додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Щоб восени шкіра не лущилася

Зволожуйте її не менше, ніж влітку, а раз на тиждень робіть пілінг

Із настанням осені погода змінюється кардинально, і наша шкіра потрапляє у зовсім інші умови. Холод, вітер, дощі – їй, як і нам самим, доводиться з цим жити. Отож, більше догляду та грамотного догляду їй не завадить.

Основні проблеми, з якими ми стикаємося під час зміни сезону – авітаміноз, сухість та лущення шкіри, – говорить Марина ГАЄВСЬКА, доцент кафедри дерматовенерології БДМУ. – На наш зовнішній вигляд негативно впливають перепади температури, холод, сильний вітер, синтетичний одяг, кондиціонери, сухе повітря в приміщеннях. Ці фактори не залишають шкірі шансів на ідеальний стан. Тому слід уважно підійти до вибору "осінньої" косметики і не нехтувати деякими процедурами. Також корисні у цей час року масажі, сауна або лазня з ароматичними оліями.

Пілінг
– Із настанням холодів шкіра сохне, обвітрюється, швидко старіє і потребує відновлення, – каже Марія Юріївна. – Залишки засмаги можуть злазити, залишаючи нерівні плями. Оновити шкіру можна за допомогою скрабів і пілінгів. Але не варто вдаватися до цієї процедури частіше, ніж раз на тиждень. Найкраще використовувати скраби в поєднанні з масками і масажем. Оскільки восени сонячна активність знижується, можна зробити хімічні пілінги з використанням кислоти.

Правила пілінгу вдома
1. Очистіть шкіру від макіяжу і бруду.
2. Вмийте обличчя теплою водою, щоб відкрити пори і підготувати шкіру.
3. На вологу шкіру нанесіть пілінг-гель або м’який скраб і масажуйте пальцями шкіру обличчя і шиї круговими рухами.
Для скрабу вам потрібно:
- 50 г солі (можна простої, а можна морської);
- 30 г меду (бажано рідкого);
- 10 мл персикової або оливкової олії.
Розтираючі рухи слід робити у напрямку від центру обличчя. Не забувайте, що на шкіру в ділянці очей не можна наносити подібні засоби, а тим паче терти її. Після легкого масажу змийте засіб для пілінгу теплою водою, а потім вмийтеся холодною – це збільшить приплив крові до верхніх шарів шкіри, а холодна вода допоможе звузити пори.

Захист
– Захищають шкіру від негоди креми з позначкою "захисний" і "відновлювальний", – пояснює лікар. – До складу косметики, яку використовують восени та взимку, має входити більше жирових компонентів, ніж влітку. Важливо тільки не переборщити, щоб жирний засіб не забив пори і не перекрив шкірі доступ кисню.

Живлення
– Живильні маски найкраще робити вдень, у період від 12.00 до 14.00 – саме в цей час шкіра максимально вбирає корисні речовини, – говорить Марина Гаєвська. – Таку процедуру достатньо здійснювати лише раз на тиждень. Якщо вдень можливості наносити маску або крем немає, важливо робити це не пізніше, ніж за три години до сну. Інакше вранці є шанс прокинутися з набряками.

Для маски вам потрібно:
- вітамін А – 10 крапель (можна купити в будь-якій аптеці);
- олія – 1 ч. л.;
- петрушка – 1 ст. л.
- сметана – 1 ст. л.
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і наносимо отриману маску на обличчя на 15-20 хв. Змиваємо прохолодною водою.

Зволоження
– У холодну пору року зволожувати шкіру необхідно нітрохи не менше, ніж влітку – перепади температури сушать її і призводять до лущення, – радить Марина Юріївна. – Для цього слід користуватися зволожувальними кремами, лосьйонами, гелями для обличчя і тіла. Але треба мати на увазі, що зволожувальними засобами найкраще користуватися ввечері або в крайньому випадку вдень, але не менше, ніж за годину до виходу з дому.

Зволожувальні маски для обличчя
- Зволожувальна і живильна. Візьміть у рівних частинах сік морквини, тепле молоко і сільський сир, ретельно змішайте до однорідності. Нанесіть на обличчя та потримайте 25 хв. Потім змийте теплою водою і помасажуйте шкіру кубиком льоду.

- Із трав (для сухої шкіри). Залити суміш трав (по 0,5 ч. л. звіробою, деревію, ожини, шишок хмелю, ромашки і суниці) склянкою крутого окропу. Настоювати потрібно 20 хв., після чого процідити. Додайте 1 ст. л. солодкого (але без цукру) яблучного соку, один жовток, 1 ч. л. меду. Нанесіть на шкіру на 25 хв., а потім ретельно змийте.


- Омолоджувальна і зволожувальна. А ще й смачна. Збийте ложку вершків 30% жирності з такою ж кількістю огіркового соку і 20-ма краплями прополісу. Нанесіть на обличчя на 15 хв., потім змийте і протріть шкіру свіжим соком огірка.

- Освіжаюча. Візьміть 2 ст. л. м’яти і залийте склянкою крутого окропу, покип’ятіть 3 хв., остудіть і злийте рідину (віджимати не варто). Тепле листя покладіть на обличчя і ділянку декольте і потримайте 25 хв. Зніміть і витріть шкіру вологим спонжиком.


- З яєць. Підходить людям із полущеною і сухою шкірою. Змішайте один жовток із 1 ч. л. вівсяних пластівців (заздалегідь подрібнених) і з 1 ст. л. натуральної олії з кісточок (виноградних, абрикосових, персикових). Покладіть суміш на обличчя масажними рухами і залиште на 15 хв. Змивати треба теплою водою.

Зміцнення
– Після очищення, захисту та живлення необхідні процедури для на зміцнення шкіри, – говорить лікар. – Основний акцент тут варто робити на спеціальні косметичні засоби. Нанесіть крем, що містить женьшень, морські водорості, екстракт моркви або плюща і зробіть легкий масаж. Саме ці компоненти мають чудовий тонізуючий ефект. Добре впливають на шкіру також ефірні олії розмарину, кипариса, сандалового дерева і ялівцю.

Кілька слів про харчування
– Для сяйва шкіри лише кремів і масок недостатньо, – зауважує Марина Гаєвська. – Важливо живити свій організм зсередини і насичувати його вітамінами. Для цього необхідно переглянути свій раціон, стежити за достатньою кількістю споживаних овочів, фруктів, ягід і води, а також приймати полівітаміни або вітамінно-мінеральні комплекси.

Леся ТОКАРЮК

0 2 270
23-10-2015, 12:08

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги