додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що допоможе від головного болю

Введення лідокаїну розриває порочне коло мігрені в мозку.

На щорічній зустрічі Товариства інтервенційної радіології представили новий метод полегшення мігрені - блокування клиновидно-піднебінного ганглія лідокаїном. Блокування проводиться через ніс.

Блокаду клиновидно-піднебінного ганглія (одного зі скупчень нервових клітин між мозком і носом, його робота асоціюється з мігренню) проводять під "наглядом" методик візуалізації.

В стінку носової порожнини через ніздрі проводять катетер, з допомогою якого вводять 4% розчин лідокаїну. Анестестик блокує ганглій, в результаті чого головний біль вщухає.

112 пацієнтів з частими мігренями і кластерними головними болями відзначали, наскільки сильно їх турбує біль під час нападів і після введення лідокаїну в клиновидно-піднебінний ганглій, за шкалою від 1 до 10.

Перед введенням ліків пацієнти (всі з сильними головними болями) відзначали середній рівень дискомфорту 8,25 з 10, на наступний день після введення лідокаїну - 4,10, а через 30 днів - 5,25.

Третина учасників зазначила, що після введення анестетика вони щонайменше місяць або взагалі не приймали таблетки від головного болю, або приймали їх набагато рідше.

Введення лідокаїну розриває порочне коло мігрені в мозку. Процедура чинить позитивний вплив на здоров'я вже тоді, коли анестетик перестав діяти.

Враховуючи те, що метод його введення малоінвазивний (не вимагає хірургічного втручання і по силі відчуттів виявляється приблизно як укол), процедуру можна повторювати так часто, як це потрібно.
0 1 000
7-10-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги