробка томатів майже не впливає на вміст лікопину. Навпаки, відбувається концентрація речовини при упарюванні плоду. Тому вміст лікопину в помідорах значний, а ще більше його в томатних продуктах: томатному соусі, пасті, соку. Помідори містять велику кількість заліза й калію. Тому вони сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань. Корисно впливають томати й на роботу органів шлунково-кишкового тракту, нирок, статевих органів, легенів. Помідори ефективно борються з ожирінням. Для краси Томати – чудовий помічник у косметології. - Якщо у вас жирна шкіра з великими порами на обличчі, прикладіть шматочки помідорів або томатне пюре. Залишіть на 15-20 хвилин, потім змийте теплою водою. Ця маска звужує пори й покращує колір шкіри. - Для сухої шкіри зі зморшками використовують кашку помідора, змішану з кількома краплями оливкової олії. Для густішої консистенції можна додати крохмаль. Суміш наносити на обличчя на 20 хвилин і змивати теплою водою. - Жирне волосся корисно в мокрому стані змащувати пюре зі стиглого помідора. - Якщо у вас втомлені ноги, втирайте в стопи теплий сік томатів. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|