|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / Публікації– Цінні властивості березового соку для здоров'я людини заслуговують окремої розмови, оскільки цей напій і смачний, і корисний, – говорить Інеса ОЛИВКА, лікар-терапевт. – Березовий сік – цілющий, екологічно чистий, смачний, освіжаючий напій. До його складу входять цукри (глюкоза, фруктоза, сахароза), органічні кислоти, а також дубильні, ароматичні, біологічно активні сполуки, безліч мінеральних елементів (калій, кальцій, натрій, магній, марганець, барій, мідь, титан тощо). Вчені підрахували що щороку людині корисно випивати не менше шести літрів березового соку. Причому вживати його краще, коли підходить сприятливий час сокоруху, по три склянки на день протягом 10-12 днів. За смаком справжній березовий сік нагадує свіжу воду з джерела. Корисні властивості Березовий сік особливо корисний у поєднанні з іншими засобами. – Березовий сік, змішаний із вичавленим соком молодого листя берези допомагає різко стимулювати роботу нирок, при цьому не подразнюючи ниркову тканину, а зміцнюючи її настільки, що вона може знову повернутися до нормального стану. Березовий сік допомагає боротися із захворюваннями сечоводів. По-друге, він є хорошим засобом для лікування ревматизму і артритів. До того ж його застосовують при захворюваннях легенів, туберкульозі, бронхітах як зміцнювальний засіб – по склянці двічі-тричі на день. Можна використовувати березовий сік у вигляді примочок при подагрі, фурункулах, лишаях, екземі, захворюваннях суглобів. – Березовий сік можна настоювати на хвої. Для цього треба взяти молоді соснові пагони, промити, обдати паром, щоб видалити сосновий наліт, потім промити спочатку гарячою, а потім холодною водою. До підігрітого березового соку необхідно додати пагони з хвоєю наступній пропорції: на 100 л соку – 0,5 кг хвої. Настоювати протягом 5-7 годин. – Тим, хто любить м'яту, напевно сподобається наступний корисний напій. Візьміть висушену м'яту, промийте гарячою водою, залийте підігрітим березовим соком із розрахунку 150 г м'яти на 100 л соку, настоюйте 4,5-6 годин. Потім додайте цукор, лимонну кислоту, ретельно перемішайте, відфільтруйте, підігрійте і простерилізуйте. Такий напій має приємний кисло-солодкий смак з ароматом м'яти і хвої. Він стимулює апетит, покращує травлення, усуває нудоту. – Березовий сік, настояний на горобині, є хорошим проносним і сечогінним засобом. Його використовують при каменях у сечовому міхурі та нирках, при ревматичному болі. – Березово-журавлинний сік – чудове джерело цукрів, органічних кислот, пектинових речовин і вітаміну С. Він збадьорює, освіжає, підвищує фізичну і розумову працездатність. Ваша косметичка - Для усунення підвищеної жирності волосся і запобігання його випадіння можна порекомендувати лосьйон, який готують на основі березового соку. Для цього потрібно взяти скляну банку, ретельно змішати 2 склянки березового соку, 1 столову ложку рідкого меду, 1 ч. л. солі. Після її розчинення склад потрібно перелити в пляшку з темного скла, додати склянку горілки, ще раз перемішати, щільно закрити і настоювати в темному місці 10 днів. Перед миттям голови потрібно розділити волосся на пасма, нанести лосьйон на шкіру голови, трохи втерти. Потім голову потрібно пов'язати рушником, а через 1-2 години волосся вимити м'яким шампунем, сполоснути підкисленою водою (1 ч. л. лимонної кислоти або столового оцту на тазик води). Наносити лосьйон із березового соку на шкіру добре перед кожним миттям голови курсами по 10 днів, із перервами 10 днів до тих пір, доки приготовлений лосьйон не закінчиться. – Хороша косметична процедура – протирання шкіри обличчя і шиї кубиками льоду, приготованого з березового соку. Це допомагає тонізувати шкіру, робить її пружною і свіжою, як після застосування дорогого крему з біологічно активними добавками. До того ж така процедура усуває втому і покращує настрій. А що продають в магазині? Березовий сік в банках схожий на натуральний, але жодної цінності для здоров'я він не має. Соляна кислота, яка використовується для консервації, нейтралізує всі корисні властивості цього продукту. Леся ТОКАРЮК Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |