додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому слід скоротити споживання цукру

Споживання цукру в світі різниться в залежності від віку, країни або соціального оточення.

Згідно з висновком експертів ВООЗ, це дозволить істотно знизити поширення ожиріння і пов'язаних з ним захворювань.

Більш бажаним, але не обов'язковим міжнародна організація вважає споживання цукру на рівні менше 5% отримуваних з їжею калорій (приблизно 6 чайних ложок цукру на день для дорослої людини).

Під рекомендації ВООЗ підпадають моносахариди (наприклад, глюкоза або фруктоза), дисахариди (сахароза), що додаються в їжу і напої виробниками продуктів харчування, кухарями або самими споживачами, а також цукру, присутні в меді, сиропах, концентрованих фруктових соках і т. д.

Рекомендації не поширюються на вуглеводи, які містяться в натуральних фруктах і овочах або незбираному молоці.

За даними ВООЗ, споживання цукру в світі різниться в залежності від віку, країни або соціального оточення. Зокрема, серед дорослих європейців цей показник варіюється від 7-8% калорійності раціону в Угорщині або Норвегії до 16-17% в Іспанії і Великобританії.

Серед дітей показники вище - 12% в Данії, Словенії, Швеції та 25% у Португалії. Існує різниця і між жителями сільської місцевості та городянами.

Так, в селах Південної Африки на цукор доводиться 7,5 % від загальної кількості споживаних калорій, тоді як у містах цього регіону - 10.3%.

У прес-релізі ВООЗ наголошується, що рекомендація про зниження споживання цукру до рівня 10% від усіх калорій заснована на останніх наукових даних.

Аргументи на користь додаткового скорочення споживання цукру до рівня менш 5% не настільки переконливі (вони засновані на дослідженнях, проведених під час різкого скорочення доступності цукровмісних продуктів в період Другої світової війни).

Тим не менш, користь від такого скорочення безсумнівно значно перевищує імовірну шкоду.
0 967
8-10-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...