додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що підвищує настрій

Їжте достатню кількість їжі.

Вчені з Науково-дослідного інституту Дитячої Лікарні Окленда з'ясували: жирні кислоти омега-3 і вітамін D можуть регулювати рівень серотоніну в мозку.

Серотонін впливає на поведінку і широкий спектр когнітивних функцій, в тому числі, настрій, прийняття рішень, соціальну та імпульсивну поведінку. Крім того, він контролює рівень агресії.

Багато психічних розладів, наприклад, розлади аутистичного спектру (РАС), синдром дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ), біполярні розлади, шизофренія і депресія пов'язані з низьким рівнем серотоніну в мозку.

Дослідження показало: вітамін D і жирні кислоти омега-3 здатні впоратися з цими захворюваннями.

Ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) з класу омега-3 збільшує показники вивільнення серотоніну з пресинаптичних нейронів, знижуючи рівень медіатора запалення в мозку - простагландину E2. Саме він винен в нестачі серотоніну.

Вітамін D в організмі перетворюється в стероїдний гормон, що контролює близько 1000 генів, багато з яких знаходяться в мозку.

Дефіцит вітаміну D і кислот омега-3 негативно впливають на генетичні шляхи, важливі для розвитку мозку, соціального пізнання та прийняття рішень. Ці мікроелементи дуже корисні для психіки.

На жаль, дефіцит вітаміну D - досить поширена проблема. Від нестачі жирних кислот омега-3 страждають люди, які не їдять достатньо риби.
0 927
3-10-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги