додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому слід скоротити споживання цукру

Споживання цукру в світі різниться в залежності від віку, країни або соціального оточення.

Згідно з висновком експертів ВООЗ, це дозволить істотно знизити поширення ожиріння і пов'язаних з ним захворювань.

Більш бажаним, але не обов'язковим міжнародна організація вважає споживання цукру на рівні менше 5% отримуваних з їжею калорій (приблизно 6 чайних ложок цукру на день для дорослої людини).

Під рекомендації ВООЗ підпадають моносахариди (наприклад, глюкоза або фруктоза), дисахариди (сахароза), що додаються в їжу і напої виробниками продуктів харчування, кухарями або самими споживачами, а також цукру, присутні в меді, сиропах, концентрованих фруктових соках і т. д.

Рекомендації не поширюються на вуглеводи, які містяться в натуральних фруктах і овочах або незбираному молоці.

За даними ВООЗ, споживання цукру в світі різниться в залежності від віку, країни або соціального оточення. Зокрема, серед дорослих європейців цей показник варіюється від 7-8% калорійності раціону в Угорщині або Норвегії до 16-17% в Іспанії і Великобританії.

Серед дітей показники вище - 12% в Данії, Словенії, Швеції та 25% у Португалії. Існує різниця і між жителями сільської місцевості та городянами.

Так, в селах Південної Африки на цукор доводиться 7,5 % від загальної кількості споживаних калорій, тоді як у містах цього регіону - 10.3%.

У прес-релізі ВООЗ наголошується, що рекомендація про зниження споживання цукру до рівня 10% від усіх калорій заснована на останніх наукових даних.

Аргументи на користь додаткового скорочення споживання цукру до рівня менш 5% не настільки переконливі (вони засновані на дослідженнях, проведених під час різкого скорочення доступності цукровмісних продуктів в період Другої світової війни).

Тим не менш, користь від такого скорочення безсумнівно значно перевищує імовірну шкоду.
0 819
8-10-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...