|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниОдна порція шпинату в день знизить ризик серцевих захворювань на 11%. Фахівці склали список продуктів, які допоможуть зберегти здоров'я ваших судин і запобігти багатьом захворюванням. 1. Авокадо Вчені з Мексики виявили, що у людей, які щодня протягом тижня їдять авокадо, в середньому на 17% знижується рівень поганого холестерину крові. Шматочки авокадо можна нарізати слайсами і класти на бутерброд або ж нарізати кубиками і додавати в салати. 2. Цільнозернові продукти Клітковина, яка міститься у цілому зерні (цільнозерновий хліб, неочищений рис, вівсяна і гречана крупи), виводить зайвий холестерин з організму. 3. Лосось (або інша жирна риба) Жирна риба, така як скумбрія, оселедець, тунець і лосось містить омега-3 жирні кислоти. Вживання жирної риби двічі на тиждень знижує ризик розвитку серцевих захворювань, зменшує запалення і покращує обмін холестерину. 4. Спаржа Спаржа є одним з кращих природних очищувачів артерій – вона містить багато фолатів, які лікують багаторічні запалення судин і знижують артеріальний тиск. Тому спаржа вважається природним ліками, які запобігают утворенню тромбів. Варити спаржу потрібно лише пару хвилин в підсоленій воді, потім лише збризнути розтопленим вершковим маслом або оливковою олією і подавати як гарнір. 5. Гранат Гранат містить багато фітохімічних речовин, які захищають слизові оболонки артерій від запалень і пошкоджень. Гранатовий сік стимулює утворення в організмі окису азоту, що розширює судини і покращує рух крові в судинах. 6. Броколі Брокколі багата на вітамін К, який необхідний для зміцнення кісток і запобігання відкладення кальцію в холестеринових бляшках. Крім того, у броколі багато клітковини, яка нормалізує кров'яний тиск і рівень холестерину. Вживайте броколі в супах і в якості гарніру. І чим частіше, тим краще. 7. Куркума Спеція куркума має дуже сильну протизапальну дію, оскільки містить куркумін. Запалення є основною причиною атеросклерозу та подальшого затвердіння артерій. Куркумін же сприяє зменшенню жирових відкладень в артеріях на цілих 26%. Додавати куркуму можна в перші і другі страви, а також в тепле молоко. 8. Хурма Дослідження показують – поліфеноли, яких багато в цьому фрукті (хурма містить в два рази більше клітковини і більше антиоксидантів, ніж яблуко) можуть зменшити налипання холестерину на внутрішні стінки судин. 9. Журавлина Дослідження показують, що багата калієм журавлина може допомогти знизити рівень поганого холестерину, а регулярне вживання цих кислуватих ягід може допомогти знизити загальний ризик серцево-судинних захворювань на цілих 40%! 10. Шпинат Калій і фолієва кислота, які містяться в шпинаті, допомагають знизити кров'яний тиск, і, згідно з останніми дослідженнями, одна порція шпинату в день може допомогти знизити ризик серцевих захворювань на 11%. У зимовий час свіжий шпинат можна замінити замороженим і додавати його в омлети, салати, пасту. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
Щоб курятина була соковитою і не пересушеною, важливо дотримуватися правильних технік приготування
• Теги
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |