додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Живильний крем наносіть за годину до виходу на вулицю

Взимку шкіра обличчя та рук потребує особливого догляду

Із настанням холодів ми починаємо тепліше одягатися. І лише наше обличчя залишається незахищеним від примх зими. Тому взимку шкіра обличчя потребує ретельного догляду, оскільки вона набагато чутливіша до холоду, ніж до тепла.

- На один квадратний сантиметр шкіри припадає у середньому від шести до 23 рецепторів, які сприймають холод, тоді як теплових рецепторів тільки три, - пояснює Михайло ПЕРЕПІЧКА, доцент кафедри дерматовенерології БДМУ. - Встановлено, що постійна дія низьких температур повітря, вітру та снігу на відкриті частини тіла навіть здорових людей призводить до більш швидкого старіння шкіри.

На помірний холод судини відповідають розширенням, і обличчя червоніє, а за сильного холоду і тривалого перебуванні на морозі кровоносні судини звужуються і шкіра блідне. Внаслідок спазму кровоносних судин погіршується кровопостачання тканин, знижується обмін речовин, порушується живлення шкіри. Вона стає блідою, млявою, сухою, потім з’являється лущення або подразнення тощо.

Михайло Перепічка радить дотримуватися наступних правил, щоб ваша шкіра була бездоганною у найближчі чотири прохолодні місяці.

Правило 1. Очищення
Суху шкіру взимку найкраще очищувати косметичними вершками або молочком.
Якщо шкіра у вас нормального або комбінованого типу, забудьте про лосьйони та тоніки, які вас так виручали влітку. Більш жирні ділянки очищуйте засобами для зняття макіяжу без жиру (oil free), сухі – тими, які містять жир, або косметичними вершками.
Власниці жирної шкіри повинні відмовитися взимку від користування спиртовими лосьйонами. Для очищення обличчя використовуйте тільки тоніки і гелі без вмісту спирту. Однак варто зазанчити, що цей тип шкіри найбільш пристосований до морозу й вітру – захист у такої шкіри природний.

Правило 2. Зволоження
Взимку шкіра страждає не тільки від морозу, але й від різких перепадів температури: вона погано адаптується, коли ми виходимо з теплого приміщення на вулицю (і навпаки). Наше завдання – максимально полегшити цю адаптацію, принаймні, за допомогою спеціальних захисних кремів. І завжди пам’ятайте найсуворіші класичні правила з догляду за шкірою взимку: будь-які препарати, що містять воду (зволожувальні креми, тональні засоби тощо), наносять на шкіру не пізніше, ніж за годину до виходу з дому!
Адже вода сприяє охолодженню шкіри, а це, в свою чергу, порушує обмінні процеси, шкіра починає лущитися ще сильніше. Зволожувальний крем слід наносити ввечері на заздалегідь очищене обличчя. Надлишки крему обов’язково видаліть, промокнувши обличчя серветкою. Не нехтуйте в холодну пору року декоративною косметикою, особливо тональним кремом. Хороший тональний крем має захисні властивості.
Взимку шкіра сильно висушується, тому ввечері варто наносити на обличчя зволожувальний крем або гель. У зволожувальні засоби, які ви використовуєте в цю пору року, обов’язково повинні входити гіалуронова кислота і лецитин. Якщо протягом дня вас не покидає відчуття стягнутості шкіри, значить, ви недостатньо її зволожили. Перш ніж наносити тональний крем (зверніть увагу на маркування: oil free, тобто вільний від жиру, вам не підійде), збризніть на шкіру обличчя очищеною кип’яченою водою. І якщо ви перебуваєте в приміщенні, робіть це якомога частіше. Воду не витирайте, дайте їй висохнути.

Правило 3. Живлення
У цю пору року просто необхідно використувати захисний крем. Денні і жирні креми наносьте за 30-40 хвилин до виходу на вулицю. Надлишки крему потрібно зняти промокаючими рухами сухою паперовою серветкою і лише потім можна нанести пудру. До речі, захисний крем можна приготувати і вдома.
Особливу увагу взимку приділяйте маскам. У цей час до їхнього складу обов’язково повинні входити жири, жовток, домашній сир, вітаміни. Маски матимуть кращий ефект, якщо попередньо зробити компрес із чаю, соку, талої води, молока тощо.

Практична порада
Є зимова процедура, яка займає всього п’ять хвилин і при цьому розгладжує шкіру, надає їй приємного рожевого відтінку: жменю чистого снігу (коли буде сніг) наберіть у серветку, а кінці її закрутіть. Середню частину серветки зі снігом поперемінно накладайте на шкіру щік по 10-15 секунд впродовж 4-5 хвилин. Процедуру можна робити вранці, коли ще не змито нічний крем, або перед сном.

Не забувайте про руки!
Особливого догляду взимку вимагає не тільки шкіра обличчя, але й рук. Від морозу вони червоніють, утворюються тріщини, тому змащувати їх живильним кремом тільки на ніч вже недостатньо. Живильні й захисні креми наносьте на руки кілька разів на день, після кожного контакту з водою. Щоб не обморозити руки, ніколи не мийте їх перед виходом на вулицю. І обов’язково втирайте в шкіру рук трохи жирного крему.

Леся ТОКАРЮК
0 3 525
20-12-2015, 10:56

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги