додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Помідори запобігають розвитку раку

За словами Інеси ОЛИВКИ, лікаря-терапевта, яскраве червоне забарвлення томатам надає лікопин. Це один із найсильніших антиоксидантів, які є в організмі людини.
– Ця речовина запобігає розвитку раку, її використовують для профілактики онкологічних захворювань простати, шлунку, легенів, шийки матки, молочної залози, підшлункової, прямої кишки, ротової порожнини, – говорить Інеса Оливка. – Термічна обробка томатів майже не впливає на вміст лікопину. Навпаки, відбувається концентрація речовини при упарюванні плоду. Тому вміст лікопину в помідорах значний, а ще більше його в томатних продуктах: томатному соусі, пасті, соку.
Помідори містять велику кількість заліза й калію. Тому вони сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань. Корисно впливають томати й на роботу органів шлунково-кишкового тракту, нирок, статевих органів, легенів. Помідори ефективно борються з ожирінням.

Для краси
Томати – чудовий помічник у косметології.
- Якщо у вас жирна шкіра з великими порами на обличчі, прикладіть шматочки помідорів або томатне пюре. Залишіть на 15-20 хвилин, потім змийте теплою водою. Ця маска звужує пори й покращує колір шкіри.
- Для сухої шкіри зі зморшками використовують кашку помідора, змішану з кількома краплями оливкової олії. Для густішої консистенції можна додати крохмаль. Суміш наносити на обличчя на 20 хвилин і змивати теплою водою.
- Жирне волосся корисно в мокрому стані змащувати пюре зі стиглого помідора.
- Якщо у вас втомлені ноги, втирайте в стопи теплий сік томатів.
0 1 030
15-07-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги