|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / ПублікаціїАлергічні дерматози на сьогодні є найбільш поширеною групою захворювань шкіри. У структурі дерматологічної захворюваності вони складають від 20 до 43%. Окрім генетичної схильності, у розвитку й перебігу алергодерматозів мають значення розлади імунологічної реактивності, порушення функції центральної та вегетативної нервової системи, дисфункція шлунково-кишкового тракту, наявність вогнищ хронічної інфекції тощо. Провокуючими чинниками розвитку й загострень є вживання трофалергенів, контакт з побутовими алергенами, прийом лікарських засобів, укуси комах, вплив аероалергенів, психоемоційне напруження, постінфекційна астенізація тощо. Тому одним із основних принципів лікування алергічних захворювань шкіри, у тому числі й атопічного дерматиту, є виключення різноманітних алергенів – респіраторних (що потрапляють через дихальні шляхи) та харчових. Саме харчові алергени можуть спровокувати появу алергічного захворювання, а також спричинити його загострення. Слід пам’ятати про індивідуальний підхід до вибору продуктів харчування та можливість розвитку алергічної реакції практично на будь-який харчовий продукт. Зважаючи на склад харчових продуктів, вміст у них екстрактивних компонентів та сучасні дані щодо реакції пацієнтів та харчові продукти, розроблено рекомендації щодо дієтичного харчування хворих на алергічні захворювання шкіри, у тому числі, й атопічний дерматит Хворим на алергодерматози рекомендовано: - Хліб і хлібні вироби: хліб житній, український, сухарі з цих сортів хліба. - Круп’яні та мучні вироби: каші, зварені на воді, із вівсяної, гречаної і рисової круп. - М'ясо, м’ясні продукти та страви з них: варена нежирна яловичина, телятина, яловича печінка. - Риба: риба річна відварна. - Молоко і молочні продукти: всі продукти з кислого молока без додавання цукру і пряностей (кефір, кисляк, сметана, сир). - Овочі: всі овочі (сирі і варені), салат, петрушка, кріп, цибуля (свіжа зелена), редька, горошок. - Супи: супи на овочевому відварі з різними овочами, пісні борщі з відварним м’ясом. - Жири: масло вершкове, олія рослинна. - Напої: свіжоприготовані овочеві і фруктові соки без додавання цукру, трав’яний чай без цукру. - Фрукти: яблука (зелені сорти), вишня, черешня, груша, слива, аґрус. - Сухофрукти (яблука, чорнослив). Хворим на алергодерматози не рекомендовано: Хліб і хлібні вироби: хліб білий, пшеничний, всі вироби з білої муки і здобного тіста, вафлі, печиво. Круп’яні та мучні вироби: пироги, запіканки, вермішель, макарони, солодкі каші на молоці. М'ясо, м’ясні продукти та страви з них: копченості і смажене м’ясо, страви з м’ясних консервів, ковбаси, сосиски, м'ясо птиці, дичина, всі м’ясні бульйони. Риба: риба смажена, солена, копчена, маринована, рибні бульйони та рибні консерви. Молоко і молочні продукти: творожна (сиркова) солодка маса, солодкі сирки, свіже молоко і всі страви з нього, різні сири. Овочі: всі овочеві консерви, помідори, огірки і капуста мариновані. Супи: капусняк, борщі і супи на м’ясному або рибному бульйонах, супи з макаронними виробами. Жири: яловичий, свинний та баранячий жири, маргарин. Напої: консервовані фруктові соки, компоти, пасти, киселі, кава, какао, міцний та солодкий чай, морозиво, солодка газована вода. Фрукти: смородина, полуниця, малина, диня, апельсини, лимони, мандарини, абрикоси, персики, виноград, мариновані фрукти, компоти із свіжих фруктів із додаванням цукру Інше: жувальна гумка, горіхи. Повністю виключити із раціону яйця і страви з них, всі соуси, шоколад, всі цукерки (шоколадні, смоктальні з начинкою). Дієта повинна відповідати наступним вимогам: - харчування повинно бути 4-х або 5-ти разовим; - їжа повинна бути теплою (не гарячою і не холодною); - прийом призначених лікарем медикаментів повинен проводитися строго у відповідності до вказівок лікуючого лікаря; - тривалість застосування дієти повинна бути не менше року, після чого до неї можна буде вводити, з дозволу лікуючого лікаря, свіже молоко, вживання фруктів, круп’яних та мучних виробів. Дотримуйтесь дієти і будьте завжди здоровими! Карвацька Юлія – асистент кафедри дерматовенерології Буковинського державного медичного університету Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |