|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїПолуниця – Полуниця – одне з основних джерел мінералів для нашого організму, – говорить Інеса ОЛИВКА, лікар-терапевт. – У ній міститься цілий комплекс вітамінів, у тому числі С і В5, залізо, магній, калій, кальцій, цинк, марганець, фосфор, кремній, мідь. Багата вона й на фолієву кислоту. Полуниця покращує апетит, травлення, має сечогінний і потогінний ефект, очищає організм і сповільнює процес старіння. У народній медицині полуницю застосовують для лікування недокрів'я, гіпертонії, атеросклерозу, при маткових кровотечах. При авітаміноз ах полуниця просто незамінна. Вона здатна перемогти збудників різних кишкових інфекцій, а також вірус грипу. Допомагає вона й при ожирінні, посилюючи обмінні процеси. Цілющі рецепти - Настій зі свіжих ягід. 2 ст. л. стиглих ягід залити склянкою крутого окропу, настояти в термосі протягом 30 хв., процідити. Приймати як сечогінний і потогінний засіб по півсклянки перед їдою. Рекомендують також полоскання таким настоєм порожнину рота при ангінах. - Настій із сухого та свіжого листя. 1-2 ст. л. подрібненого листя залити крутим окропом, настояти в термосі не менше 40 хв., процідити і вживати як кровоспинний засіб при гемороїдальних кровотечах. Суниця – Свіжа й сушена суниця чудово допомагає при подагрі, оскільки виводить з організму сечову кислоту, – пояснює Інеса Оливка. – Її спокійно можуть їсти люди з підвищеною кислотністю шлункового соку. У цій ягоді містяться натуральна глюкоза й фруктоза, які легко засвоюються. Заліза в суниці в десятки разів більше, ніж у винограді, тому вона дуже корисна дітям . Багато в ній і кальцію – більше, ніж у багатьох ягодах і фруктах. Цей легкозасвоюваний кальцій теж необхідний дітям – для нормального росту кісток. Цілющі рецепти - Відвар. Відвар суниці можна пити при багатьох захворюваннях, а також для їхньої профілактики, і просто для зміцнення здоров’я. 1 ст. л. листя й квітів рослини – на склянку окропу, настоюють і п’ють 3-4 рази на день по 1/3 склянки за півгодини до їди. - Чай. Містить багато вітаміну С. Потрібно заварювати 1 ч. л. листя 0,5 л окропу й пити при застудах, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нирок і печінки. - Для лікування й профілактики гіпертонії та атеросклерозу, а також для виведення піску із сечового міхура й нирок потрібно двічі на день, окремо від основної їжі, протягом 7-9 днів з’їдати по 0,5 склянки свіжої суниці. Черешня – Черешня багата на вітаміни, – говорить Інеса Оливка. – Її вживання стимулює імунітет, позитивно впливає на нирки, шлунково-кишковий тракт, якість крові й стінок судин. Це чудовий сечогінний і загальнозміцнювальний засіб. Темні ягоди добре допомагають при різних захворюваннях крові й судин, закрепах, хворобах кишечнику. Черешня знижує рівень холестерину в крові, стимулює порушену моторику шлунку, допомагає при різному болю в животі, допомагає при анемії та гіпертонії. В ягоді міститься багато вітамінів: A, B1, B2, E, PP, яблучна кислота, пектин, флавоноїди, мікроелементи: фтор, кальцій, магній, залізо, йод, мідь, фосфор. Ця ягода ще й чудовий знеболювальний засіб завдяки наявності поліфенолів – потужних рослинних антиоксидантних засобів. У черешні, крім вітамінів, є цукор, а точніше глюкоза, яка є швидким вуглеводом. Цілющі рецепти - Відвар для схуднення. 220 хвостиків черешні залити 1 л води, настоювати 12 годин, потім довести до кипіння й поварити 10 хвилин. Отриманий відвар пити замість води 1-2 дні. - Маска для жирної шкіри: очищує й звужує пори. Подрібніть ягоди (кісточки витягніть) або вичавіть із них сік. Нанесіть кашку на 15 хвилин на обличчя та шию. Змийте маску прохолодною водою й нанесіть зволожувальний крем. Вишня – Листя вишні – чудовий антисептик, – зауважує Інеса Оливка. – А сама вишня – чудовий тонізуючий засіб, який підвищує імунітет. Дуже багато в ній міститься фолієвої кислоти, заліза й вітаміну В, які є профілактичним засобом від гіпертонії, атеросклерозу, недокрів’я й розладів нервової системи. Цю ягоду обов’язково повинні вживати вагітні жінки, оскільки фолієва кислота позитивно впливає на розвиток плода. Вишневий сік має антисептичну властивістю, у поєднанні з молоком він добре діє при артриті. Плоди ж (у тому числі сушені) – чудовий відхаркувальний засіб при бронхіті та астмі. Цю ягоду приписують і хворим на виразку шлунку та 12-палої кишки, а також вона є хорошим жарознижувальним засобом. Цілющі рецепти - Маска для жирного волосся. Розітріть вишню в емальованому посуді, а потім відтисніть із цієї кашки сік. Тепер перелийте його в керамічний посуд, додайте 2 ст. л. картопляного крохмалю, сік одного лимона й усе ретельно перемішайте. Перед миттям голови розділіть волосся на пасма, нанесіть на шкіру голови отриману масу, потім пов’яжіть голову поліетиленовою плівкою, а зверху – махровим рушником. Через 40 хв. вимийте голову м’яким шампунем для вашого типу волосся, а потім сполосніть трохи підкисленою (1 ст. л. оцту або лимонної кислоти на тазик) водою. - Маска для нормальної та жирної шкіри. Кілька стиглих вишень потовчіть у ступці й змішайте з 1 ст. л. крохмалю. Нанесіть маску на обличчя на 20 хв., після чого змийте прохолодною водою. Така маска чудово освіжає шкіру, стягує пори й навіть відлущує верхній відмерлий шар епідермісу. Леся ТОКАРЮК Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
Щоб курятина була соковитою і не пересушеною, важливо дотримуватися правильних технік приготування
• Теги
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |