|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїТри-чотири яблука на день врятують від інфаркту Яблуко – фрукт молодості: з’їдаючи навіть одне яблуко на день, ви омолоджуєте свій організм на 17 років. Цю та інші дивовижні властивості яблук дослідили вчені, які й довели: регулярне вживання яблук вбереже від багатьох проблем зі здоров’ям. Під час вивчення складу яблука виявили дивовижну річ: яблуко містить мало вітамінів і ще менше мікроелементів, але це не заважає йому бути найкориснішим фруктом. У чому ж секрет? Виявилося, що нестача деяких елементів компенсується їхньою різноманітністю. Підвищують імунітет – Яблука містять збалансований склад корисних речовин: органічні кислоти, вітаміни та мінерали, цукри та пектини, – говорить Жеоржета ГАЇНА, кандидат фармацевтичних наук, асистент кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії БДМУ. – Яблука містять велику кількість необхідних нашому організму пектинів, які виводять з організму токсини. Крім цього, у яблуках міститься клітковина, яка нормалізує роботу кишечнику. А органічні кислоти зміцнюють судини та попереджають утворення оксалатних каменів у нирках. Флавоноїди та поліфеноли, що містяться в яблуках, оздоровлюють організм і впливають на його окислювальні процеси. Також поліфенол покращує кровообіг і перешкоджає виникненню захворювань серцево-судинної системи та підвищує імунітет. Їжте зі шкіркою Щодо вмісту в яблуці великої кількості заліза, то це не так. 100 г яблука містять 2 мг заліза. Добова норма заліза – 15–20 мг. Також лише 9-10 відсотків заліза з яблук засвоюється організмом. – Якщо говорити про таке всім знайоме явище, як потемніння яблука на відкритому повітрі, то це також відбувається не через окислення заліза, як вважається, – пояснює лікар. – Окислення дійсно відбувається, але внаслідок окислення все тих же поліфенолів – пігментів рослинного походження. Поліфеноли, які зазнали окислення, не так корисні для організму, тому намагайтеся з’їдати яблуко відразу. Протягом дня з’їдайте 3-4 яблука. Найбільший ефект омолодження організму буде тільки в разі їхнього регулярного вживання. Найбільша кількість корисних речовин міститься саме в шкірці. Тому, коли їсте яблуко, намагайтеся їсти його зі шкіркою. Зрозуміло, це стосується тільки яблук, що не зазнали обробки речовинами. Пам’ятайте: одне яблуко на день зробить вашого лікаря безробітним (англійська приказка). А чи знаєте ви? Властивості яблук різних сортів відрізняються, оскільки вони безпосередньо залежать від якісного і кількісного складу фрукту. "Антонівка" і "Симеренко" – особливо цінні сорти . У них всі корисні речовини зберігаються впродовж кількох місяців після того, як їх зібрали з дерева, чого не скажеш про сорти "Джонатан" чи "Голден". "Джонатан" чи "Голден" – це десертні сорти, користі вони приносять набагато менше,а в деяких людей викликають навіть алергічну реакцію. Шкірка яблука, особливо червоних сортів, набагато корисніша, ніж соковита м’якоть. "Антонівка" – містить багато солей заліза і міді. Якщо хворий шлунок При різних патологіях шлунку рекомендують вживати різні сорти яблук. Так, при гастриті з підвищеною кислотністю краще обирати фрукти солодких сортів. А при патологіях, що супроводжуються низькою кислотністю, а також при спастичному коліті і дискінезії жовчного міхура перевагу варто віддавати кислим сортам яблук. Щоб вживання яблук принесло максимум користі при різних патологіях шлунку, варто дотримуватися деяких правил: - їсти потрібно тільки свіжі яблука, тому нарізати їх варто відразу ж перед вживанням; - не допускається вживання яблук із гниллю; - не варто їсти насіння яблук, оскільки в ньому, крім йоду, міститься отруйна синільна кислота. Безумовно, нічого страшного не трапиться, якщо з’їсти кілька зернят, але все-таки більше трьох вживати не варто; - не можна вживати свіжі (сирі) яблука, оскільки шкірка яблука може подразнювати на слизову оболонку та викликати спазм (біль); - при загостренні захворювання краще віддавати перевагу печеним яблукам або пюре з них, оскільки вони легше засвоюються, що надзвичайно важливо, якщо шлунок болісно сприймає клітковину, яка у великих кількостях міститься в сирих фруктах, у тому числі й в яблуках. Леся ТОКАРЮК Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |