додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Груша – фрукт довгожителів

Дві груші на день – цілком достатньо для організму

Груша – одна з найкорисніших ласощів. Ці соковиті та ароматні плоди чудово підвищують імунітет, а також допомагають боротися з інфекційними захворюваннями. Крім того, це чудовий засіб від депресії.

- Груші багаті на цукри, дубильні речовини, пектини, вітаміни групи В, РР, С, ефірну олію, мінеральні солі (магнію, сірки, заліза і кальцію) тощо, - говорить Жеоржета ГАЇНА, кандидат фармацевтичних наук, асистент кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії БДМУ. - Пектин стабілізує обмінні процеси в організмі, знижує рівень холестерину, виводить з організму отрути і токсини.

Сповільнює розвиток остеопорозу
За словами лікаря, груші мають сечогінну, м’яку проносну дію. Регулярне вживання грушевого соку допомагає нормалізувати роботу кишечнику. Крім того, склянка цього соку знижує температуру під час застуд, респіраторних та запальних захворюваннях. Завдяки високому вмісту фруктози і глюкози груші - потужне джерело енергії.

- Груші містять високий рівень бору, який утримує кальцій у кістках і тим самим запобігає або сповільнює розвиток остеопорозу, - пояснює Жеоржета Гаїна. – До того ж груші - дуже цінний продукт для жінок, особливо під час вагітності, оскільки містять солі фолієвої кислоти (більше, ніж в плодах чорної смородини). Дикі дрібні груші є цінним джерелом вітаміну Р, хлорогенової кислоти і арбутину (знищує мікроби), і тому відвар з груші-дички корисний при запаленні нирок та сечового міхура.

Покращує роботу серця
Невисока калорійність та високий вміст води (приблизно 80%) у плодах сприяють зменшенню зайвої ваги. Вітаміни С і Е, що є найпотужнішими антиоксидантами, захищають клітини від передчасного старіння і стресів.
Іони калію покращують роботу серцево-судинної системи.

За словами лікаря, дві з’їдені вранці груші усувають печію, ліквідують дискомфорт у кишечнику. Зерниста клітковина груш зв’язує канцерогенні токсини, що допомагає запобігти раку кишечнику.

Практичні поради
Груші не можна запивати водою
- Обираючи грушу пам’ятайте, що чим "голосніше" вона хрумтить – тим більший в ній вміст клітковини.
- Вживання 1-2 груш на день - цілком достатньо для організму.
- Хоч за смаком груша й солодша за яблуко, цукру в ній істотно менше, і вона не викликає підвищення апетиту, як яблуко.
- Оскільки фруктози в грушах набагато більше, ніж глюкози, вони позитивно впливають на роботу підшлункової залози.
- Груші не бажано вживати на "голодний" шлунок, оскільки вони подразнюють слизову кишечнику.
- Після того, як ви з’їли грушу, не бажано їсти м’ясо та іншу важку їжу. Найкраще вживати груші через півгодини-годину після їди.
- Груші не можна запивати водою, особливо якщо вода холодна.
- Людям із закрепами, не варто вживати сорти дикої груші.
- Перед тим як споживати грушу як засіб для схуднення, проконсультуйтеся з лікарем, оскільки вона містить чимало вуглеводів.

Цифри
На 30% вживання груш знижує ризик раку грудей.
2 груші на день корисно вживати при сечокам’яній хворобі.

Леся ТОКАРЮК
0 20 749
5-11-2015, 12:01

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Трави не є обов'язковим компонентом страви, але їх варто використовувати - і не лише для аромату
Всі рецепти ...