додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Чи шкідливі штучні вії?

Вони можуть стати причиною алергії та запалення

Чи шкідливо нарощування вії? Як мінімізувати негативні наслідки процедури? І що важливо враховувати, плануючи зробити очі чарівними?

"Я чисто із цікавості наростили вії в майстра на дому. Очманіла, коли побачила себе в дзеркалі – краса! Але рівно через тиждень я знову отетеріла – павутина на очах мене дратувала. Я пішла і зняла у цього ж майстра. Однак себе не впізнала у дзеркалі – довелося знову наростити. Це, як наркотик. Через деякий час вії вже нікуди було клеїти – три тижні без вій ходила", Любов О., чернівчанка.

– Наважуючись на нарощування вій, плюси і мінуси варто зважити, – говорить Оксана ПОПАДИНЕЦЬ, майстер з нарощування вій. –Пропоную розглянути поширені думки про шкоду процедури.

Міф 1. Ваші вії обов’язково випадуть
Безумовно, випадуть. Річ у тім, що вії випадають по своїй природі. Життєвий цикл кожної волосинки – 200 днів. А те, як швидко вони відростають і відновлюються, залежить від догляду за шкірою повік і наявності в організмі необхідних вітамінів. Візуально ж шкода нарощених вій дуже помітна: коли ви знімаєте накладні, вам здається, що очі стали "лисими". Причина ж тут криється в тому, що ви вже звикли до своїх розкішних вій.

Міф 2. Клей дуже шкідливий
Якщо ви будете використовувати найдешевший клей, наслідки, справді, будуть серйозні. У кращому разі на повіках залишиться плівка, у гіршому – розвинеться набряк та алергічна реакція. Якщо ж процедура здійснюється у салоні з ліцензією і для неї використовують професійний клей, ризик шкідливого впливу набагато менший. Але і в цьому випадку від алергії ніхто не застрахований.

Міф 3. Ваші власні вії зламаються
Це найбільш негативні наслідки нарощування вій. Але й тут є нюанси. Злам "рідних" війок у більшості випадків є показником непрофесіоналізму майстра. Якщо ж обрали волосинки необхідної структури і нанесли їх правильно, злам вкрай малоймовірний.

Міф 4. Під час зняття завжди страждають "рідні" вії
Якщо знімати вії самостійно, більш ніж імовірно видалити свої волоски разом зі штучними. Якщо ж це зробить майстер у салоні, він застосує спеціальні засоби, які швидко і безпечно розчиняють клейову основу. У такому випадку всі ваші волосинки залишаться на місці.

Міф 5. Ефект зберігається недовго
Це залежить від кваліфікації майстра. Непрофесійне нанесення забезпечить результат лише на тиждень. Досвідчений професіонал дасть гарантію, що вії триматимуться мінімум три тижні. В ідеалі корекцію виконують раз на місяць.

Плюси та мінуси
Плюси
- Ваш погляд чарівний, навіть якщо природа обділила вас довгими віями.
- Вам не потрібно підфарбовувати очі.
- Ви виглядаєте ідеально, незалежно від часу доби.
- Ви можете змінюватися (це дозволяють різні варіанти війок, що забезпечують різні ефекти погляду).

Мінуси
- Підвищується ризик алергічної реакції (почервоніння очей, набряклість вік).
- Доведеться відмовитися від звички терти очі або спати на животі.
- Слід регулярно виконувати корекцію.
- Потрібно знайти хорошого майстра.

Кому не можна

- Ви носите контактні лінзи. У цьому випадку ризик алергічних реакцій значно підвищується. Більше того, окрім звичайної алергії можливий розвиток запальних процесів.

- Ви страждаєте хронічним кон’юнктивітом. За цього захворювання у повіках не припиняється уповільнений запальний процес. Будь-яке втручання може спричинити його загострення.

- Ваші рідні вії дуже тонкі і слабкі. Звичайно, корекція замаскує цей дефект. Але кріплення накладних волосинок на тонкі "рідні" може повністю зруйнувати їх. Уточніть у косметолога, як зміцнити свої вії. Швидше за все, вам порадять пройти місячний курс терапії касторовою олією, і вже тільки потім виконувати процедуру.

Леся ТОКАРЮК
0 5 871
29-10-2015, 15:55

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги