додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Улітку – біг підтюпцем та плавання

Їзда на велосипеді (спалює 290-430 калорій за годину)
Улітку ви можете стати чемпіон велоспорту, навіть якщо ви їздитиме парком, намотуючи круги. Це чудова вправа. Звичайно, той самий кілометраж ви можете "накрутити" на велотренажері в спортзалі, але свіже повітря робить його більш приємним.
Плавання (спалює 500 калорій за годину)
Чудово позначається на дихальній, серцево-судинній, нервовій системах, допомагає розвантажити суглоби і хребет, тренує м’язи спини, рук, ніг, шиї й навіть пресу. Добре поплавати ввечері в чистій відкритій водоймі – це й водні процедури, і зарядка.
Катання на роликах (спалює 850 калорій за годину)
Катання на роликах вимагає гладкої поверхні й трохи тренувань, але це ідеальна вправа для літа, адже під час їзди на роликах чудово прокачуються м’язи ніг і сідниць. Ви виглядатимете чарівно в бікіні після таких занять!
Піший туризм (спалює 540-750 калорій за годину)
Це тільки здається, що ходити в походи легко. Спробуйте вийти о 07.00 і йти до обіду. Потім зробити нетривалий привал і знову йти до вечора. Переконайтеся, що ваше взуття призначене для тривалих піших подорожей, і у вас є достатній запас води. Продумайте свій шлях так, щоб по дорозі можна було поповнювати запаси води, оскільки зневоднення – найнеприємніша ситуація в поході.
Теніс (спалює 400 калорій за годину)
Теніс може бути чудовим заняттям увесь рік, але особливо він чудовий влітку на свіжому повітрі. Не забудьте про воду і "правильні" черевики.
Біг підтюпцем (спалює 920 калорій за годину)
Ранкові пробіжки перед роботою заряджають енергією на весь день. Але й вечірні пробіжки не менше корисні. Не бігайте ввечері стометрівки, це занадто інтенсивне тренування для цього часу доби.
Гребля, веслування (спалює 900 калорій за годину)
Чудово тренує плечовий пояс, біцепс і трицепс.
Мотузковий парк (спалює 600 калорій за годину)
Досить нова для нас розвага – мотузковий парк, який бере свій початок з туризму та скелелазіння. Візьміть спочатку другий рівень, спробуйте його пройти весь. У момент лазіння мотузками і поперечинами активно тренуються всі частини тіла.
Бадмінтон (спалює 270 калорій за годину)
Найпростіше заняття, яке можна придумати влітку, – просто вийти в парк чи на галявину з двома ракетками і воланчиком та пограти в бадмінтон. Обирайте безвітряний день і не забудьте одягнути головний убір.

"У похід не варто вирушати без пластиру"
Наталія КУЛІШ, старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини БДМУ:
– У будь-якому разі в похід не варто вирушати без: пластиру звичайного і бактерицидного, бинту звичайного, стерильного, еластичного. Не забудьте активоване вугілля (при отруєннях), перекис водню, зеленку, йод. Візьміть також лікарські засоби від своїх хвороб (тобто хронічних, на які ви хворіє, або знаєте, що можете захворіти).
Все інше (знеболювальне, жарознижувальне, препарати від розладів шлунку, вітаміни, серцеві, для зниження артеріального тиску, антисептики, мазі від розтягнень, антибіотики і т. д.) мають бути в груповій аптечці.
Пакування рюкзака – дуже відповідальна справа. Насамперед потрібно пам’ятати, що всі речі повинні бути у рюкзаку – руки мають бути вільні, що забезпечує безпеку руху.
При укладанні рюкзака є загальне правило: важке кладуть вниз або всередину і ближче до спини; м’яке – до спини; об’ємне і крихке – вгору; предмети першої необхідності – в кишені рюкзака.
Коли пакування завершено, треба перевірити форму рюкзака та довжину лямок. Не треба дуже сильно затягувати лямки: добре запакований і збалансований рюкзак сам буде добре прилягати до спини, а з затягнутими лямками йти буде важко.
Після того, як рюкзак спаковано і ви вийшли на маршрут, необхідно через 15-30 хв. на першому привалі організувати "утряску рюкзака": перевірити лямки, симетричність навантаження, поправити всі речі, які створюють дискомфорт.
І ще одне: ідеально складений рюкзак, якщо його поставити вертикально, не повинен падати вбік або назад, а рівно вперед. (Л. Токарюк)
0 1 166
4-07-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги