додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як стрес впливає на дітей

Малювання - один із способів подолати стресс.

Малюки роблять те, що звикли робити, а не пробують нове. Це встановили психологи з Рурського університету. Попередні дослідження показали: стрес знижує когнітивну гнучкість у дорослих. У новому дослідженні взяли участь 26 дітей у віці 15 місяців.

Приблизно половина малюків перед експериментом пережила стресову ситуацію. Наприклад, поряд з ними сідав незнайомець, танцюючий робот рухався під гучну музику, або їх батьки залишали кімнату на кілька хвилин.

Через стрес у дітей підвищувався рівень кортизолу (гормону стресу) в організмі. Всі інші учасники увійшли в контрольну групу. Вони перед експериментом просто грали зі своїми батьками. Потім дітям дали коробку з двома лампами. Одна була з червоною лампочкою, а інша - з синьою.

Учасники могли вибрати тільки одну лампу, а потім скільки завгодно включати і виключати її. Через деякий час дітям дозволили грати з обома лампами, але жодна з них більше не працювала.

Дослідники помітили: учасники, які перед експериментом побували в стресовій ситуації, продовжували натискати на ту лампу, до якої звикли. Поведінка дітей з контрольної групи виявилося більш гнучкою. Вони натискали на іншу лампу значно частіше.
0 970
6-10-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги