додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Авокадо «вбиває» токсини, цибуля захищає від раку

– Необхідно знати, які продукти вживати, щоб печінка завжди правильно функціонувала, – говорить лікар-терапевт Інеса ОЛИВКА. – Більшість людей асоціює пошкодження печінки із вживанням великої кількості алкоголю. Але відомо багато випадків пошкодження печінки на тлі цукрового діабету. 25% населення планети хворі тією або іншою формою цукрового діабету, який за невчасного або неправильного лікування є смертельною хворобою і може призвести до раку печінки або гострої печінкової недостатності.
Дуже корисно постійно вживати продукти з високим вмістом клітковини і прянощів, наприклад куркуму, корицю і солодку, які очищують печінку. А уникати варто смаженої і жирної їжі, копчених, в’ялених і солоних страв, а також десертів і закусок із високим вмістом цукру.

Що любить печінка
- Водорості. Містять велику кількість поживних речовин і дуже мало калорій. Водорості захищають організм від такої радіоактивної хімічної речовини, як стронцій. А це один із найсерйозніших забруднювачів печінки. Ще вони містять селен, який є потужним антиоксидантом.
- Цибуля. Містить специфічні сполуки, які знищують ракові клітини. Доведено, що постійне вживання цибулі захищає організм від раку печінки і товстої кишки.
- Яйця. Печінка здатна виробляти власний холестерин для організму. Але вживання продуктів, багатих на холестерин (наприклад, яєць), може призвести до того, що печінка почне виробляти меншу його кількість. Тому яйця зменшують навантаження на печінку.
- Кунжут. Насіння кунжуту містять сезамін – речовину, яка здатна захищати печінку від окисних пошкоджень.
- Авокадо. Допомагає організму виробляти глутатіон – антиоксиданти, необхідні печінці для знищення токсичних речовин.
- Артишок. Стимулює вироблення жовчі печінкою, зберігаючи її природні функції і здоров’я в цілому.
- Фенхель. Містить велику кількість клітковини і вітаміну С. Здатний захищати печінку від шкідливих хімічних речовин і дуже корисний для травного тракту.
- Імбир. Очищує печінку. Рекомендується використовувати в домашніх умовах для профілактики захворювань печінки свіжовичавлені соки і коктейлі з імбиру, а також додавати його в раціон при приготуванні різних страв.
- Квасоля. Вживання великої кількості білків часто призводить до ураження печінки. До легкозасвоюваних білків належить квасоля і сочевиця.
- Риб’ячий жир. Містить складні Омега-3 кислоти. Зміцнює серцевий м’яз, підсилює приплив крові, сприяє її перекачуванню, тому це чудова добавка при діабеті та хворобах крові, які згубно впливають на печінку, забруднюючи і руйнуючи її. Однак не рекомендується для постійного використання.
- Насіння льону. Рекомендують додавати в супи, каші та салати. Містять речовини, які захищають печінку від шкідливих токсинів, постійно потрапляють у кров.
- Часник. Активує утворення ферментів печінки, очищує кров від токсинів. Містить велику кількість селену й аллицину – природних сполук, які швидко і дбайливо очищують печінку.
- Броколі. Джерело енергії для здоров’я печінки. Для підтримання здорового стану печінки рекомендують вживати чотири порції броколі на тиждень разом із карі та часником.
- Білокачанна капуста. Нормалізує рівень холестерину в крові, сприяючи ощадливому очищенню організму.
- Петрушка. Бореться з різними порушеннями функціонування печінки. Вона багата на вітаміни А, С, Р і В12.
0 2 452
29-05-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...