|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниОдна порція шпинату в день знизить ризик серцевих захворювань на 11%. Фахівці склали список продуктів, які допоможуть зберегти здоров'я ваших судин і запобігти багатьом захворюванням. 1. Авокадо Вчені з Мексики виявили, що у людей, які щодня протягом тижня їдять авокадо, в середньому на 17% знижується рівень поганого холестерину крові. Шматочки авокадо можна нарізати слайсами і класти на бутерброд або ж нарізати кубиками і додавати в салати. 2. Цільнозернові продукти Клітковина, яка міститься у цілому зерні (цільнозерновий хліб, неочищений рис, вівсяна і гречана крупи), виводить зайвий холестерин з організму. 3. Лосось (або інша жирна риба) Жирна риба, така як скумбрія, оселедець, тунець і лосось містить омега-3 жирні кислоти. Вживання жирної риби двічі на тиждень знижує ризик розвитку серцевих захворювань, зменшує запалення і покращує обмін холестерину. 4. Спаржа Спаржа є одним з кращих природних очищувачів артерій – вона містить багато фолатів, які лікують багаторічні запалення судин і знижують артеріальний тиск. Тому спаржа вважається природним ліками, які запобігают утворенню тромбів. Варити спаржу потрібно лише пару хвилин в підсоленій воді, потім лише збризнути розтопленим вершковим маслом або оливковою олією і подавати як гарнір. 5. Гранат Гранат містить багато фітохімічних речовин, які захищають слизові оболонки артерій від запалень і пошкоджень. Гранатовий сік стимулює утворення в організмі окису азоту, що розширює судини і покращує рух крові в судинах. 6. Броколі Брокколі багата на вітамін К, який необхідний для зміцнення кісток і запобігання відкладення кальцію в холестеринових бляшках. Крім того, у броколі багато клітковини, яка нормалізує кров'яний тиск і рівень холестерину. Вживайте броколі в супах і в якості гарніру. І чим частіше, тим краще. 7. Куркума Спеція куркума має дуже сильну протизапальну дію, оскільки містить куркумін. Запалення є основною причиною атеросклерозу та подальшого затвердіння артерій. Куркумін же сприяє зменшенню жирових відкладень в артеріях на цілих 26%. Додавати куркуму можна в перші і другі страви, а також в тепле молоко. 8. Хурма Дослідження показують – поліфеноли, яких багато в цьому фрукті (хурма містить в два рази більше клітковини і більше антиоксидантів, ніж яблуко) можуть зменшити налипання холестерину на внутрішні стінки судин. 9. Журавлина Дослідження показують, що багата калієм журавлина може допомогти знизити рівень поганого холестерину, а регулярне вживання цих кислуватих ягід може допомогти знизити загальний ризик серцево-судинних захворювань на цілих 40%! 10. Шпинат Калій і фолієва кислота, які містяться в шпинаті, допомагають знизити кров'яний тиск, і, згідно з останніми дослідженнями, одна порція шпинату в день може допомогти знизити ризик серцевих захворювань на 11%. У зимовий час свіжий шпинат можна замінити замороженим і додавати його в омлети, салати, пасту. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |