додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Які корисні властивості авокадо

Олеїнова кислота, яка міститься в плодах, може пригальмувати негативні наслідки запальних процесів.

Авокадо багатий на цінні поживні речовини - містить приблизно 33% від рекомендованої добової норми вітаміну С, 53% добової норми вітаміну К, 28% калію і також висока кількість інших корисних поживних речовин, таких як вітамін Е, сполуки марганцю, магнію і багатьох мікроелементів.

Крім того, один авокадо містить колосальну кількість клітковини - 13 грамів, що становить майже 50% нашої добової норми харчових волокон. Це набагато більше, ніж можуть дати нам більшість інших фруктів, тому авокадо є одним з найкращих продуктів для лікування запору.

67% жирів в авокадо - мононенасичені, 16% - полі ненасичені і тільки 15% відносяться до класу насичених жирів. Основною моно ненасиченою жирною кислотою в авокадо є олеїнова, яка може запобігти розвитку ряду серйозних захворювань.

Наприклад, у дослідженні, опублікованому в 2004 році, було встановлено, що олеїнова кислота корисна для зниження факторів ризику для серцево-судинних захворювань.

Вчені також виявили, що олеїнова кислота, яка міститься в цих плодах, може пригальмувати негативні наслідки запальних процесів у пацієнтів з цукровим діабетом.
0 688
12-10-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти